icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

jankastraza
10. júl 2020

@miskahrncarikova ano, urcite, vsetky nas to velmi zasiahlo, bola to nasa zlata kamaratka ,my sme plakali s muzom 2dni,vcera som sa trosku ledva z toho pozbierala. Vidim,ze mame podobnu diagnozu, tiez beriem herceptin ako ty,nezufaj, mame obrovske stastie v nestasti,Herceptin je velky zazrak! ja citavam Usa a Uk stranky a zienky co im dali herceptin v 1998 a pod ziju zdravy zivot a zatial sa im to nevratilo,ja verim ❤

jankastraza
10. júl 2020

@zuzap33 ved lebo ty si asi zjavenie 😂💃
fuj tie hice vam vobec nezavidim

miskahrncarikova
10. júl 2020

@jankastraza dakujem za povzbudenie😊

hracka123
10. júl 2020

@nori21 Ahoj nori.ako znasas Tamoxifen?

bubo780
10. júl 2020

@zuzap33 mne na popaleniny dr. odporucila Ialugen plus krem.. Mam za sebou 19, este 6 ma caka - koza bez poskodenia, iba vzdy v piatok po celom tyzdni mierne cervena.. cez tyzden vecer natriem Radiocare, pocas dna pudrujem ako diva (vzdy si pri tom spomeniem na pudrove oblaky a'la helga 😉) a na vikend dam rano a vecer Ialugen..
v cakarni raz so mnou sedela jedna pani, dost ubolene vyzerala - mala za sebou len 3!!! oziare a neskutocne popalenu kozu.. vraj ma radiocare, aj kalciovu mast, aj aloe vera - ale nic jej nepomaha.. spomenula som jej ten krem a po vikende som ju stretla opat a stale len dakovala, ze jej to velmi pomohlo..

nori21
10. júl 2020

@hracka123 ahoj,celkom dobre.Návaly som mala aj predtým aj teraz mám.A ty?

hracka123
10. júl 2020

@nori21 Tak znasam ho zatiaľ dobre .No návaly ani nevrav hlavne večer.Pobolievaju nohy ale keď ráno rozchodim tak v práci behám jak fredka.😄

nori21
10. júl 2020

@hracka123 ja takisto skôr sa mi zdá že bolesti kĺbov ustúpili

hracka123
10. júl 2020

@nori21 a nepriberas?Ja som priberala ale som už dala 2kg dole ako pracujem😃

zuzap33
10. júl 2020

@bubo780 ja tiež používam radiocare a tony púdru. Pokožku mám ale od prírody veľmi bledú, sama dr. Mi povedala, že bude problém. Uvidím, nejak to dobijem. Skúsim zohnať ten krém

zuzap33
10. júl 2020

@hracka123 ja vždy hovorím že práca pomáha, zabúdame čo nás bolí 😜

nori21
10. júl 2020

@hracka123 zatiaľ nie ale po chemo som pribrala 3 kg.

helga9
11. júl 2020

Idem vyprevadit Kiku

katka14
11. júl 2020

@helga9 zimomriavky mam ... 😢

helga9
11. júl 2020

@katka14 ani mi nehovor dako to zvládnem. Ja v šatníku jedny čierne rifle a tričko a vonku hic

miskahrncarikova
11. júl 2020

@helga9 😥😥😥

victory1
11. júl 2020

@dasa999 dakujem,vyskusala by som..prosim ta,kde to kupujes,alebo objednavas? 🙏 ..inak "odhalila" som vlastne moju zavislost na cokoladu..nikdy som sladke nemusela,ale odkedy som bola v nemocnici,tak uplny zavislak som,aj ked chapem,ze cokolada a vlastne aj cukor nie je pre nas ta spravna "strava"...ale myslim,ze mi dodava energiu 🤷‍♀️ ..inak by som spala stale...🤦‍♀️

victory1
11. júl 2020

@barunka_1 ja mam taky pocit,ze ma pali...aj bez dotyku...obcas taka bolest,akoby mi tam pichali ihly...som zvedsva ako prezijem tu radioterapiu 🙄

victory1
11. júl 2020

@miskahrncarikova
@katka14
@katenka2 baby mne psychicky pomaha zamestnat hlavu..uplne naplno..a negooglit. Aj ked ja som typ,co musi stale hladat nove informacie,analyzovat...🤦‍♀️ ...tuto som sa na to vykaslala. A neskutocne aj ked nechtiac mi v tomto pomohol partner,ked v den prichodu z nemocnice ma poziadal o ruku. Odvtedy googlim,objednavam,vybavujem svadbu. Vsetko mam cez net a kurierov,topanky,kyticu,oznamka,kravatu..vsetko. Iba saty mi sije krajcirka...a,hlavu mam na 90% zamestnanu. Cez den je to fajn,nezvladam to len noci...par krat sa v noci zobudim a zachvat paniky,strachu...🙄

sabova3
11. júl 2020

@helga9 Som rada, že to máš blízko,vyprevad ju aj za nás.

helga9
11. júl 2020

@sabova3 to je za nás všetky

victory1
11. júl 2020

@helga9 nech ju anjeli sprevadzaju...a,jeden aj teba na ceste 😔 😢😢😢

victory1
11. júl 2020

@bubo780 uff...ja zatial len nakupujem...uz mam puder,radiocare...a kupim si aj co odporucas Zuzke,lalugen. Lebo ja som snehulienka 🤦‍♀️

zuzap33
11. júl 2020

@helga9 slzy v ociach...

katka14
11. júl 2020

@victory1 no to mas peknu zabavku. Ja takto hladam vybavenie do domceka. Aj ked uz ma to nejako prestava bavit. Furt sa nam to posuva. Snad to stihneme ... inak sme bezdomovci 😮

victory1
11. júl 2020

@katka14 mam...🤗 a sme utajeni,bude to cele len v nasej rezii o 2 svedkoch..nik nevie,uplne nikto...O chorobe vedeli vsetci,toto si chcem nechat len pre seba...
A ved to je tiez krasna zabávka...budovat hniezdocko...👏

katenka2
11. júl 2020

@victory1 no veď, presne toto! Aj ja cez deň kopu veci postiham (teda... momentálne stále bojujem s mravcami!) a na chorobu nemám ani kedy myslieť, ani nechcem myslieť. Unavim sa k smrti, len aby som zaspala. Po 2 hodinách sa zobudím a už myšlienky čiernejsie než tá noc, neodoženiem 😔. Silím sa myslieť na niečo iné, počítať dychy, plánovať povinnosti na ďalší deň... nepomáha. Viem, že ráno budem unavená, nevyspatá a mrzutá. Nie raz ma úplne prepadne panika, nie zo stachu z opky, ale z ďalších nových potiaži , ktorým nerozumiem, neviem ich identifikovať. A tak stále dokola... 😥

katenka2
11. júl 2020

@helga9 krásne ďakujem, že nás zastupiš a naberieš tú silu, ísť sa rozlúčit... Nech už len sila a všetko dobré sprevadza jej najbližších, užili si trápenia viac, než moc 😥

victory1
11. júl 2020

@katenka2 asi nas v noci dostihne nase podvedomie 😔 ...no,verim,ze casom aj na to najdeme liek...🤔 ...mozno robime zle,ze sa tie pocity snazime cez den vytesnit,mozno ich treba proste nejakym sposobom spracovat,inak nas budu v noci prenasledovat...len som neprisla na ten sposob ako to spracovat. Zatial je to stale tak akosi mimo mna 🤷‍♀️

nori21
11. júl 2020

@helga9 je to od teba milé že si nás napísala pošleme aj peniažky.Veľa síl Myslím na ňu.Ako mi radila v súkromnej správe ohľadom pečen.testov.