icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

dasa999
13. júl 2020

@victory1 mne velmi pomohol po oziaroch ked som mala velmi slaby krvny obraz.ja ho uz uzivam pat rokov s prestavkami hlavne v lete ked mam moznost doplnit vsetko dobre z ovocia a zeleniny.

victory1
13. júl 2020

@helga9 jasne...idem tam 23.7.,do tyzdna by to mali spracovat,tak ti potom napisem,ked tam budem a dohodneme sa...🤗

victory1
13. júl 2020

@dasa999 ja mam zatial Reishi hubu,ale ak by ma to nabudilo energiou,bola by som rada...stale si neviem zvyknut,ze nevladzem 🤷‍♀️

larike
13. júl 2020

victory1 Ahoj, ak by si chcela viem o chalupe 15 min. od Komárna. Ak myslíš, pošlem fotky.

victory1
13. júl 2020

@larike no jasne,ze chcem..ak by to bolo pri tej Podhajskej dake otrasne,alebo predrazene,je super mat alternativu...ale to by bolo tak na 5 tyzdnov asi.. 🤷‍♀️ ...ak mozes,posli fotky,prip.aj cenu,preberiem to s muzom..dakujem...

katka14
13. júl 2020

@katenka2 ahoj. Dnes vybrali uz vsetky stichy aj sponky aj tekutinu. Nebolelo vobec. Uz frcime na chatu .... ďakujem.

cejuska
13. júl 2020

no dievcatka ja tu tak sporadicky pridem, precitam kto sa ako ma, ked treba poradite a dnes som si precitala o kike.. neviem to dostat z hlavy.. strasne mi jej je luto.. aj ja to beriem tak ze sak vyoperuju, dame liecbu na zaistenie a porazili sme ju, ideme dalej.. jasne ze ked sa neda operovat tak je to komplikovane.. a su horsie a lepsie dni ale vacsinou ideme a kurnik taka facka na prebratie ze vie mam svina ukazat prostrednik a hotovo...sakra

hracka123
13. júl 2020

@larike Ahooooj moja ako sa ty darí?Konečne si sa ozvala moja🤔

angelina1987
14. júl 2020

Ahojte,
chcem sa spýtať, či ste boli niektorá dodatočne na operácii odstránenia vaječníkov.
Ďakujem.

sabova3
14. júl 2020

@angelina1987 Ahoj.Ja som bola od operácie po roku,vzali aj maternicu.koli genetike.

angelina1987
14. júl 2020

@sabova3 ja mám genetiku dobrú, len mi musia pichať do brucha injekcie kvôli menštruácii a takto by nemuseli.
A operácia bola v pohode?

sabova3
14. júl 2020

@angelina1987 No v pohode veľmi nie,akurát u mňa sa to nejak pokazilo,poškodili mocovod a o dva mesiace ďalšia operácia.ale ja som bola tá jedna zo sto,keď to nevide jak má.

helga9
14. júl 2020

@angelina1987 ahoj mna dnes operovali vybratie vaječníkov kvôli brca1 preventívne.

nori21
14. júl 2020

@helga9 takže si v nemocke,ako sa máš?

sabova3
14. júl 2020

@helga9 Tak super,ze uz to mas za sebou.A ako sa citis ,vsetko ok?

helga9
14. júl 2020

Celkom fajin 10:30 má operovali. Tak sa pomaly dávam dokopy ale nič strašne. Dali mi od bolesti tak je to v pohode. Možno zajtra domov

katenka2
14. júl 2020

@helga9 Tak to je super, ty naozaj stihas vsetko 😅. Drzim palce a uprimne zavidim, mna operacia caka v piatok, ty to uz mas za sebou. Vsetko dobre a vela sil /ktore ty ale vzdy v sebe najdes/ 👍

helga9
14. júl 2020

@katenka2 ďakujem. Neboj aj ty budeš rýchlo fit ta mastektómia nebola taká zlá. Ten prvý deň je človek uboleny a otapeny

barunka_1
14. júl 2020

@sabova3 ahoj, aj ja mam genetiku pozitivnu, tiez ma caka opka dole. Staci len maternicu alebo aj vajecniky? Nejako sa v tom stacam...diky

sabova3
14. júl 2020

@barunka_1 Tak je to rozne,mne doktorka povedala,ze radsej obidve prec.No a zase helge povedali,ze len vajecniky.no si vyber.

tanicka2311
14. júl 2020

@angelina1987 aj ja mám dobrú genetiku a tiež mi pichaju injekcie do brucha. Zatiaľ som dostala len jednu. Ty si koľko dostala? A menstruaciu už nemáš? Mne odstranenie vaječníkov nikto nenavrhol. Tebe áno?

tmarky1
14. júl 2020

@helga9 ahoj prajem skoré zotavenie. Po akom čase od operácie prs si šla na vybratie vajecnikov. Nevieš po akom čase od odobratia prs by sa malo ísť pri brca1? A tu maternicu prečo netrebalo vybrat ? Tiež ma to čaká ale ešte mám oziare pred sebou.

helga9
14. júl 2020

@tmarky1 mastektomiu som mala presne pred rokom 18.7. Tento rok som vo februári skončila oziare. A prišla corona tak sa neoperovali tieto preventívne operácie. Mutácia brca1 je na vaječníky a prsníky. Maternicu mi genetická odporučila len keby sa niečo dialo ale že pri tejto mutácii to nezvykne byt samozrejme že môže takze 2 krát do roka na cytologiu budem musieť chodiť. Bola som teraz v marci a bola v poriadku takze má nenaháňali

tmarky1
15. júl 2020

@helga9 vďaka za odpoveď. Ja si zisťujem ohľadom tej maternice. U nás vyberajú všetko ale inde naprikkad nie. A po akej dobe po chemo si bola na oziare? Mala si ich 25? Ja by som tak mala mať.

helga9
15. júl 2020

@tmarky1 po asi 5 týždňoch a 25 som mala

angelina1987
15. júl 2020

@tanicka2311 aj ja som dostala zatiaľ len jednu, budúci týždeň idem na druhú, ale dosť je to nepríjemné. Menštruáciu som mala, teraz by som mala dostať budúci týždeň, ale predpokladám, že nedostanem.
Mne to navrhla gynekologička, keď som bola na preventívke, tak som sa potom pýtala onkologičky a tá tiež povedala, že je to jedna z možností.
Len je to také radikálne, ale tak deti už isto riešiť nebudeme, keďže kým skončím liečbu s liekmi, budem mať pomaly 40 rokov.

jankastraza
15. júl 2020

Caute dievcata, aj mna caka operacia laparoskopicky len vajecniky,mam 40r,dovtedy kym je corona..mi tiez pichaju injekciu na zastavenie funkcie vajecnikov,fuj je to hnusoba,co narobi s telom,ale co uz,ked ma pomoct v prevencii,tak hocico urobime... mam za sebou dvojitu mastektomiu kvoli prevencii tiez,kedze som brca2 a odporucili von len vajecniky,ako Helga spominala, maternicu v tychto pripadoch netreba,ako prevencia staci len vajecniky,lebo riziko je rak prsnikov a vajecnikov..Potvrdili to dlhorocne studie v Usa a Uk.
Katka @katenka2 drzim vam palce na piatok,uz nech to mate za sebou,bude dobre!❤
a pisala som s Helkou,dnes ju pustia domov,jupiiii

jankastraza
15. júl 2020

@sabova3 ahoj Jani, ako sa citis? tebe tiez nasadili Tamoxifen? ci mas aromatase inhibitor?

dasa999
15. júl 2020

@victory1 Ahoj ale nesmies ho uzivat pocas radioterapie.

helga9
15. júl 2020

Babyyyy už še vezem domooov