icon

Chronická nespavosť: Ako prekonať problémy so spánkom?

dana243
Dnes o 07:22

Prosím poraďte..Mali ste niekedy problém, že vôbec sa vám nedalo zaspat a zaspali ste až nad ránom alebo vôbec? Ja som si to vytvorila v hlave a uz mam z toho uzkost aj keď večer mam ist spat..cele hodiny ležím v posteli a chodím na WC.. Je to príšerne..uz som skúšala všetko.. musím si dat asi predpísať lieky:(ja uz nevladzem ..co vám pomohlo? Mne to vyvoláva stres a zameranie sa na to ako nebudem spat zas a stále som v začarovanom kruhu

anonym_222bf8
Dnes o 07:40

Urcite nieco riesis, kedy to zacalo? Co praca? Co prostredie v ktorom.zijes? Co partner? Mne to spustila posttraumaticka stresova porucha + nedostatok podpory doma. Po rokoch sa mi to vratilo ked prisiel covid a sirenie strachu okole neho.uorimne keby som sledovala televizne noviny nespin dodnes. Same zle spravy,vojna, okradol,zabil,.nehoda,.atd..

sara07
Dnes o 07:56

môže to byt štítna
alebo začinajuca perinomenopauza tam spanok sa skutočne skracuje to viem podla seba
môžu byt aj iné suvislosti
ešte ma napadlo skus vymenit kavu za čierny čaj a ten pit len rano , vstrebavanie kofeinu sa tiež mení ... ale kvalitny sypany čaj nie ten odpad vo vrecuškach - keby si sa za sebou napila oba druhy uznala by si tiež

anonym_85b56d
Dnes o 08:38

skús wellness - saunovanie. Mňa vždy vypne tak, že na druhý deň ani nechcem vstať z postele. Je to veľmi aj v hlave. Ak máš stres a víria ti v hlave myšlienky, nezaspíš jednoducho. kedy si bola naposledy len tak na masáži, wellness alebo urobila niečo pre seba aby si sa cítila dobre?
Kúp si melatonínové tabletky - sú prírodné, ale účinok neuvidíš hneď, musíš brať aspoň pár týždňov aby sa ti zlepšila kvalita spánku. Píšeš, že si si vytvorila úzkosť - to je dobre, že to vieš identifikovať. Ak ťa tápi vzťah alebo súkromný/pracovný život, vyrieš najprv to.

anonym_16ec8d
Dnes o 09:37

bez tabl. na spanie to si nepôjde. rieš to, lebo sa vyčerpáš.
dávam si večer celú tab. magnézia a keď nezaspím tak 1/4 tbl. sanvalu.
Lekári predpísujú na nespavosť AD

mmooly
Dnes o 10:09

mne zabrali cbd kvapky, ale až tak po 5-6 týždňoch, keď som už bola skeptická a aj nočné úzkosti prestali