Čo pomáha na nafukovanie a zápchu?
Ahojte od decembra sa mi strieda zapcha z nafukovanim teraz beriem druhy tyzden protrio probiotika viem že je to skoro ale čo vam pomohlo u doktora som bola keby niekto chcel napisat ďakujem odporučte fakt dobre probiotika aj ked este vydrzim a budem uživat protrio ďakujem
Treba gastroenterologa aby nasiel pricinu, mozno intolerancia, sibo.....mne probiotika stav zhorsuju, vyskusala som kadejake, aj ospevovane probio fix inum
Zacni hoc aj hylakom nieje to probiotikum ale od nafukovania pomoze ,jogurty biele citaj zlozenie teda ked nemas ziadne intolerancie ,alebo kup bezlakto a hladaj take co maju bifido lactis (kmen) a probiotika to je debata na dlho ja mam teda sibo nemozem take probio co sa vstrebavaju v tenkom creve lebo ma naduje jak hovado ja co mam osvedcene su probicus sos ,a teraz beriem od iprobio mikrobiom(mesiac uz) skus si zgooglit ,samozrejme voda aj ovocie vie dobre nadut skus take jednoduchsie mandarinka z toho ta nenafukne ,kiwi ,voda samozrejme vela ,toto je na dlho ak mas funkcny problem
Skus diagnostiku na zapchu na https://tensegrita.sk/01Zapcha.drawio.html, prepinanie stranok funguje len na pocitaci, cvicit ..., najjednoduchsie lahnut na chrbat a bicyklovat...
@michaela404 mne pomohlo prestat pit laktozove mlieko, trvalo mi avsak dlho, kym som na to dosla
Zjedz kilo jahod... Dobre zapi vodou.. Rsno musis ist
psyllium je geniálne

@michaela404 Ahoj, inak bolo by fajn, kebyze aj napises, ze co ti povedal lekar, uz ked si tam bola ako pises. Na zapchu a nafukovanie je dobre napr. psyllium - rozpustna vlaknina. Co sa probiotik tyka, tak su dobre Probio-fix. Ale teda z takych prirodnych veci okrem psyllium, aj take susene slivky su dobre na zapchu. A treba pit vela vody- tie 2l denne, v lete kludne aj 3l.