Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
victory1 Ahoj, ak by si chcela viem o chalupe 15 min. od Komárna. Ak myslíš, pošlem fotky.
no dievcatka ja tu tak sporadicky pridem, precitam kto sa ako ma, ked treba poradite a dnes som si precitala o kike.. neviem to dostat z hlavy.. strasne mi jej je luto.. aj ja to beriem tak ze sak vyoperuju, dame liecbu na zaistenie a porazili sme ju, ideme dalej.. jasne ze ked sa neda operovat tak je to komplikovane.. a su horsie a lepsie dni ale vacsinou ideme a kurnik taka facka na prebratie ze vie mam svina ukazat prostrednik a hotovo...sakra
Ahojte,
chcem sa spýtať, či ste boli niektorá dodatočne na operácii odstránenia vaječníkov.
Ďakujem.
@angelina1987 Ahoj.Ja som bola od operácie po roku,vzali aj maternicu.koli genetike.
@sabova3 ja mám genetiku dobrú, len mi musia pichať do brucha injekcie kvôli menštruácii a takto by nemuseli.
A operácia bola v pohode?
@angelina1987 No v pohode veľmi nie,akurát u mňa sa to nejak pokazilo,poškodili mocovod a o dva mesiace ďalšia operácia.ale ja som bola tá jedna zo sto,keď to nevide jak má.
@angelina1987 ahoj mna dnes operovali vybratie vaječníkov kvôli brca1 preventívne.
Celkom fajin 10:30 má operovali. Tak sa pomaly dávam dokopy ale nič strašne. Dali mi od bolesti tak je to v pohode. Možno zajtra domov
@angelina1987 aj ja mám dobrú genetiku a tiež mi pichaju injekcie do brucha. Zatiaľ som dostala len jednu. Ty si koľko dostala? A menstruaciu už nemáš? Mne odstranenie vaječníkov nikto nenavrhol. Tebe áno?
@tmarky1 mastektomiu som mala presne pred rokom 18.7. Tento rok som vo februári skončila oziare. A prišla corona tak sa neoperovali tieto preventívne operácie. Mutácia brca1 je na vaječníky a prsníky. Maternicu mi genetická odporučila len keby sa niečo dialo ale že pri tejto mutácii to nezvykne byt samozrejme že môže takze 2 krát do roka na cytologiu budem musieť chodiť. Bola som teraz v marci a bola v poriadku takze má nenaháňali
@tanicka2311 aj ja som dostala zatiaľ len jednu, budúci týždeň idem na druhú, ale dosť je to nepríjemné. Menštruáciu som mala, teraz by som mala dostať budúci týždeň, ale predpokladám, že nedostanem.
Mne to navrhla gynekologička, keď som bola na preventívke, tak som sa potom pýtala onkologičky a tá tiež povedala, že je to jedna z možností.
Len je to také radikálne, ale tak deti už isto riešiť nebudeme, keďže kým skončím liečbu s liekmi, budem mať pomaly 40 rokov.
Caute dievcata, aj mna caka operacia laparoskopicky len vajecniky,mam 40r,dovtedy kym je corona..mi tiez pichaju injekciu na zastavenie funkcie vajecnikov,fuj je to hnusoba,co narobi s telom,ale co uz,ked ma pomoct v prevencii,tak hocico urobime... mam za sebou dvojitu mastektomiu kvoli prevencii tiez,kedze som brca2 a odporucili von len vajecniky,ako Helga spominala, maternicu v tychto pripadoch netreba,ako prevencia staci len vajecniky,lebo riziko je rak prsnikov a vajecnikov..Potvrdili to dlhorocne studie v Usa a Uk.
Katka @katenka2 drzim vam palce na piatok,uz nech to mate za sebou,bude dobre!❤
a pisala som s Helkou,dnes ju pustia domov,jupiiii
@sabova3 ahoj Jani, ako sa citis? tebe tiez nasadili Tamoxifen? ci mas aromatase inhibitor?
Babyyyy už še vezem domooov

@victory1 mne velmi pomohol po oziaroch ked som mala velmi slaby krvny obraz.ja ho uz uzivam pat rokov s prestavkami hlavne v lete ked mam moznost doplnit vsetko dobre z ovocia a zeleniny.