icon

Čo ak Vermox nezabral?

23. jún 2026

Lekárka mi dala Vermox na tri dni. Vôbec sa po tom necítim lepšie. Žiadne zlepšenie a mám pocit, že vôbec nezabral. To si môžem dať niečo voľnopredajné? Alebo môže dať lekárka ešte niečo hneď po Vermoxe? Hrozne je to. Vôbec nemôžem spať.

thirstymonk
23. jún 2026

@anonym_autor Maš mrle? Vermox sa berie na dve fázy, tzn. teraz tri dni, potom dva týždne pauza, potom zas tri dni. Vermox zasahuje myslím len dospelé jedince, larvy nie (alebo naopak), preto je tam ta dvojtyždňoav pauza, že za tie dva tyždne dorastu larvy na dospele jedince a potom ich sundaš druhou vlnou vermoxu.

Inak aj cesnak (idealne medvedi, neidealne kuchynsky) tiež niči črevne parazity.

autor
23. jún 2026
@thirstymonk

@anonym_autor Maš mrle? Vermox sa berie na dve fázy, tzn. teraz tri dni, potom dva týždne pauza, potom zas tri dni. Vermox zasahuje myslím len dospelé jedince, larvy nie (alebo naopak), preto je tam ta dvojtyždňoav pauza, že za tie dva tyždne dorastu larvy na dospele jedince a potom ich sundaš druhou vlnou vermoxu.

Inak aj cesnak (idealne medvedi, neidealne kuchynsky) tiež niči črevne parazity.

@thirstymonk asi nie mrle, nesvrbí. mám pocit, že nič sa nezmenilo, takže neviem či niečo zničil.

anonym_602509
23. jún 2026

Akú zmenu vlastne čakáš? Aké zlepšenie, keď tvrdíš, že ťa nič nesvrbí? Na základe čoho si myslíš, že máš parazity?

autor
23. jún 2026
@anonym_602509

Akú zmenu vlastne čakáš? Aké zlepšenie, keď tvrdíš, že ťa nič nesvrbí? Na základe čoho si myslíš, že máš parazity?

@anonym_602509 nutkanie na stolicu neustále, hlasné škrkanie, tlaky na konečník a hrádzu v pokoji, pocit že sa tam stále niečo hybe, bolesti brucha. posledné dni už aj grganie, pálenie záhy keď ležím. Pocit ako pred pôrodom, také na véčko, tlačí ti na spodok, vkuse sa v tebe akoby niečo hybe keď sa nehybes ty. Keď sa hybes tak prestane

anonym_602509
23. jún 2026

Pri týchto príznakoch by som povedala, že máš problém s meteorickým bruchom, to nebudú parazity. Choď na gastro vyšetrenie. Možno intolerancia, reflex, možno hemoroidy...

anonym_602509
23. jún 2026
@anonym_602509

Pri týchto príznakoch by som povedala, že máš problém s meteorickým bruchom, to nebudú parazity. Choď na gastro vyšetrenie. Možno intolerancia, reflex, možno hemoroidy...

@anonym_602509 oprava: reflux

domka222
23. jún 2026

To by muselo byť niečo dosť veľké, aby si cítila, že sa to v tebe hýbe. Tiež si myslím, že to bude skôr intolerancia, alebo niečo podobné.