Chronická nespavosť: Ako prekonať problémy so spánkom?
Prosím poraďte..Mali ste niekedy problém, že vôbec sa vám nedalo zaspat a zaspali ste až nad ránom alebo vôbec? Ja som si to vytvorila v hlave a uz mam z toho uzkost aj keď večer mam ist spat..cele hodiny ležím v posteli a chodím na WC.. Je to príšerne..uz som skúšala všetko.. musím si dat asi predpísať lieky:(ja uz nevladzem ..co vám pomohlo? Mne to vyvoláva stres a zameranie sa na to ako nebudem spat zas a stále som v začarovanom kruhu
môže to byt štítna
alebo začinajuca perinomenopauza tam spanok sa skutočne skracuje to viem podla seba
môžu byt aj iné suvislosti
ešte ma napadlo skus vymenit kavu za čierny čaj a ten pit len rano , vstrebavanie kofeinu sa tiež mení ... ale kvalitny sypany čaj nie ten odpad vo vrecuškach - keby si sa za sebou napila oba druhy uznala by si tiež
skús wellness - saunovanie. Mňa vždy vypne tak, že na druhý deň ani nechcem vstať z postele. Je to veľmi aj v hlave. Ak máš stres a víria ti v hlave myšlienky, nezaspíš jednoducho. kedy si bola naposledy len tak na masáži, wellness alebo urobila niečo pre seba aby si sa cítila dobre?
Kúp si melatonínové tabletky - sú prírodné, ale účinok neuvidíš hneď, musíš brať aspoň pár týždňov aby sa ti zlepšila kvalita spánku. Píšeš, že si si vytvorila úzkosť - to je dobre, že to vieš identifikovať. Ak ťa tápi vzťah alebo súkromný/pracovný život, vyrieš najprv to.
bez tabl. na spanie to si nepôjde. rieš to, lebo sa vyčerpáš.
dávam si večer celú tab. magnézia a keď nezaspím tak 1/4 tbl. sanvalu.
Lekári predpísujú na nespavosť AD
mne zabrali cbd kvapky, ale až tak po 5-6 týždňoch, keď som už bola skeptická a aj nočné úzkosti prestali

Urcite nieco riesis, kedy to zacalo? Co praca? Co prostredie v ktorom.zijes? Co partner? Mne to spustila posttraumaticka stresova porucha + nedostatok podpory doma. Po rokoch sa mi to vratilo ked prisiel covid a sirenie strachu okole neho.uorimne keby som sledovala televizne noviny nespin dodnes. Same zle spravy,vojna, okradol,zabil,.nehoda,.atd..