Chronický únavový syndróm po Covide: Ako zvládať príznaky?
Ahojte mate niekto tento syndrom ? Hovoria mu aj me/cfs… moj lekar uz vsetko nasvedcuje ze ide o to a vlastne som ztoho bezmocna …. Vsetky vysetrenia vysli ok tak uz je to len vylucovanie inych veci kym sa neda tato diagnoza… nemyslim len ludi ktori su unaveni po covide … toto je ine a zhorsuje sa po namahe bolesti svalov klbov unava aj po spanku atd… ak to niekto ma co pomaha okrem oddychvania alebo ako stym zijete?
@anonym_autor to môže byť aj astenia niektorí ľudia sú slabšie jedince.Bolerioza bola vylúčená?Koľko mas rokov hormóny, štítna žľaza sú v poriadku?Málo pohybu a energie má človek, keď vôbec nešportuje, má nervové vyčerpanie nemá čas nabrat silu.Skus injekcie vitamínu C
Fuu, tak toto je jedna z diagnoz, kde by som ja zbalila vsetky svestky a sla zit niekam do prirody, prec z mesta. Neviem si predstavit zit v mestskom zhone s touto chorobou. Samozrejme po vyluceni ostatnych chorob, endokrinnych, traviacich, nervovych,...
Asi sa s tym neda nic, len oddychovat, co najmenej vykyvov, dodrziavat harmoniu v zivote nech sa system nevycerpava. Vela jogy, taichi, vela v prirode, v zeleni. Sla by som na plant based stravu.
Este by stalo za to, pokial cakas na vysetrenia, zamerat sa na crevny mikrobiom. Ja som zastancom toho, ze v creve je druha nervova sustava. Vie sa, ze covid narusa mikrobiom, takze tam to mohlo vsetko zacat.
A dalsia vec by bola otuzovanie (ak zvladnes, zacat po krockoch), sauna a pravidelna masaz.
psychiatricke vysetrenie bolo ? znie to ako depresia
@anonym_702c25 depresia urcite nesposobuje bolesti svalov na druhy den po vylozeni myčky..
@anonym_702c25 to vobec neznie ako depresia...ked ta bolia svaly po minimalnej namahe, to ti znie ako depka? Vobec nie.
@anonym_702c25 to vobec neznie ako depresia...ked ta bolia svaly po minimalnej namahe, to ti znie ako depka? Vobec nie.
@veselo_neveselo dakujem 🙂 nemam naladu velmi vysvetlovat ludom ze to nieje depresia a ani nato nemam energiu .. ale kiezby bola vsetko je lepsie ako toto no nieje
@veselo_neveselo dakujem 🙂 nemam naladu velmi vysvetlovat ludom ze to nieje depresia a ani nato nemam energiu .. ale kiezby bola vsetko je lepsie ako toto no nieje
@anonym_autor ak máš FB tak je tam skupina. Tam nájdeš väčšie pochopenie.
@anonym_autor aké si mala vyšetrenia?Nemala si veľky stres poslednú dobu?ja, keď som mala depresívne obdobie stresové obdobie v rodine boleli ma nohy, ruky, kĺby, svaly bola som stále ako pred chorobou.Chodila som na terapie a brala antidepresíva Ako sa mi zlepšila psychika nastalo aj zlepšenie zdr.stavu