icon

Čo pomáha pri jačmeni na viečku?

darinadaria
11. jún 2026
anonym_f2c7ca
11. jún 2026

@darinadaria borova voda a vyplachovat oči párkrát za deň. Pomôže lepšie ako kvapky.

anonym_7a1647
11. jún 2026

Zrejme jedine tá masticka Framikoin ale tá je na predpis

hytal
11. jún 2026

Borová voda len dezinfikuje, no treba dávať teplé obklady, napr. nahriať klasickú vreckovku a priložiť.

anonym_36da6a
11. jún 2026

Z lekarne masticka ophthalmo septonex, pomohla vzdy velmi rychlo.

darinadaria
autor
11. jún 2026

Ďakujem Vám moc ❤️

ludmilka2407
11. jún 2026

Suche teplo...atb kvapky...volnopredajne mojim synom nepomohli

anonym_cd09f9
11. jún 2026

Borova voda na dezinfekciu a ophtalmo septpnex masticka, netreba ti nato recept.

zobaka
11. jún 2026

antibioticka mast na predpis

anonym_a771cb
11. jún 2026

teplé obklady. Namoč tampon do teplej vody, vyžmýkaj a prilož na oko. Mne to dopor. z jedného známeho očného centra.

anonym_f2c7ca
11. jún 2026
@hytal

Borová voda len dezinfikuje, no treba dávať teplé obklady, napr. nahriať klasickú vreckovku a priložiť.

@hytal mávam jačmeň často z prievanu v práci. Vždy keď cítim, že sa mi tam opäť začína pindrit, hneď začnem vyplachovat s borovu vodu a väčšinou mi zaberie. Párkrát sa mi stalo, že už bola potrebná masť na predpis ale väčšinou to zvládnem bez nej. Možno keď to zachytim hneď v začiatkoch...

lericenkam
11. jún 2026

prírodne, mne vždy pomôže čerstvé droždie, keď cítim svrbenie, pálenie viečka, zjem kocku droždia, potom sa jačmeň už ani nevytvorí, nie každý dokáže zjesť čerstvé droždie, pomáha aj sušené, ale teda nie je to pre každého

darinadaria
autor
11. jún 2026
@lericenkam

prírodne, mne vždy pomôže čerstvé droždie, keď cítim svrbenie, pálenie viečka, zjem kocku droždia, potom sa jačmeň už ani nevytvorí, nie každý dokáže zjesť čerstvé droždie, pomáha aj sušené, ale teda nie je to pre každého

@lericenkam to vážne?o tom som ešte veru nepočula. Ďakujem ❤️

taktotedanie
13. jún 2026
@darinadaria

@darinadaria pracujem na ocnej ambulancii
Suche teplo, solix, prezehlena bavlnena utierka, posiforlid maska, pangamin, idealne mat atb masticku …len na predpis
Do buducna ak sa bude opakovat tak luivac immun, posiforlid utierky/sprej/blepha clean utierky denne cistit

taktotedanie
13. jún 2026
@darinadaria

@darinadaria drozdie- za mna pohodlnejsie pangamin, to iste

taktotedanie
13. jún 2026
@anonym_f2c7ca

@hytal mávam jačmeň často z prievanu v práci. Vždy keď cítim, že sa mi tam opäť začína pindrit, hneď začnem vyplachovat s borovu vodu a väčšinou mi zaberie. Párkrát sa mi stalo, že už bola potrebná masť na predpis ale väčšinou to zvládnem bez nej. Možno keď to zachytim hneď v začiatkoch...

@anonym_f2c7ca skusila by som posiforlid sprej/utierky/blepha clean utierky, luivac immun
Dbaj a hlavne zvys hygienu oci a mihalnic- tu mas asi medzery a este ked si na to nachylnejsia ( ak mas nejake dalsie kozne ochorenie alebo ekzem napr) z prievanu to urcite nieje 😏

anonym_f2c7ca
13. jún 2026
@taktotedanie

@anonym_f2c7ca skusila by som posiforlid sprej/utierky/blepha clean utierky, luivac immun
Dbaj a hlavne zvys hygienu oci a mihalnic- tu mas asi medzery a este ked si na to nachylnejsia ( ak mas nejake dalsie kozne ochorenie alebo ekzem napr) z prievanu to urcite nieje 😏

@taktotedanie tiež mi to nejde do hlavy ale je to pracovisko kde chodievam cca 2x mesačne na 1-2 dni a potom sa mi vždy spraví jačmeň. Keď tam niekedy dlhšie nejdem tak jačmeň nemám. Neviem co mi tam škodí. Jediné čo si tam všímam, že vždy tam je prievan a vadí mi to veľmi na oči. Oči a celkovo tvár si vôbec počas dňa nechytám keďže sa maľujem. Z toho to ale nie je, inak by som to mala stále. Iné kožné ťažkosti nemám.

taktotedanie
13. jún 2026
@anonym_f2c7ca

@taktotedanie tiež mi to nejde do hlavy ale je to pracovisko kde chodievam cca 2x mesačne na 1-2 dni a potom sa mi vždy spraví jačmeň. Keď tam niekedy dlhšie nejdem tak jačmeň nemám. Neviem co mi tam škodí. Jediné čo si tam všímam, že vždy tam je prievan a vadí mi to veľmi na oči. Oči a celkovo tvár si vôbec počas dňa nechytám keďže sa maľujem. Z toho to ale nie je, inak by som to mala stále. Iné kožné ťažkosti nemám.

@anonym_f2c7ca z prievanu to nieje
Skus vyssie poradene

anonym_70e2eb
13. jún 2026
@taktotedanie

@taktotedanie poprosím, kde v prípade tohoto problému sprej, utierky atď. sa dajú kúpiť?

jablkovastrudla
13. jún 2026
@lericenkam

@lericenkam robim to iste, ale nikdy nezjem cele ale proste kusok drozdia a tiez mi to vzdy zaberie.

taktotedanie
13. jún 2026
@anonym_70e2eb

@taktotedanie poprosím, kde v prípade tohoto problému sprej, utierky atď. sa dajú kúpiť?

@anonym_70e2eb v lekarni kamennej alebo online

lericenkam
15. jún 2026
@jablkovastrudla

@lericenkam robim to iste, ale nikdy nezjem cele ale proste kusok drozdia a tiez mi to vzdy zaberie.