icon

Chronická rana sa po 9 mesiacoch stále nehojí: Má niekto skúsenosť?

andrejkoky221
Včera o 22:09

Chronická rana po operácii pilonidálneho sínusu – 9 mesiacov a stále sa nehojí

Som 25-ročný muž a 22. 1. 2026 som absolvoval operáciu pilonidálneho sínusu.

Zo začiatku sa rana hojila celkom dobre a pomerne rýchlo som videl pokrok. Posledné 3–4 mesiace sa však hojenie takmer úplne zastavilo.

Rana má teraz približne 1 cm a na pohľad to vyzerá, že už by sa mala len postupne prekryť kožou a úplne uzavrieť. Problém je, že za posledné 3 mesiace sa na nej takmer nič nezmenilo. Ak sa aj zmenšila, tak úplne minimálne.

Čítal som viacero príspevkov od ľudí, ktorí mali podobný problém, ale väčšinou som sa nedozvedel, čo im nakoniec reálne pomohlo.

Preto by som sa chcel opýtať, či tu má niekto podobnú skúsenosť a nakoniec sa mu rana úplne zahojila.

Čo vám pomohlo? Zmenili ste niečo v starostlivosti o ranu, používali ste iné obväzy, zmenili stravu, pohyb alebo niečo iné? Alebo ste jednoducho museli čakať? Musel niekto z vás nakoniec absolvovať ďalší zákrok?

Túto prekliatu ranu mám už skoro 9 mesiacov a úprimne, som z toho už veľmi frustrovaný a unavený. Kvôli tomu som dosť pribral, pretože som nemohol poriadne cvičiť, a zároveň som stratil väčšinu svalov.

V tejto chvíli by som už hlavne chcel počuť od ľudí, ktorí si prešli niečím podobným a nakoniec sa im rana zahojila.

Budem veľmi vďačný za akúkoľvek radu alebo osobnú skúsenosť. 🙏

marianarem
Dnes o 05:13

@andrejkoky221 Tuto konkretnu ranu som nemala, ale mala som zle sa hojacu ranu, pomohol mi Atrauman so striebrom. Ale konzultuj to urcite s lekarom.

anissee
Dnes o 06:43

@andrejkoky221 vyhladat amb. chronickych ran

emjee
Dnes o 07:59

Ahoj, mala som ranu po plastike brucha, ktora sa niekolko mesiacov nechcela zatvorit. Pomohol mi manukovy med Activon tube https://etabletka.sk/obchod/activon-tube/

vevesh
Dnes o 14:47

@andrejkoky221 mam znamu, ta ma podobnu ranu- nezahojila sa..brala vitaminy, naplaste, obvazy, dalsie chirurgicke zakroky....vzdy raz rocne ide na preplach brusnej dutiny, rana sa uz ze vraj nezrastie. Zije s nou zatial 10 rokov takto.