icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
29. sep 2020

@katka14 ok, lenže keďže máme sebe už tu rakovinu tak tá sviňa si vždy nájde miesto kde sa usalasi a u mňa pri Tamoxifene to hrozí,lebo v pribalovom letáčiku píšu,že spôsobuje rakovinu vaječníkov a maternice,no a moja mamina zomrela na rakovinu maternicu,tak ak by som takto rozmýšľala išla by som dať všetko von,no nezabránila by som aby sa rakovina nezahrizla do kostí pľúc pečene moč.mechura

jankastraza
29. sep 2020

@sabova3 Janka drzim Ti palce!!! ❤

sabova3
29. sep 2020

@katka14 Ahoj.mne tiez vzali aj maternicu
Mne to doktorka vysvetlila tak,xe maternica je spojena s vajecnikmi,a ked odpoja vajecniky,takze nikdy to nie je na sto oercent,ze na tej maternici nieco neostalo.mozno to pisem debilne,tak som to pochopila,preto beru aj maternicu,aby to tam nebuchlo.

ira25
29. sep 2020

@sabova3 a máme istotu,že to nebuchne niekde inde?

katka14
29. sep 2020

@victory1 ano k Bellovi. Bola som tam 12.20 a sestricka tam nebola a on osobne ma objednal na 10.11. Uz ma nezobral lebo sa niekam ponahlal

katka14
29. sep 2020

@ira25 no istotu nemame nikde ale naco riskovat a v buducnosti podstupovat dalsiu opku?

sabova3
29. sep 2020

@ira25 Nemame,ale je dobre to znizit.

ira25
29. sep 2020

@sabova3 držím palce pri nastávajúcej opke...a kde ti budú robit tú plastiku prsníkov?
No určite to vykuchanie bude aj mňa pri Tamoxifene čakať,len nechcela by som pri tom vykuchani dopadnúť ako jedna známa,nieco hrozné...

victory1
29. sep 2020

@sabova3 drzim palce,strasne moc ✊✊✊

victory1
29. sep 2020

@katka14 a mas a inde nejakeho dalsieho onkologa ,ci len Bellovi?
Prepac,ze sa pytam tak blbo,ale pani,ktora so mnou bola v nemocke chodi k Bellovi,ale ma aj dalsiu akoze vseobecnu onkologicku v Trnave 🤷‍♀️ ...ja som ani nevedela,ze sa to da..

katka14
29. sep 2020

@victory1 ahoj nie nemam. Ja som inde nebola ako v OUSA a ani zatial neplanujem. Ak by som mala zlu skusenost tak mozno zmenim ale tohto dr chvalia. Mozno povahovo to treba vydrzat hlavne ze je odbornik

victory1
29. sep 2020

@katka14 ja viem,ze ho chvalia....🙄 ...tvari sa ako najvacsi odbornik na prsniky 🤷‍♀️ ale ako moj otec hovori...chovanie masiarskeho psa 🤦‍♀️ ....no,mna z OUSA odporucali do TN na oziare,z TN som usla do Povazskej Bystrice,lebo som chcela odporufanie pre Komarno na oziare...tak teraz zvqzujem Bellu alebo onkologa v PB....ale asi dam Bellovíbeste sancu 🤷‍♀️
Myslela som,se sa neda mat dvoch,ze by to poistovja im nepreplatila..ale spolupacientka mi tvrdila,ze je to mozne 🤷‍♀️

l1plienka
29. sep 2020

@sabova3 držím palce,prečo bradavky? Mne dávali implantáty,ale bradavky ostali 🧐

sabova3
30. sep 2020

@l1plienka ahoj.Tak mi to vysvetlila,ze som mala nador skoro pri bradavke a je tam riziko,ked by nechali bradavky,ze tam nieco vyrastie.Ta nejak to len predycham,verim.

l1plienka
30. sep 2020

@sabova3 neboj,bude to ok a je to úžasný pocit tam “niečo”mat po tom plochom hrudníku 😊

sabova3
30. sep 2020

@l1plienka No ja prsia mam obidve svoje,ale urcite to bude zmena.A veru ze sa bojim,uz sa to blizi,nech uz to je.

katenka2
30. sep 2020

@sabova3 držím päste! Rýchle zotavenie po zákroku a čím skôr domov 👍

hracka123
30. sep 2020

@sabova3 Ahoooj moja no ako po opke👍Dúfam že si ok

sabova3
30. sep 2020

Ahojre.tak a jecto za mnou.nemam okuluare,su odo mna meter,tak len na noch pozeram a poriadne nevidim,co pisr.ale som ok,prsia stlacene v obveze,ani dychat poriadne sa neda.a bolu to jak fras.zatial tolko

zuzap33
30. sep 2020

@sabova3 veľmi ti prajem, aby si sa skoro zostavila... Už si toho prežila dosť, tak tentoraz bezproblémovo

ira25
30. sep 2020

@zuzap33 ahoj, už sa konečne sťahujú do nových priestorov.

cejuska
30. sep 2020

@sabova3 tak skore zotavenie.. a kde si si dala robit? .. ja mam plastiku este daleko ale viem ze chcem ist.. len to chce svoj cas

sabova3
1. okt 2020

@cejuska ahoj.Kosice na rastislavovej,plastika,mudr hojstricova

tanicka2311
1. okt 2020

@sabova3 ja sa presne tej bolesti bojím lebo som počula že to bolí velmi po opke. Potom ked už budeš môcť napíš prosím ťa dokedy to tak velmi bolelo. Ďakujem

sabova3
1. okt 2020

@tanicka2311 Ahoj.No bcera to bolelo dost,a najviac to boli,ked sa musis postavit z postele.vcera som len lezala,a dnes uz vstavam.och,ale verim,ze kazdym dnom to bude lepsie
.dnes ma doktorka previazala,ani som sa nechcela pozriet,ale nedalo mi.No zatial ziadna slava,je to hlavne tym,ze tam nue su bradavky a cele su nejak male
.mozno casom sa to upravi.

sabova3
1. okt 2020

Tak zeny toto do mna vlozili a aby toho nebolo malo,tak uz mam aj teplotu.

katenka2
1. okt 2020

@sabova3 pocula som, ze to neraz byva, ta zvysena teplota, ale o den-dva by uz malo byt dobre. Predsa len telo reaguje na cudzi predmet do neho vlozeny... Ja som bola na malom chirurgickom zakroku v pondelok a spominala som, ze po mastektomii prsnika som nemala absolutne ziadne bolesti /prislo mi to divne/ a ten chirurg vravel, ze to malokedy sprevadzaju bolesti, zato implantaty, to ze zo zaciatku boli hodne. Tak uz len vydrzat 👍. Ako mo otec hovorieval - kto sa dal na vojnu, musi bojovat... 😉

helga9
1. okt 2020

@sabova3 to máš dosť 420 oni zato sa ti teraz zdajú malé lebo sú narvate pod sval ale ten sval popustí a potom budú ok uvidis oni sa usadia ale to aj 3 mesiace trvá aj viac

sabova3
1. okt 2020

@helga9 No asi to tak bude,aj doktorka toto iste hovorila,ale keby si ich teraz videla,no nikde nic.

l1plienka
1. okt 2020

@sabova3 no ja mam implantáty tretí mesiac,tretí zápal a piate antibiotiká,a tiež mam mentorky,ale ja mam malé,mne robili bilat mastektomiu. A kompresnu podprdu mas?