icon

Čo je to coronavírus ?

nadaa1
26. jan 2020

Dobrý deň aké je to vážne zase niejaký vírus. Vie mi niekto z vás napísať čo je to vlaste ?? Ako je nakazlivý prenosom ??? Je liečiteľný ?? Chcela som isť do Paríža ale hlásia aj tam ten vírus a ja sa bojím že niečo schytáme už zase niečo. To je strašné ... Ďakujem

eva112014
26. feb 2020

@kittykat22 To je pravda! Každý človek reaguje inak na vírus. Nedá sa hádzať do jedného vreca.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
angelinja
26. feb 2020

@kittykat22 vedia kto je nula minule to pisali bol to clvoek ktory prisiel z ciny a isiel s kamosom na vino s cigaretou

angelinja
26. feb 2020

@kittykat22 a tusim ich nema doteraz bol nejaky superprenasac

eva112014
26. feb 2020

@angelinja Viem, mám 6 ročné dieťa a práve choré. Samozrejme, že tu ide o peniaze. Vždy šlo o peniaze.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
eva112014
26. feb 2020

@kittykat22
@angelinja
Nielen to, že prenos môže byť aj cez očí. Cez slzné kanáliky, vraj. Keď máš vírus na ruke a utrieš si oči, lebo ti slzia, vonku silný vietor .... a máš vírus. Len ten priebeh, je iný u každého.

eva112014
26. feb 2020
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
eva112014
26. feb 2020

@kittykat22 Toto mi vadí pri Talianoch. Včera bolo o 40 ľudí menej. Zosnulí 7 a dnes 10. Ale Recovered je stále 1. Nemecko je na tom lepšie. Počet sa zvýšil "iba" o 2 a zdraví sú tam 14.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
angelinja
26. feb 2020

@eva112014 ano tiez je zvlastne ze v parizi sa to nejako podarilo predsa zastavit a bola to tusim prva krajina tusim neviem uz...ale co viem je ze muza byvaly kolega isiel z ohniska predtym jak to tam naplno prepuklo... a musel byt doma v karantene dva tyzdne..praveze parisz ma aj priame spojenie tusim .....ale co robia v tom taliansku ze to tam je az tak kto to tam teda bol... neviem teda...

amarilka26
26. feb 2020

Tak prave som videla spravy a mam dost. Zena co sa vratila z IT, isla na Kramare pre podozrenie z nakazy a lekar ju poslal dom9v ze si nebude obliekat specialny oblek, ze je to drahe a maju setrit 🙂 Takze takto sme pripraveni🙂

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
amarilka26
26. feb 2020

@kittykat22 presne tak. Pisala mi sestra ze jej susedka isla vyzdvihnut do Viedne dceru, ktora prisla z IT, a uz su obe izolovane v Rakuskej nemocnici. Vraj to bude v spravach. Vsade su opatrenia, len tu nic. Hrozny pristup. Len sa modlit aby sa to sem nedostalo.

eva112014
26. feb 2020

@amarilka26
Toto je tá "ľudská zodpovednosť"! Podľa tohoto vidieť aj v krajinách, aj podľa takéhoto vírusu. Irán ani nepíšem. Tam sa to šíri rýchlo a úmrtnosť sa zvyšuje tiež. Preto má štve aj to Taliansko tiež. Mám pocit, že nie sú dôslední.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
amarilka26
26. feb 2020

@kittykat22 parada, tak uz naozaj len dufat aby sa nam to vyhlo 🙂

angelinja
26. feb 2020

@kittykat22 lekar nepojde nikam a urcite nie na sud za verejne ohrozenie :DDDD , budu radi ze budu mat plus jedneho lekara a nie mminus lekara...to mas trochu pomylene prepac..alebo tu ozaj ludia lietaju v oblakoch.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
angelinja
26. feb 2020

@kittykat22 ale to nikto nebude riesit ci ho poslal alebo neposlal mozes mi verit...ak by sa to vôbec dostalo do medii ze ho prvkyrat pustili von ak nema apson neajky papier!!!! tak to uz vôbec nie..ale vies lekari sa chrania vetickou: v pripade zhorsenia ad pohotovost..takze tym su oni chraneni..

angelinja
26. feb 2020

@nikolka1986 uplna panika..lebo slovaci su neni zvyknuti ani len na ziadne take katastrofy ze zemetrasenie ,, a pod...a toto uz vôbec nie..

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená