icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

lula94
1. okt 2020

Bol niekto z Vás na rekonštrukcii prsníkov s pomocou vlastného tuku? Prosím.

sabova3
1. okt 2020

@l1plienka Este nie,objednala dnes,ta ked nepride zajtra tak az v pondel9k.

ira25
2. okt 2020

Dievčatá čo pomáha na zápchu ..už týždeň nemám stolicu?

janaooo
2. okt 2020

@ira25 a co si skusala? tyzden je uz velmi vela. Ja s tym mavam problem po chemo.
Na noc namocene 3-4 susene slivky, rano nalacno zjest a vypit aj tu vodu. Postruhat jablko, stavu vypit nalacno. Skoro kazdy den jedavam ovsenu kasu s ovocim, do toho pridam za lyzicku chiasemienok a lyzicku lanovych semenok, pripadne aj psyllium. Ja ked nahodou nejdem 2 dni, tak vypijem mineralku Saraticu. Hlavne pravidelne vela, vela tekutin a pohyb - prechadzky.

nori21
2. okt 2020

Dievčatá tie ktoré ste sa už ostrihali aj vtedy ostali vlasy kučeravé?

hracka123
2. okt 2020

@nori21 ahoj ja som už strihana a vlasy brckave😁

victory1
2. okt 2020

@ira25 v lekarni senny list pomaha,veeeela tekutin a mne aj ked si dam vecer hrozno...slivky na mna nefunguju...

ira25
2. okt 2020

@janaooo Ďakujem ❤️ zaváram jablká,aj postrúhané na koláč a stavu vypijem, slivkový kompót,ráno na lačno teplá voda s citrónom.
Takže idem kúpiť tie sušené slivky.
A ľanové semiačka pomlieť? Ovsené vločky nikdy mi tá kaša nechutila,zrejme ju neviem tak chutnou pripraviť,ale už potrebujem lebo len pár tvrdých bobiek vytlačim a ja ,že po toľkom hrozne čo pojem mám vlákniny až až a opak je pravda

jankastraza
2. okt 2020

@nori21 ahoooj, mne sa vyrovnavaju po podstrihnuti,oni tie vlnky casom zmiznu,co mas velmi brckave?

jankastraza
2. okt 2020

@nori21 vidis uz sa vyrovnavaju 😅💕

jankastraza
2. okt 2020

@lula94 ahoj moja znama,velmi spokojna je

nori21
2. okt 2020

@jankastraza och,sú strašne neposlušné.Raz ma už strihali.

janaooo
2. okt 2020

@ira25 ovsenu kasu si robim tak, ze dam do misky 3 lyzice vlociek, 1 lyzicku chia a 1 lyzicku lanovych nepomletych semienok, skoricu, nejake nasekane oriesky, Zalejem to horucou vodou a necham cca polhodinku postat. Potom si do toho pridam cucoriedky kvoli hemoglobinu a aktualne sezonne ovocie, momentalne davam hrozno, hrusky pripadne struhane jablka. Ked chces, mozes osladit medom, alebo popucenym bananom.
@nori21 mne aj po ostrihani ostavaju konce zvlnene

nori21
2. okt 2020
jankastraza
2. okt 2020

@nori21 no mas riadne huste co? viem si predstavit ake nervy mas,mna vlasy najviac nervacili pocas celej liecby ,wau vidim teraz obrazok, pekne huste mas krasne kvalitne, bud rada nos celenky ako ja ja som si nakupila asi 15 a stailujem si podla oblecenia 😀

victory1
2. okt 2020

@ira25 zlatko vlaknina je super,ale pokial pijes malo tekutin,sposobi ti zapchu..no alebo minimalne tvrdu stolicu

katka14
2. okt 2020

@jankastraza mas krasne vlasky
Uz si ich farbis?

jankastraza
2. okt 2020

@katka14 cau Katka, dakujem velmi 😍 no uz mam melirik veru,mala som riadne tmave a nevedela som sa dockat,kedy odfarbim 😅

hracka123
2. okt 2020

@nori21 raz strihane

l1plienka
2. okt 2020

@jankastraza Jani,po akom čase si si začala farbiť? Ja som po capici,ostali mi asi štyri vlasy na hlave,držia len silou vôle,som mesiac po chemo,určite pojdem na kratučko a po čase by som chcela svoju farbu,aká bola pred liečbou. Len neviem,po akom čase je vhodná

nori21
2. okt 2020

@l1plienka aj ja už zvažujem,že potrebujem trošku svetlejšie.

l1plienka
2. okt 2020

@nori21 jooooj to sú riadne husté vlasiska 😀 ako dlho si po chemoske?

jankastraza
2. okt 2020

@l1plienka ahojky moja, no oficialne odporucaju az po 6 mesiacoch po chemo, ja som to dodrzala,lebo vies blond je peroxid ,ale ak mas tmavsie a nepotrebujes peroxid, kadejake moderne farbiace sampony mozes aj skorej,zienky co som citala tak skusili aj po 5mesiacoch ja som poctivo cakala 😖😅 takze este cakaj, ja mam kamosky co mali tiez capicu a pozbierali sa im velmi rychlo vlasky 😍 aj ked tiez vela im vypadalo

katka14
2. okt 2020

@jankastraza jani a toto ti za aku dobu narastlo? Ja som mala v maji poslednu chemosku no furt nosim parochnu a uz mi ale ze straaaaasne vadi. Ale vlasky furt kratke jemne a škarede 😥

ira25
2. okt 2020

@janaooo s tebe to chutí,alebo kvôli črevam pás,však takto robím s postrúhaným jabĺčkom, alebo banánom,ale bez tých semiačkov a musím dať trochu masla a medu.
Saratica a ľanové semiačka kúpené a sušené slivky budem mať od svatky,tak idem na to.
@victory1 vody pijem až až,tak tom to nebude.

ira25
2. okt 2020

Ospravedlňujem,tak mobil si napísal čo chcel,ale tak je to bez okuliarov keď po sebe neprečítam,ale hneď odošlem ach jo..ale podstata tam je...

l1plienka
2. okt 2020

@jankastraza dakujem ❤️ Hej,mala som blond,takze teraz vyzerám celkom komicky,ale som vďačná aj za to,čo ostalo. A nevieš,ako je to s hennou?

helga9
2. okt 2020

Ja som ešte nestrihala

jankastraza
2. okt 2020

@helga9 boze Helka ty ich mas peckove,naadherne fakt 😍

jankastraza
2. okt 2020

@katka14 no mne velmi pomaly rastu,pretoze mam este tu biologicku a ta strasne spomaluje rast vlaskov,poslednu chemo som mala 18.decembra,cize toto je 9 a pol mesiacny rast,iba 2x mi kadernicka upravila boky... ale tiez som vdacna,neboj sa ti to rozbehne ,na zaciatku rastu pomaly a zrazu ze wau