Cirhóza pečene u rodiča - alkoholika
Dobrý deň, rada by som sa tu poradila so skúsenosťami ohľadne cirhozy pečene. Jeden z mojich rodičov je ťažký alkoholik.
Už dvakrat bol v nemocnici. 1.x - ozltnutie koze a oči, ascites, opuch končatín, nízke hodnoty bilirubinu (aspoň myslím) , samozrejme po odchode z nemocnice , čo bolo pred rokom to dlho nevydržalo, rok sa pilo zase.... nedávno 2.x nemocnica - opäť alkoholicka hepatitida. Cirhoza už vraj nezvratná. Tak neviem, asi dva týždne to bolo bez alkoholu, dnes vraj lekárka volala, že výsledky krvi sú lepšie, že to je maly zázrak, tak bolo to treba osláviť a stiahlo sa 0,5l rumu a pokračuje sa s vermutom.
Zaujimalo by ma, keď má niekto skúsenosti s takým prípadom, že čo očakávať. Ako to prebiehalo u Vas, keď si dotyčný nedal poradiť . Lebo pripravujem sa samozrejme na najhorsie.
@miroslawa45 Dss je domov sociálnych služieb takže domov dôchodcov.Otec z tade odišiel v apríli a momentálne je doma a znova začal piť.Takže nemám slov .Mal sa tam dobre ale zjavne sa tam necítil dobre keďže on si nemyslel ,že potrebuje opateru a vybral si inú cestu.V akom stave je strýko?
@ucholacik strýko je na umelo plucnej ventilacii, zápal pľúc, zlyhanie obličiek, nefunkčnosť pečene a ešte za pridal aj septicky šok. Veľmi kriticky stav, sle vždy mám nadej.
@ucholacik strýko je na umelo plucnej ventilacii, zápal pľúc, zlyhanie obličiek, nefunkčnosť pečene a ešte za pridal aj septicky šok. Veľmi kriticky stav, sle vždy mám nadej.
@miroslawa45 držím silno palce ..stav je naozaj vážny ale nádej je vždy dôležitá.Ako.dlho pil ak sa smiem spýtať?

@ucholacik ahoj, čo je DSs? Mne teraz takto o zivot bojuje strýko, alkoholik. Mám stále nadej, že to zvládne.
@miroslawa45 Dss je domov sociálnych služieb takže domov dôchodcov.Otec z tade odišiel v apríli a momentálne je doma a znova začal piť.Takže nemám slov .Mal sa tam dobre ale zjavne sa tam necítil dobre keďže on si nemyslel ,že potrebuje opateru a vybral si inú cestu.V akom stave je strýko?