Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Caute ženy no na Jánošíkove diery sme dnes neboli lebo sa nam rano nechcelo vstavat tak sme išli na túru do kremnickych vrchov. Ženy za tie tri hodiny som absorbovala toľko kyslíka ze to ta švina ve mne musela zdechnut určite. A vy ste ako prežili dnešný sviatočný den?

Včera ma pustili domov.Vybrali mi nádor a aj uzlinu jednu.Uzlina je dobrá.Ale zistili,že v mliekovodoch sú mikročastice iného typu.O týždeň pôjdem na kontrolu a budem pýtať termín na magnetickú rezonanciu tak sme sa dohodli.Potom uvidíme čo ďalej.Ináč celkom to ujde.
@nori21 neviem si celkom predstaviť ako mne výberu uzlinu lebo ja mamnador kvázi v strede medzi prsiami ale teda trochu viac vľavo a uzlina je pod pazuchou. To ti urobili jedným rezom? Ja som myslela ze v pazuche bude druhý rez. Mne ani biopsiu uzliny nechceli urobit lebo ju mam veľmi blizko nejakej cievy. Musim sa nato všetko popýtať.
@sabova3 ja to tiež tak mam ze pri bradavke do stredu pŕs tak zrejme tiež budu dve. Na utorok som si vybavila sono na vlastnú žiadosť zaplatím si ho som zvedava co ukáže je to menšie určite aj koža sa mi pekne narovnala ale chcem to vedieť / zvedava som jak baba na trhu/. Ale tato radiologicka je veľmi empatická a všetko vysvetli keby všetci Dr boli takí. Len nech ti vlasky držia mas ich uz fakt super a myslim žeby uz zliezli nie? Pytala som sa utorok môjho Dr ze co ma čaká po opke povedal ze to ukáže biopsia po opke ze buď este chemo alebo rádio alebo biologická liečba ze dakych 5 faktorov nato vplýva.
@mery34 praveze odporucaju nemastit, len zasyp pouzivat. Ja som mala kupenu specialnu mast na radioterapiu https://www.pilulka.sk/radiocare-150-ml pocas nej bolo vsetko ok. Ja som sa vyhadzala az tyzden po skonceni radio, vtedy som nasadila konopku.
Ďakujem, možno ten púder si aj dáva. Poslala som jej link aj na tento radiocare.
Ahoj, dievčence,
už dlhší čas sledujem Vašu diskusiu, všetkým Vám strašne držím palce, aby liečba bola úspešná. Rada by som sa s Vami poradila, neviem, kam " z konopí", V septembri 2018 som si na vlastnú žiadosť vypýtala lístok na mamo, keďže už som dosiahla vek 40+, lekárka zistila nález, bola urobená punkcia, následne môj gynekológ ma okamžite hnal na operáciu. Lenže lekár, ku ktorému som bola odporučená, povedal, že zatiaľ s operáciou počká, urobil biopsiu, tá vyšla negatívna a dal mi kontrolu o pol roka. Na kontrole našiel ďalšie ložisko, ktoré tam údajne predtým nebolo, takže opäť biopsia, výsledkom je údajne nezhubný nádor- nejaký fylogenes, mrkla som na internete, no nič moc. Operovať zatiaľ nechce, vraj v septembri opäť mamo a kontrola. To už som dupla, že teda mi to príde neskoro a či aspoň kontrola nemôže byť skôr, tak vraj v júni. A tu moja dilema. Dievčence, mám fakt čakať ? Či mám sa ísť poradiť ešte niekam? Na jednej strane mi to je trápne, že nedôverujem, na druhej strane ten strach, čo ak.. je veľký. Čo by ste robili? Ďakujem za názory a prepáčte, ak som Vás ešte zaťažila.

@romiada obsah žalúdka na skle