icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

barunka_1
12. júl 2020

@zuzap33 a @victory1....mala som najagresivnejsi nador, asi 3,5 cm...mne od zaciatku dali tolko, nic nenavysili....ja som tiez zobrala celu liecbu ako bola, chemo, opka, oziare...ja som mala histologiu ok, uzliny zobrali len tie senti a boli ok, nador uplne zmizol, tak asi preto🧐ja som sa teda na nic ani nepytala, ja len viem, ze som mala cervenu a bielu chemo 4+3, povodne mala byt 4+4...nakolko jednu bielu mi ani nepodali, ze netreba...
@zuzap33

zuzap33
12. júl 2020

@bubo780 krém kúpený, namastene

zuzap33
12. júl 2020

@barunka_1 ja som mala aj uzliny, preto asi toľko. Viem, že ira mala tiež 16 a uzliny čisté. Možno podľa toho dávajú

victory1
12. júl 2020

@barunka_1
@zuzap33 idem do toho Komarna najskor na konzultaciu...popytam sa primara a napisem 🤔

bubo780
12. júl 2020

@zuzap33 dufam, ze pomoze.. ja nim natieram v piatok vecer, cez vikend rano a vecer.. to, co cez tyzden zcervenie, cez vikend sa pekne strati.. no a samozrejme pudri-pudri musi byt.. 😉

victory1
12. júl 2020

Kolko a ako casto si ten puder davate? A krem len cez vikend? 🤷‍♀️🙏

zuzap33
12. júl 2020

@victory1 puder staaaale, radiocare dve tri hod pred ozisrom

victory1
13. júl 2020

@zuzap33 a vela?...akoze uplne do biela?...aj 5x denne?

helga9
13. júl 2020

@victory1 áno stále pudrovat až do biela

victory1
13. júl 2020

@helga9 dakujem...

helga9
13. júl 2020

@victory1 ja som minula 3 radiocare a asi 6 sackov pudru

katka14
13. júl 2020

Čafte babule. Tak mam vsetky štichy vonku. 1 injekcia tekutiny vytiahnuta. Ožiare budu. U
Bud 5 tyzdnov v nemocke v Blave alebo ambulantne v TN. A teraz co je lepsie? Mate skusenosti? Prosim ... 🙏

matazmena
13. júl 2020

Ahojte spolubojovníčky, trochu som sa odmlčala, akosi nebol čas... Dočítala som všetko a teda ostala som z toho dosť mimo, je mi veľmi ľúto Kiky a tiež ma mrzí, že sa niektorým choroba ohlásila... Silno silno držím palce všetkým!

Ja som po ukončení liečby v apríli bola taka naštartovaná, svet gombicka, ale ako sa blíži kontrola (aj keď až koncom augusta), akosi ma stále častejšie prepadávaju negatívne myšlienky, ani neviem prečo... Ten operovany prsník (brali kvadrant) ma akosi pobolieva, je väčší, ale je pravda, že sa vôbec nešetrím, fungujem úplne normálne. Snažím sa byť pozitívna, ale niekedy ma to skrátka prepadne a neviem sa naladiť.
Momentálne sme s deťmi v Tatrách, tu mi to prospieva, vždy keď vidím Lomnické sedlo si spomeniem, ako som ho zlyzovala 5 dní po chemoske... Tak dúfam, že keď vyjde slniečko, nálada sa tiež zdvihne.

Posielam všetkým veľa energie a síl, drzkajte sa 😘

victory1
13. júl 2020

@helga9 aha...tak nakupim zasoby 🤦‍♀️

victory1
13. júl 2020

@katka14 ja som z TN....mala som ist na radioterapiu sem...uz som bola aj na zakreslovacom CT...nesla som,vybavila som si Komarnk.
Z BA ma sem poslal lekar,lebo v TN je novy linearny urychlovac. No sice je,ale stale nie je nainstalovany a funkcny. Su tam 2,jeden z roku 1992 a jeden z roku 2004,kazdu chvilu je niektory pokazeny. No a mna odradilo,ze rano som volala a pocula som v telefone,ze fyzici to nemaju este spracovane a poobede mi volala doktorka,ze uz som tam davno mala byt na oziaroch...tak to ma fakt odradilo...ze akoze co chceli ozarovat,ked to nebolo vypocitane?! 🤦‍♀️
Ak si na Haydukovej,tak pacientky mi hovorili,ze tam je to v pohode,nove oddelenie,vsetko pekne a ciste...len ten urchlovac tiez byva casto pokazeny...a tiez je stary...Na Klenovej maju novy,aj spojazdneny..

victory1
13. júl 2020

@katka14 idem 23.7.na konzultaciu a CT..

helga9
13. júl 2020

@katka14 ja by som do nemocky nešla ale to je na tebe. Liezlo mi síce na nervy cestovať ale nemocka veru ja nie

katka14
13. júl 2020

@victory1 ahoj. Diky za info. A to budes denne dochadzat Tn- Komarno ??? Lebo ja rozmyslam skor nad blavou do nemocky ale 5 tyzdnov je dooooost dlho sa tam vyvalovat a doma 2 prazdninujuce deti. Preto neviem co spravit

katka14
13. júl 2020

@helga9 no len denne BA - Tn a spat 5 tyzdnov na nedam.

katenka2
13. júl 2020

@katka14 ja by som tiež radšej dochadzala, slte to preto, že nám problém už pár dní nechat muža doma samého. Je starší, začína veľmi zabúdať, nevezme si lieky, zabudne dať psovi, vôbec sa nevyzná v dome, kde už 30 rokov žije 🤦🏼‍♀️. Viem, je to hlavne moja vina, hoci to rapídne zabudanie začalo až nedávno. Ale všeobecne, doma je doma 😌.
Kati a tie kovové spony Ti tiež všetky povyberali? Nebolelo veľmi?
Pekný pobyt na chate, odpočiň si a naber síl, koľko sa len bude dať 👍

nori21
13. júl 2020

@matazmena je fajn,že si sa ozvala.Príjemný pobyt!

victory1
13. júl 2020

@katka14 nie,to je daleko na dochadzanie...budeme byvat pri Podhajskej,cca 40 minut od Komarna,cize dochadzat,ale len kusok...

helga9
13. júl 2020

@victory1 na Podhajskej? To je pri mne. Mohli by sme dať kávu

dasa999
13. júl 2020

@victory1 Ahoj.Ja si ho kupujem zo stranky dobrezdravie uz asi tri roky.Mam ho na doporucenie od jednej lekarky.Co sa tyka cokolady tak i a tu co obsahuje viac ako 70 percent kakaa.Das si jeden kusok a potom ta prejde aj chut na sladke. A hlavne nemas vycitky.

lula94
13. júl 2020

@silvijak veru. Absolútne ho nevedia obsluhovať.

victory1
13. júl 2020

@helga9 fakt?...to je nejaka dedina Travnice,ci ako sa to vola...to moj drahy vybavil u znameho,pojdeme sa tam pozriet,ale na 90% to berieme...ze aj s cenou sa da dohodnut...tak uvidime..
Jasne,ked si blizko,dohodneme sa...som myslela,ze si z vychodu,neviem preco 🤦‍♀️

victory1
13. júl 2020

@dasa999 dakujem idem to dohladat...
No,to ja horku nedam...a kusok tiez nie...ked,tak mliecnu s karamelom,orechami a 300g...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ...chlap ma zakazane kupovat...ale on mi chce spravit radost...🤷‍♀️

victory1
13. júl 2020

@dasa999 nasla som..22 eur,ze?...objednam..btw.ma vela b-vitaminov..nevadi? 🤷‍♀️

helga9
13. júl 2020

@victory1 budem rada keď dáme stretko

dasa999
13. júl 2020

@victory1 nie su v prirodnej forme.