icon

Cítite bolesť pri ultrazvuku na pätovú ostrohu?

radula17
12. mar 2026

Ahojte, chcem sa opýtať tie čo ste mali ultrazvuk na patovú ostrohu pociťovali ste bolesť pri ultrazvuku? Chodím už vyše týždňa a dnes ma to pri tom ultrazvuku tak zvláštně pobolievalo.

lucik194
12. mar 2026

urcite chodis na ultrazvuk?
lebo ultrazvuk sa pri patovej ostrohe pouzije 1x na diagnostiku , niekde aj spolu s RGT.....

na liecbu sa pouziva razova vlna, alebo oziar

simca06022011
12. mar 2026
@lucik194

lebo ultrazvuk sa pri patovej ostrohe pouzije 1x na diagnostiku , niekde aj spolu s RGT.....

@lucik194 ano je to terapeuticky ultrazvuk... pouziva sa na rozne taketo "veci"... nie je to ted "diagnosticky" UTZ, kt si predstavujes 🙂)

simca06022011
12. mar 2026

@radula17 nemam skusenosti prave s tymto, ale ano, ja ked som s tym chodila na rehabky rozne sa mit o zhorsovalo/zlepsovalo. Ten UTZ to prekrvuje, uvolnuje, aj ohrieva takze tam moze byt kadejaka reakcia... ale iank dala som si to vyhladat a napisala mi AI aj toto: Prečo k tomu dochádza?

Provokácia tkaniva: Ultrazvuk vlnením mechanicky dráždi mäkké tkanivá a nervové zakončenia v okolí ostrohy, aby vyvolal liečebnú reakciu a zlepšil prekrvenie.
Teplotný efekt: Ak sa použije vyššia intenzita, môže dôjsť k hĺbkovému prehriatiu, ktoré tkanivo dočasne podráždi.
Nesprávna technika: Bolesť priamo počas procedúry môže vzniknúť, ak sa ultrazvuková hlavica nepohybuje dostatočne rýchlo (vzniká tzv. „bone burn“ – pálenie kosti) alebo sa použije príliš vysoká dávka pre danú oblasť

cize za mna, nabuduce pocat toho povedz ze ta to boli, mozno len nieco inak nastavi na stroji 🙂 alebo ti vysvetlia tam co a ako

cacianka
12. mar 2026
@lucik194

@lucik194 ja som mala ako prvý pokus o liečbu patovej ostrohy práve UZV, asi 7 dávok. Gél som frcla na pätu a tou škatuľkou na kabliku som behala po päte. Je to iný spôsob, vie vyšetrovací

lucik194
12. mar 2026

jaska uz som to omrkla 🙂
dobre vediet, ze aj take nieco existuje , ze terapeuticky ultrazvuk 👍

radula17
autor
12. mar 2026

Áno chodím na ten terapeutický, vždy tam prídem zapnú mi to na 10 minút, naolejujem alebo dám nejaký krém a behám si s tým po pätách, tam kde ma to bolí. Už som bola asi 7 krát, ešte mi ostávajú 4 tak som zvedavá. Dúfam, že to pomôže lebo že na ožarovanie som ešte mladá a rázová vlna tá je dosť drahá, no keď nič nezaberie tak nemám na výber☹

radula17
autor
12. mar 2026
@simca06022011

@radula17 nemam skusenosti prave s tymto, ale ano, ja ked som s tym chodila na rehabky rozne sa mit o zhorsovalo/zlepsovalo. Ten UTZ to prekrvuje, uvolnuje, aj ohrieva takze tam moze byt kadejaka reakcia... ale iank dala som si to vyhladat a napisala mi AI aj toto: Prečo k tomu dochádza?

Provokácia tkaniva: Ultrazvuk vlnením mechanicky dráždi mäkké tkanivá a nervové zakončenia v okolí ostrohy, aby vyvolal liečebnú reakciu a zlepšil prekrvenie.
Teplotný efekt: Ak sa použije vyššia intenzita, môže dôjsť k hĺbkovému prehriatiu, ktoré tkanivo dočasne podráždi.
Nesprávna technika: Bolesť priamo počas procedúry môže vzniknúť, ak sa ultrazvuková hlavica nepohybuje dostatočne rýchlo (vzniká tzv. „bone burn“ – pálenie kosti) alebo sa použije príliš vysoká dávka pre danú oblasť

cize za mna, nabuduce pocat toho povedz ze ta to boli, mozno len nieco inak nastavi na stroji 🙂 alebo ti vysvetlia tam co a ako

@simca06022011 To som aj ja dala do AI a tiež mi napísalo podobne, tak snáď to znamená že to niečo robí. No radšej sa pre istotu opýtam zajtra či to je v poriadku.