Chronická nespavosť a depresia: Ako sa z nich dostať?
Dobrý deň, chcel by som pozdielať trochu svoj príbeh a taktiež aj veľmi rad by som počul vaše rady a ak si niekto prechádzal podobným obdobím tak ako sa vymotal z tohto začarovaného kruhu.
Zistil som až po rokoch, že som žil v identite, ktorou som vôbec nebol ja, len má lákala túžba a peniaze, v dobe ktorej, kde nás strach veľmi ovplyvňuje.
Od mala som bol veľmi emotívny človek. Za posledné roky som pracoval v zahraničí. Pracoval som v kuchyni na sezónu, kde som vyhorel a namiesto toho aby som sa zbalil a išiel domov tak som silou vole pokračoval ďalej, až to prešlo do chronickej nespavosti, kde som naučil svoje podvedomie, že spánok/posteľ sa rovno nebezpečenstvo a to viedlo k depresii. Už sú to 3 roky čo naozaj nedokážem spať z dlhodobého hľadiska a nedokážem nájsť v sebe pokoj. Snažil som sa to vyriešiť sám s tým, že som vlastne ani nevedel, čo sa mi to deje. Ja som tu nespavosť prijal jednoducho ako niečo normálne než aby som skúmal prečo to vlastne vzniklo. Bol som stratený v svojich emociach, keďže sa mi nikdy nič take nedialo predtým a počas tej prace v kuchyni nebol priestor na to, to riešiť (čo bola samozrejme obrovska chyba). Mal som miesto v zahraničí, kde som sa cítil dobre, ale vedel som, že jedného dňa to proste skončí a ten moment nastal tohto roku. Teraz, keď som doma všetko potlačené chce vyjsť na javo, ale bojím sa tých emocii, že to bude až nad limit. Bez liekov nedokážem už ani zaspať. Začal som brať Trittico ale už po paru dňoch užívania aj po nejakom spánku sa počas dňa cítim len horšie. Viem, že to nie je vedľajší efekt liekov, ale práve to potlačené stres, napätie, beznádej, čo vychádza na povrch teraz. Prešiel si niekto niečim podobným? Budem veľmi vďačný ak zazdieľate svoje skúsenosti, čo vám pomohlo a ako ste si tým prešli.
@peterb0204 Chlapci a chlapi, založte si vlastnú stránku pre divnych, zúfalých, nešťastných a duševne narušených mužov. Tam si môžete zdieľať takéto príspevky a odporúčania na psychiatrov a lieky.
Riešim to už samozrejme so psychológom, aj psychiatrom. Nerozumiem tomu komentu. Nemuseli ste sa vyjadrovať, ja len hľadám ľudí čo si prechádzajú niečim podobným.
@peterb0204 toto sam nedas.tritico ti dal doktor takze uz si asi niekde bol. Mozno by to chcelo iny liek a mozno aj terapie.treba sa vratit k dr ze nefunguje liecba.. Vypoved si uz dal? V zahranici sa v kuchyni maka 16h to je proste moc. Ublizil si si, asi bola nejaka pricina preco si sa zodral. Urcite si sa dral pre druhych aby si vyhovel. Treba zacat s tym. Odstranit pricinu a zamerat sa cisto na seba. Nemas rodinu kde by si mohol.stravit nejaky cas?
Áno už som doma a riešim to. Rodina je teraz veľmi nápomocná a zhovievavá voči mojej situácii. A presne ako vravíš. Nechcel som to vzdať vtedy aby má nevnímala rodina, že som zlyhal. Nuž skôr či neskôr prišlo na to teraz.
@peterb0204 Chlapci a chlapi, založte si vlastnú stránku pre divnych, zúfalých, nešťastných a duševne narušených mužov. Tam si môžete zdieľať takéto príspevky a odporúčania na psychiatrov a lieky.
@anonym_697d71 a MK je výlučne stránka pre dokonalé ženy? Niekedy mám pocit, že je tu viac narušených žien, ako mužov v pohode
@anonym_697d71 Odkiaľ ty máš, že tento je narušený? Len ochorel. Nešťastný? Tak mimo komentár som tu už dávno nečítala, to aj na onkológiu sa pôjdeš vysmiať ľuďom, ktorí sa liečia? 🧐
Neboj sa, nie si ani prvy ani posledny co si niecim takym prechadza, 4 roky dozadu som bola na tom podobne, dnes mozem povedat, ze mi je dobre 🙂 neprestavaj verit. Nespavost som mala tiez az taku, ze ked uz telo chcelo zaspat, tak som sa strhavala, bol to masaker. Ja som bola u psychologa asi 2x, ale nebolo to pre mna, kazdemu vyhovuje nieco ine. Bol mi predpisany sertralin, to mi dost pomohlo. A este co mne velmi pomohlo bola stranka na fb, teraz uz je len na instagrame
https://www.instagram.com/cesta.z.uzkosti?igsh=...
Treba to vsetko popozerat aj tie videa popripinane hore na tom profile, pripadne ma kamil videa aj na youtube a na spanok tiez z instagramu, tusim je kocka aj tu ma modrom koniku
https://www.instagram.com/naucena_nespavost?igs...
Drzim ti palce, aby si sa z toho dostal, viem aky to bol masaker pre mna. Ale prekonat sa to da a zas bude dobre <3
To ze si preciltively vidno v tom, co pises. Aj na odpovedi, ktora ani nie je odpoved. Rad sa hrabes v svojej hlave. Nauc sa nehrabat. Zaklad je nechat veci ist.
Riešim to už samozrejme so psychológom, aj psychiatrom. Nerozumiem tomu komentu. Nemuseli ste sa vyjadrovať, ja len hľadám ľudí čo si prechádzajú niečim podobným.
@peterb0204 veď nie v zlom. veľa ľudí to rieši tabletkami a nepracujú s psychologom. veď aj sám si písal že si sa to snažil vyriešiť sám. ale to nejde. a proste ani lieky nie sú všetko a treba na tom systematicky pracovať… sú terapeuti čo sa na to špecializujú…
Ja som reagoval na ten druhý komentar nie váš. A veď áno idem to riešiť takouto cestou
ja veľmi málo spím, ale tak prirodzene, netrpím nespavosťou .. stačí ale že spím jeden deň trochu menej a už to cítim ... preto držím palce...

a prečo to neriešiš s odborníkmi? s psychologom napr.