Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@victory1 tak ja tiez cez den nemam cas nad tym rozmyslat,mam 2 male deti,ktore ma plne zamestnaju,ale veru vecer a v noci sa to neda vytesnat z hlavy,je to tazke😔
@miskahrncarikova ja neviem,mali by sme po nociach asi nieco riesit..ja asi zacnem citat danove zakony...kedysi ma vedeli dokonale uspat....🤦♀️
@victory1 🤣🤣
@helga9 moja dakujeme,ze si bola vyprevadit Kiku💔 nechcem si to ani predstavit,co musi rodina teraz pretrpiet
@victory1 asi mala malý neagresivny nález. Vieš, radšej si zoberem koľko dávajú, akoby som mala o pár mesiacov riešiť recidivu. Tí ľudia, čo tam sedia a dr, asi vedia prečo niečo odporúčajú. Ale nikto nikomu nerozkazuje direktivne, že musíš. Dobrovolnost liečby je na každej z nás. Ja som im hneď na začiatku povedala na onko, že budem všetko brať čo mi dajú a na aké vyšetrenie pošlú, bez námietok. Tak som zobrala aj chemoterapiu, injekcie a teraz oziare. Neriešim
@zuzap33 jasne,jasne..ja sa liecim gemmoterapiou,ale na onkologicke ochorenie zas nemam odvahu riesit tinkturami a bylinkami..
K odporucacim liecebnym postupom z MZSR som skepticka po tom,ako mi zvyseny cholesterol chcel kardiolog liecit statinmi,ze na zaklade odporucani MZSR,pricom napr.v CR ich davaju uz len leziacim pacientom. Statiny maju podstatne viac neziaducich ucinkov pre organizmus ako benefitov...
@victory1 nežiaduce účinky má aj chemo 😏. Na druhej strane by sme bez nej nemali dlhú životnosť. Ty si ju asi nebrala, už nepamätám každú z nás. Ja som brala aj Prednison. A čo už. Každá silná liecba má aj kopu nežiaducich účinkov. Nežiaduce účinky majú si zober aj antibiotika, niekoho preháňa, niekto dostane anafylakticky šok.
@zuzap33 ale to je ine...statiny ta nevyliecia,ani nezpruznia cievy, len ti znizia tabulkovo hodnoty...viem,ze neziaduce ucinky ma kazda chemicka liecba,len treba rozlisit,ci ta liecba pomoze pacientovi,alebo len tabulkam..
Btw.ked som sa dostala k tabulkach z 1970,1984,podla nich bol moj cholesterol ok...proste tabulky zmenili 🤷♀️
Viem, že normálne je 5
@victory1 je zvyseny, ale nie veľa. Liečba závisí aj od hladiny triglyceridov. Hdl a ldl a ich pomeru, ale aj rodinnej anamnézy... Päť rokov práce v nemocnici na biochémii, čo bola moja druhá práca 😇. Nerieš s dr tabuľky z meru ôsmich rokov. Vtedy bol iný životný štýl, menej stresu, viac pohybu, iná strava, nie toľko chemie. Teraz v štyridsiatke bežne infarkt. 7,8 je veľmi veľa. Dr. Chce prechádzať komplikáciam, verím mu. Veda ide vpred.

@helga9 😢😢😢🙏🙏🙏Myslím na Kiku.Dakujem Helga že ideš sa snou rozlúčiť😥😥😥