Cítite bolesť pri ultrazvuku na pätovú ostrohu?
Ahojte, chcem sa opýtať tie čo ste mali ultrazvuk na patovú ostrohu pociťovali ste bolesť pri ultrazvuku? Chodím už vyše týždňa a dnes ma to pri tom ultrazvuku tak zvláštně pobolievalo.
urcite chodis na ultrazvuk?
lebo ultrazvuk sa pri patovej ostrohe pouzije 1x na diagnostiku , niekde aj spolu s RGT.....
na liecbu sa pouziva razova vlna, alebo oziar
@lucik194 ano je to terapeuticky ultrazvuk... pouziva sa na rozne taketo "veci"... nie je to ted "diagnosticky" UTZ, kt si predstavujes 🙂)
@radula17 nemam skusenosti prave s tymto, ale ano, ja ked som s tym chodila na rehabky rozne sa mit o zhorsovalo/zlepsovalo. Ten UTZ to prekrvuje, uvolnuje, aj ohrieva takze tam moze byt kadejaka reakcia... ale iank dala som si to vyhladat a napisala mi AI aj toto: Prečo k tomu dochádza?
Provokácia tkaniva: Ultrazvuk vlnením mechanicky dráždi mäkké tkanivá a nervové zakončenia v okolí ostrohy, aby vyvolal liečebnú reakciu a zlepšil prekrvenie.
Teplotný efekt: Ak sa použije vyššia intenzita, môže dôjsť k hĺbkovému prehriatiu, ktoré tkanivo dočasne podráždi.
Nesprávna technika: Bolesť priamo počas procedúry môže vzniknúť, ak sa ultrazvuková hlavica nepohybuje dostatočne rýchlo (vzniká tzv. „bone burn“ – pálenie kosti) alebo sa použije príliš vysoká dávka pre danú oblasť
cize za mna, nabuduce pocat toho povedz ze ta to boli, mozno len nieco inak nastavi na stroji 🙂 alebo ti vysvetlia tam co a ako
lebo ultrazvuk sa pri patovej ostrohe pouzije 1x na diagnostiku , niekde aj spolu s RGT.....
@lucik194 ja som mala ako prvý pokus o liečbu patovej ostrohy práve UZV, asi 7 dávok. Gél som frcla na pätu a tou škatuľkou na kabliku som behala po päte. Je to iný spôsob, vie vyšetrovací
jaska uz som to omrkla 🙂
dobre vediet, ze aj take nieco existuje , ze terapeuticky ultrazvuk 👍
Áno chodím na ten terapeutický, vždy tam prídem zapnú mi to na 10 minút, naolejujem alebo dám nejaký krém a behám si s tým po pätách, tam kde ma to bolí. Už som bola asi 7 krát, ešte mi ostávajú 4 tak som zvedavá. Dúfam, že to pomôže lebo že na ožarovanie som ešte mladá a rázová vlna tá je dosť drahá, no keď nič nezaberie tak nemám na výber☹
@radula17 nemam skusenosti prave s tymto, ale ano, ja ked som s tym chodila na rehabky rozne sa mit o zhorsovalo/zlepsovalo. Ten UTZ to prekrvuje, uvolnuje, aj ohrieva takze tam moze byt kadejaka reakcia... ale iank dala som si to vyhladat a napisala mi AI aj toto: Prečo k tomu dochádza?
Provokácia tkaniva: Ultrazvuk vlnením mechanicky dráždi mäkké tkanivá a nervové zakončenia v okolí ostrohy, aby vyvolal liečebnú reakciu a zlepšil prekrvenie.
Teplotný efekt: Ak sa použije vyššia intenzita, môže dôjsť k hĺbkovému prehriatiu, ktoré tkanivo dočasne podráždi.
Nesprávna technika: Bolesť priamo počas procedúry môže vzniknúť, ak sa ultrazvuková hlavica nepohybuje dostatočne rýchlo (vzniká tzv. „bone burn“ – pálenie kosti) alebo sa použije príliš vysoká dávka pre danú oblasť
cize za mna, nabuduce pocat toho povedz ze ta to boli, mozno len nieco inak nastavi na stroji 🙂 alebo ti vysvetlia tam co a ako
@simca06022011 To som aj ja dala do AI a tiež mi napísalo podobne, tak snáď to znamená že to niečo robí. No radšej sa pre istotu opýtam zajtra či to je v poriadku.