Čo je to coronavírus ?
Dobrý deň aké je to vážne zase niejaký vírus. Vie mi niekto z vás napísať čo je to vlaste ?? Ako je nakazlivý prenosom ??? Je liečiteľný ?? Chcela som isť do Paríža ale hlásia aj tam ten vírus a ja sa bojím že niečo schytáme už zase niečo. To je strašné ... Ďakujem
@carimari vsak tam u kazdej vzdy boli - tie vhodne na pandemiu. Tak co je na tom cudne, ze nakoniec vypukla?
@moonlight1210 no v stredoveku asi neboli take labaky a posahani ludia co ovladaju svet nie-? ved ak je pravda ze to same takto zmutovalo tym len je dokaz ze sme tu uplne ho...a, oproti prirode a ked to niekto vypustil tak je dokaz ze na svete existuju totalni magori elitni
@angelinja peniaze su magia...pri takomto viruse ak to dajme tomu aj niekto vypustil ns tom spinavom trhu tak na to doplati ich ekonomika, lety sa zrusia a zacnu na tom ryzovat farmaceuticke spolocnosti rovnako tak maju aj v cesku trzbove hody - firma co vyraba ruska tie sa vypredavaju jak sialene ...ovplyvni to dost veci
Cinska vlada vypusti virus, aby ceska firma zarobila na ruskach. Asi sa budu delit o podiel na zisku. Deal jak (censored).
Toto zacina byt celkom zabavne.
Žienky, vírus sa blíži a veľkou rýchlosťou. Už hlásia aj Chorváti. Tu už ide len o čas. Kedy uvedú na trh liek.
@kittykat22 nie nevie a mam pocit ze vsetci to tu nejako zlahcuju no treba si uvedomit ze u nas su neni ti najvyssi taki ako v cine kde dokazali pozatvarat cele mesta!!!!! a dokazu tam este aj fungovat k tomu. za dalsie tu nedokazu zavret hranice lebo by tobolo neeticke voci Itali???ci preco?peniaze???je to prehnane atd?a nech je radsej v prehnanosti zit mesiac bez cestoania a podobných nepotrebnych dovoleniek a pracovnych sluzobiek ako zazivat to co zazivaju v cine, okrem toho si treba uvedomit aka je to ekonomika silna, ved my tu nemame ani len poriadne infek. oddelenie a v nom par desat sestier aj s lekarmi, takze nie na toto sme neni pripraveni ci uz s ludmi na cele ktori dokazu rozhodovat a prijati opatrenie este predtým ako sa to vyhroti a ekonomiky a materialne uz vôbec nie...a to nehovoirm ze my sme neni zvyknuti ani na sopky ani na katastrofy v podobe zemetrasenia a podobne/take ze sa vyleje par riek za cas to nestoji ani za rec/ takze ludia su tu neni nauceni zvladat taketo situacie
myslim ze co sa tyka takyctho veci je nahorsie zit v europe lebo kazdy premier sa obzera na druhého..Rusko a USA to maju vysoko na haku a spravia si podla seba
Ja by som to teda veľmi nepodceňoval (hoci to je prirodzená reakcia), lebo je to nákazlivé aspoň tak ako chrípka (a tej sa každú zimu málokto vyhne), ale smrtnosť to má rádovo vyššiu (a veľká časť prípadov je ťažkých, ktoré vyžadujú napr. umelú pľúcnu ventiláciu, títo prežijú ak je prípadov pár ale nie keď máme 100 lôžok na 10000 prípadov) a naviac tá dlhá inkubačná doba!
Druhá strana veci je, že z pohľadu jednotlivcov s tým nie je veľmi čo urobiť. Zavrieť sa doma na pár mesiacov si nemôže skoro nikto dovoliť a trafiť ten správny okamih, kedy to už treba spraviť bez toho aby to spôsobilo dôsledky čo sa týka práce, povinnej školskej dochádzky atď. sa dosť dobre nedá.
Mám obavu, že to môže mať následky ako španielska chrípka, s tým, že v určitom bode bude oveľa rýchlejší nástup počtu chorých než vtedy, a to kvôli oveľa väčším možnostiam cestovania.
Podľa mňa sa úplná pravda nezverejňuje. Však to by bol už úplne iný level paniky, keby hlásili presný údaj, počet detí a mladých, ktorí zomreli na túto chorobu.
Tiež je zaujímavá informácia o smrti 32 ročného lekára z Číny, ktorý liečil tento vírus a predsa naň zomrel.
Lekári prichádzajú do kontaktu denno-denne s chorými... Je pravdepodobné, že majú silnejšiu imunitu. Či?
@kittykat22 Ja nie som spokojná s Talianmi. Snažia sa, ale myslím si, že to poriadne zanedbali. Cez 300 ľudí je už nakazených?!
@kittykat22 A áno, tiež nie jedno, že kedy sa tým vírusom človek nakazí. Trebárs, keď som jediná nakazená na Slovensku, tak sa mi venuje celý personál. (Predpokladám). Keď však je vyše 3000 nakazených, tak ako sa mi už bude venovať personál, je otázne.
@eva112014 tu ide len o peniaze a ludia si akoze nevedia teraz presdtavit a vypisuju ze to by sa museli zavret hranice a td..ze to sa neda..a co by sa nedalo???? rusi a americania to mozu urobit.??neni lepsie necestovat mesiac ako chodit s pod..nymi ruzkami po meste , ja neivem teda ako vy alebo ci tu pisu len nemamicky alebo co ale teda vy si viete predtstavit ako byudete vysvetlvat 4-5 rocnemu ze si musi dat rusku na hubu??????ci to ste take hrdinky ??ano som zvyknuta ze su tu hrdinky na forach ale pritom doma maju uz zasoby nakupene ,
@kittykat22 lebo sa to malo zastavit hned v pociatku len ludia a firmy si z toho robili prdel!!!vôbec sa nemalo chodit do ciny a z icny ked bol este cas!!! za dalsie bola fotka ako nejaky ach nebudem sa vyjadrovat cinanky s ruskami na hubach sedia v benatkach na gondole!!! toto co je????? okamzite mal byt zakaz cinanov do europy a hotovo!!! a nech ej to akokolvek prisne a trapne a neivem co!! len bohuzial nato nemaju titio take gule aby to urobili

@carimari niekolkokrat zopakovane vlny moru v stredoveku boli zrejme tiez dobry biznis. ci vtedy pandemie mohli byt a teraz su uz zasadne len umele?