icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

katenka2
8. júl 2020

@katka14 ahoj Katuška, po takej hroznej správe o Kike, človek už aj váha sa niečo spýtať,no okolnosti sú, aké sú a to veľmi smutné. Ako je Tebe Katka? Nevstrebala sa ti ta tekutina, čo sa znepokojovala? Zajtra máš kontrolu, pravda? Daj vedieť čo najskôr. Držím palce, nech sa V Š E T K O dá do poriadku a rýchlo sa uzdraviš. A to zo ❤️ prajem každej jednej z nás. Už žiadne zlé správy a smutné konce! Nikdy, nikdy, nikdy!

lula94
8. júl 2020

Je to strašné. Úprimnú sústrasť. 😖

hutch17
8. júl 2020

Bože dievčatá, nemôžem sa spamätať zo správy o Kike, každý deň som čakala, že sa konečne ozve, že sa má už lepšie a teraz toto. R. I. P. KIKA😭

zuzap33
9. júl 2020

Kazdy den cakam, ze sa ozve, ale takato sprava. Ved len nedavno zacala liecbu. Taka mladucka. Som uplne v soku. Kika, odpocivaj v pokoji

l1plienka
9. júl 2020

🙏 bože môj,tu sa ťažko hľadajú slova,tak som verila,že to dá,ja som nepoznala celu jej anamnézu,až teraz,čo Helka písala,ale stále som bola presvedcena,že toto je jedna z mala dobre liečených až vyliecitelnych rakovin! Ku..a asi fakt záleží od štádia,kedy to zachytíme!

katka14
9. júl 2020

@katenka2 ahoj. Akurat cakam pred ambulanciou. Dam vam potom vediet. Sprava i Kike ma riadne šokla. Tiez som cakala nejake bližšie info o tom ako sa ma. Ale toto ???? Ani v najhorsom sne. A taka mladunka .... no ani nemam slov. Je mi smutno. A male detičky doma ...

helga9
9. júl 2020

@katka14 a si teraz predstav že mi zdvihol placuci chlap na druhej strane telefónu čo prišiel akurát o ženu a nerev do telefónu som sa neskutočne musela premáhať. Ja som to vôbec nečakala som proste ostala v šoku

katka14
9. júl 2020

@helga9 to ti teda verim to muselo byt strasne tazke. A to bola na tom az tak zle? Ved to je dako rychlo. Len teraz jej nasadili chemo a nevydrzala. A to by clovek si myslel ved mlada baba nie je o com. Dostane liecbu a ... takto to dopadlo. Veĺmi smutny koniec

katka14
9. júl 2020

@katenka2 ahoj. Mam po kontrole u chirurga. Vsetko ok. Tekutina odsata. Bolo 100ml. Štichy vybrate. Histologia ok. Este idem ku onkologicke ze co dalej.

helga9
9. júl 2020

@katka14 nehnevaj sa ale nebudem písať v akom stave bola posledné 2 týždne ja som to musela stráviť a nikomu z Vás to fakt netreba

katka14
9. júl 2020

@helga9 jasne chapem v pohode. Drz sa

jankastraza
9. júl 2020

Ahojte baby, neviem najst slova, ma to strasne zobralo,nech nam odpociva v pokoji nasa zlata Kika! Cele zle

katenka2
9. júl 2020

@katka14 super, fakt som rada. Teraz treba dobré správy ako soľ! Nech to speje k rýchlemu uzdraveniu všetkým dievčatám 🙏

victory1
9. júl 2020

@barunka_1 ja nemam gaucik v kancli...tak chodim len na pol dna 🤷‍♀️ ...no mna aj boli ten prsnik..teda,este kym sedim na zadku dobre,als ked viac chodim,az ma pali...a to uz mam skoro 2 mesiace po operacii ...🙄
Tak zivotabudic nemame...🤷‍♀️

katenka2
9. júl 2020

@katka14 Kati, prosim ťa, ešte taká, možno hlúpa, ale aktuálna otázočka. Ako je to na izbách s ruškami? Snáď sa v nich aj nespí? Na chodbách ich asi treba treba. A tesne po operácii ako? Takéto blbosti na napádajú, keď začínam chystať veci do nemocnici. Veď nič nepovedali, čo doniesť, koľko... Veľmi pekne ďakujem za info 🤗

katka14
9. júl 2020

@katenka2 joj neboj rusko len pokym neprides na izbu. V izbe netreba. Ja som nemala ani na chodbe. Len ked som sla na nejaje vysetrenie alebo na prevaz

katka14
9. júl 2020

Babh tie ci mate obojmastektomiu. Po vybrati stichov vam v ranach zostalo nieco na fixaciu? No mne dnes mali vybrat stichy a ked som si doma kukla rany mam tam normalne kovove spinky. Ved mi nic nezobrali. A na chirurgiu uz ani nemam ist. Tak akoze mi to takto zostane? Taka zdrotovana??? Nechapem...

katenka2
9. júl 2020

@katka14 no....dufam, že nie ...a su to naozaj kovové "spony"? Nie je ti nejaká umelá hmota, čo sa potom rozpadne a vstrebe? 😲😖

katenka2
9. júl 2020

@katka14 Kati a nemáš teraz chodiť na radioterapiu? Taký článok som na nete našla, kde tymi kovovymi sponami označili miesta budúceho ožarovania. Nič múdrejšie som nevygooglila 😕

helga9
9. júl 2020

@katka14 nemám tušenia ja som mala taký steh že to bola len jedna cverna a tu naraz vytiahol

katenka2
9. júl 2020

@katka14 no, vyberanie je vraj jednoduché a nepotrapi https://www.emimino.cz/diskuse/svorky-misto-ste...
ale teda musi to vybrať chirurg. Som z toho preto udivena, že na chirurgiu už nechodiť? Nemáš niečo napísané v lekárskej správe?

katka14
10. júl 2020

@katenka2 ahoj. To este neviem. Vysledky dopadli dobre. Ale ze ked som mala dost velky nador je to na hrane ci ozarovanie alebo nie a ma to rozhodnut radiolog. Ja by som sa radsej ozarovaniu vyhla. V pondelok idem na radio konzilium tak uvidim co mi povedia. Idem dnes zavolat na chirurgiu kde som bola vcera ci nahodou nezabudli nieco vybrat ???

katka14
10. júl 2020

@katenka2 spravu som nechala v karte. Lebo som jej kopiu nenasla v karte tak som ju tam radsej nechala. Doma mam len spravu od chemo ambulancie a tam sa uz nic so stichmi nespomina

katenka2
10. júl 2020

@katka14 Kati, určite zavolaj, sama som zvedavá, čo to malo byť. Ved predsa nemôžeš zostať takáto podrotovaná 🤦🏼‍♀️. To by sa ani telu nepáčilo...

katka14
10. júl 2020

@katenka2 hura dovola som sa. Ze mam prist v pondelok a pozru sa na to !!! Chapete ??? Ja moc nie. Ale asi to nemozu zobrat naraz vsetko. Inak si to neviem vysvetlit.

katka14
10. júl 2020

@katenka2 ved co si nepobehas po 4 ambilanciach za 1 doobedie ??? Gynda radio mamo a este aj chirurgia. A potom hybaj cez pol republiky na chatu. Uz aby bol pondelok vecer ...

katenka2
10. júl 2020

@katka14 😂, to si potom clovek vie vazit tu trochu kludu 😉 Katuska a tykat, dost to pomaha aj nam "starsim", citime sa potom zdravsie 😂😂😂

jankastraza
10. júl 2020

@katka14 ahojky Katka, ja som mala oboj mastektomiu v januari, ale ja som mala vstrebavatelne stehy,alebo ako sa to povie presne po svk,takze ti neviem poradit,prepac ❤

jankastraza
10. júl 2020

@katenka2 ❤❤❤

katka14
10. júl 2020

@jankastraza diky. Uz som volala so sestričkou. Bola daka zmarena. Mam sa v pondelok zastavit