Skúsenosti s krémami pre problematickú pleť s akné
Ahojte, potrebovala by som vaše rady, prosím hlavne len také, ktoré majú naozaj skúsenosť. Moja červená pleť s akné má už trápi dlhé roky. Chodila som aj na rôzne kožné, na rôzne vyšetrenia a nikdy mi nič nepomohlo, tak sa snažím teraz touto cestou, zo skúsenosti iných. Viem, že každému sedí iné, ale aspoň skúsim. Moja pleť je dlhé roky červená, robí sa mi akné - červené, zapálene, čierne bodky. Bola mi kvôli iným zdravotným problémom predpísaná HAK, ktorá mi veľmi pomohla aj na akné. Dávala som si na tvar čistú vodu, akože umývala len čistou vodou, no keďže som chcela svojej tvári dopriať, nejaký krém alebo niečo, keďže sa mi robili aj šúpky a mala som ju suchú, skúsila som farmasi, nejaký Tea tree krém, ktorý mi odporučili v decembri, skúšala som ho pár týždňov a tak veľmi sa mi zhoršila pleť, že odvtedy si ju neviem už dať dokopy. Nonstop červená pleť, fľaky, boľavé akné a podobne. Potrebovala by som pomôcť a hlavne nájsť aspoň nejaký krém, ktorý si ráno na tu tvar dám. Ďakujem vám.
@anonym_autor treba obnoviť kožnú bariéru. Cicaplast od Lrp na noc. Mne pomohlo po zahojení bariéry potom nasadiť od anua azeliac acid 2x denne a centella ampulku a od nich aj čistiaci olej a penu. A hlavne spf denne. Mala som pleť ešte horšiu ako ty a po tomto cca 2 mesiace mám pleť ako babatko
@anonym_ca7636 absolútny suhlas. 🤌🏼
Ja som snad 20 rokov riesila vyrážky. Nonstop, furt velke, male, bolave, uhry, neutichajuci kolotoc. Zacala som sledovat kozmetických chemikov a vela som sa od nich naucila. Teraz mam 40 a pleť ako bábo. Kožná bariéra je alfa omega.
@anonym_autor treba obnoviť kožnú bariéru. Cicaplast od Lrp na noc. Mne pomohlo po zahojení bariéry potom nasadiť od anua azeliac acid 2x denne a centella ampulku a od nich aj čistiaci olej a penu. A hlavne spf denne. Mala som pleť ešte horšiu ako ty a po tomto cca 2 mesiace mám pleť ako babatko
@anonym_ca7636 teraz si mám kúpiť len ten Cicaplast zatiaľ a dávať len na noc ? Ďakujem 🙂
ja som sa liecila aj u koznej pomocou curacne (bolave podkozne), ale kedze mam porovitu plet dodnes riesim akne ale uz iba v miernejsej forme, kozmeticka kazdy mesiac, a uz asi pol roka pouzivam kozmetiku panakeia rad phyto exosome, mam pocit ze mi najmenej upchava pory, ja som si davala zlozenia kremov do AI a ten ktory mi vyhodilo ako najmenej komedogeny som kupila :D zatial som spokojna
@anonym_ca7636 teraz si mám kúpiť len ten Cicaplast zatiaľ a dávať len na noc ? Ďakujem 🙂
@anonym_autor ano, on sa dáva len na noc, je taký hutnejší. Predtým poriadne vyčistiť pleť, naniesť 1. Krem ktorý používaš a naňho cicaplast. Ráno len vyčistiť krem a spf. Zatiaľ žiadne aktívne látky. Tie by som zapojila tak o týždeň
Kup si serum Niacinamid. Ma ho aj DM. 6 50e na cca 2-3 mesiace. Velmi ukludnuje plet. Na to krem.
Vyzerá, to, že máš poskodenú kožnu baieru. S tym cica plastom od LRP suhlasím,mne tiež velmi pomohol na podráždenú a pleť, dávam si ho na noc. Určite si teraz nedávaj na pleť žiadne aktívne látky, kým si ju nedáš do poriadku. Ja by som sa ale nespoliehala na jeden krém, skus si dať do rutiny aj nejaké sérum, ukludnujuce, obnovujuce kožnu barieru alebo podobne. Cez den, určite SPF.
@anonym_autor napis do chat gpt..vsetko co ta trapi a pridaj fotky..pýtaj si korejsku kozmetiku..vsetko ti poradí.. ja mam pocit, ze lepšie nez kozmetická.. mne poradil úžasné, nikdy som takú krásnu pleť ako mam teraz nemala..a každých par týždňov napíšem do toho chatu a pošlem mu fotku, a pripadne upraví mi nejaký produkt alebo doplni atď...fakt skus..
@anonym_autor ano, on sa dáva len na noc, je taký hutnejší. Predtým poriadne vyčistiť pleť, naniesť 1. Krem ktorý používaš a naňho cicaplast. Ráno len vyčistiť krem a spf. Zatiaľ žiadne aktívne látky. Tie by som zapojila tak o týždeň
@anonym_ca7636 a nie je ťažký pre akné ? Pretože som čítala recenzie, že je moc ťažký pre akné. No ja práveže hľadám aj vhodný krém, keďže mi tento nevyhovuje…
@anonym_ca7636 a nie je ťažký pre akné ? Pretože som čítala recenzie, že je moc ťažký pre akné. No ja práveže hľadám aj vhodný krém, keďže mi tento nevyhovuje…
@anonym_autor ty potrebuješ obnoviť kožnú bariéru. Ja som mala ešte horšiu pleť ako ty a akné mi vôbec nezhoršoval. Ako obyč krém používam obyčajný od cerave
mne este poradila kozmeticka pouzivat pletove tonikum, pomaha dočistiť pokožku, vyrovnať jej pH a pripraviť ju na to, aby z ďalších produktov vyťažila maximum
@anonym_autor ty potrebuješ obnoviť kožnú bariéru. Ja som mala ešte horšiu pleť ako ty a akné mi vôbec nezhoršoval. Ako obyč krém používam obyčajný od cerave
@anonym_ca7636 ďakujem tak určite skúsim a áno, potrebovala by som aj nejaký denný krém 🙈 teraz som skúšala aj Balea čo sa dosť o nich vyprávalo ale sa mi lico od toho nejak vyhadzalo.
@anonym_ca7636 ďakujem tak určite skúsim a áno, potrebovala by som aj nejaký denný krém 🙈 teraz som skúšala aj Balea čo sa dosť o nich vyprávalo ale sa mi lico od toho nejak vyhadzalo.
@anonym_autor skôr by som sa pustila do kórejskej kozmetiky a takým ako balea by som sa zďaleka vyhýbala.
@anonym_autor skôr by som sa pustila do kórejskej kozmetiky a takým ako balea by som sa zďaleka vyhýbala.
@anonym_ca7636 ďakujem ešte raz, tak skúsim kúpiť ten cicaplast a dávať na noc. Vedela by si mi skúsiť poradiť aj teda nejaký denný krém ? Som dievča, ale do týchto kozmetických veci sa vôbec nevyznám. Ani sa extra nemalujem, špirála a idem. Že čo si teda skúsiť kúpiť a ako dávať. Ten cicaplast teda na noc. A teda by som potrebovala nejaký denný krém a keďže sa mi blíži dovolenka asi aj nejaké spf alebo neviem. Nevyznám sa. Len uz je to hrozné, no.
@anonym_ca7636 ďakujem ešte raz, tak skúsim kúpiť ten cicaplast a dávať na noc. Vedela by si mi skúsiť poradiť aj teda nejaký denný krém ? Som dievča, ale do týchto kozmetických veci sa vôbec nevyznám. Ani sa extra nemalujem, špirála a idem. Že čo si teda skúsiť kúpiť a ako dávať. Ten cicaplast teda na noc. A teda by som potrebovala nejaký denný krém a keďže sa mi blíži dovolenka asi aj nejaké spf alebo neviem. Nevyznám sa. Len uz je to hrozné, no.
@anonym_autor Ja používam ako denný cerave. Skús si kúpiť malé balenie, či ti sadne. Ano cicaplast na noc a pred ním dávam cerave. Spf používam Beauty of Joseon Aqua. Ďalej potom aktívnú látku azeliac acid, tu odporúčam od anua. A na ukľudnenie to môžeš aj teraz ráno a večer od skin 1004 Sérum na obličej Madagascar Centella Ampoule tá je tiež na kožnú bariéru.