Čo očakávať pri dermatologickom vyšetrení pre akné v dospelosti?
Ahojte,
čaká ma vyšetrenie u kožnej kvôli akné v dospelosti. Už som síce v minulosti u nejakej bol, ale mám pocit, že mi neurobila všetko, čo by mala, preto by som sa teraz chcel spýtať čo všetko také vyšetrenie na ktorom ste boli obnáša. Čo všetko vaša kožná riešila? Len pleť alebo aj príčinu? Robia sa aj nejaké testy? Dostali ste hneď liečbu alebo skôr odporúčania na kozmetiku? Budem rád za každú skúsenosť alebo tip, na čo sa pripraviť, ide mi len o to, že u predošlej kožnej lekárky som si za vyšetrenia platil ale liečba spočívala v tom, že okrem toho že mi odporučila kozmetiku s ktorou mala očividne spoluprácu mi neurobila nic. Dúfam že tato téma nikoho nepohoršuje, snažím sa len pripraviť na taketo vyšetrenie na ktorom vôbec neviem čo mám čakať. Veľmi pekne ďakujem za každú odpoved a prajem pekný začiatok týždňa.
@anonym_autor krvné testy, potravinové alergie, výter zo stolice ti môže urobiť tiež. Mne vyterom zo stolice zistili baktériu v čreve, brala som mesiac atb a akné odišlo.

Nikdy mi kožná nerobila žiadne krvné testy. To iba alergológ. Kožná mi vždy iba predpísala masť, krém, vodičku, prípadne odporučila nejakú kozmetiku.