Čo robiť, keď doktor odmieta PN?
psycho a PN
mam problemy a lekar ma nechcel dat na PN
zevraj teraz tlacia poistovne lekarov aby co najmenej davali pn ze max mi da 14 dni
ma niekto skusenost?
hovorim kto si toto zoberie na triko?
@melanta uplne som ostala v soku. vidi ze som zle na tom, a ze oni proste nemozu davat PN max 3 meesiace a potom hospitalizacia
A prečo odmietaš hospitalizáciu?
@earlgrey ked to bude treba pojdem. ked nepomoze PNlen mi pride divne sa hned vyhovarat na poistovnu
ked bude treba pojdem aj to. uvidime
Tak ako píšem, zmeň lekára, ak nie si spokojná. Žiaľ, to sa stáva, že niekedy musíme lekára vymeniť. Na druhej strane, stáva sa aj to, že človek vymení lekára a nepomôže si, pretože aj druhý lekár bude mať rovnaké stanovisko. Pretože pacient laik si často myslí, že má pravdu on a nie odborník.
Mám susedu, mladú ženu, tiež psych.problémy, psychiater ju vypísal na 14 dní...viac nie. Možno vážne majú prísnejšie kontroly, kto vie. Tiež jej povedal, že ak chce dlhšiu PNku musí byť aspoň raz hospitalizovaná.
@earlgrey hej zacina FICO uradovat.
je normalne ze dr ti nechces dat dlhsiu PNku ak sa poriadne neliecis a chces byt len doma, neviem presne co a ako kedze si nic nenapisala ale treba resit pravidelne psychiatra, psychologa chodit na sedenia, brat lieky.... a ak sa stav nezlepsuje tak hospitalizacia. pises ze 3 mesiace a potom hospitalizacia a?? kde je problem??
Ake poistovne?? Socialna poistovna je len jedna. A ta vyplaca PN.
@siska53 zdravotne. preplacanie lekarskeho ukonu.
@kacena4 ja mam akutne stav nie dlhodoby/ problem nie je v nicom,. len ma prekvapilo ze poistovne zacinaju tlacit na PN
@kacena4 neplanovala som byt rok doma.to by ma asi porazilo.
Ale co ma tvoja PN s lekarskymi ukonmi? Nejak nechapem.
Zmeňte lekára. Jednoznačne.
@siska53 oni maju ved preplacane ukony a oni riesia kolko ludi maji v ambulancii na PN zevraj inac preratavaju koeficienty ....proste pozeraju an to kolko ludi ma lekar pod sebou na PN
Tak tlacia, bud kvoli “PNkarom”alebo nie su peniaze v kase.
Tak lekar zrejme postupuje podla tvojho zdravotneho stavu a liecebnych postupov pri tvojej diagnoze. Ved chod na tu PN na par dni a podla liecby lekar uvidi, ci sa tvoj stav zlepsuje alebo nie. Dopredu predsa nemozes vediet na ako dlho je nutna PN.
máš to riadne pomýlené....PN prepláca SP a tá ju prepláca na základe trvania PN, nerozhoduje o tom ako dlho môže byť daný človek na PN, to je vyslovene v kompetencii lekára a ten má nad sebou posudkového lekára, ktorý mu kontroluje PN - hlavne či je opodstatnenosť PN, jej dĺžka a vychádzky.... posudkový lekár môže trvať na ukončení PN , rovnako môže zmeniť či zrušiť vychádzky počas PN.... SP kontroluje len čisto dodržiavanie liečebného režimu a vypláca PNky....a dĺžka 3mesiace aj pri psychaitrickej diagnóze je viac ako dosť...ak nepomáha treba hospitálizáciu a PN samozrejme nadalej trvá
@mogaa ja sa nehadam a nejdem hadat. mne tak povedala lekarka.
@mogaa a tu co citam byvaju ludia aj dlshie na PN so psycho problemami a nespominaju hospitalizacie. tak ptoom o tom to je asi o lekarovi.
No ja som mala raz PN vyse mesiaca kvoli psychike, ale tak, ze som isla kazdy tyzden na kontrolu a predlzoval mi ju lekar postupne. Hned takto na mesiac mi nedal, ani mi nenapadlo si sama pytat PNku, to navrhol lekar sam
Zdravorna poistovna asi tazko. To robi ak, tak socialna poistovna, kedze vyplaca nemocenske davky.
Mylis si vyplacanie nemocenske davky pacientovi s preplacanim zdravotnych ukonov lekarovi.
Ved si daj 14 dni nepomoze chod sa hospitalizovat
Dokedy chces sediet doma na PN , rok? A potom co?
Moja doktorka napriklad vôbec nedava PN, pokial nema odporúčanie od odborného lekára (aj ked som jej dala lekarsku spravu, že mám počas tehotenstva autoimunitne ochorenie v akútnom relapse, ale chybala tam veta, že vypisat na PN), bolo to nielen za Fica, za Matovica, za Pellegriniho, takze vladu v tom nehladaj. Proste sú zásadoví lekari, čo sa potrebuju kryt.
@tramtada31 mam odporucanie od odborneho.
@taktotedanie urcite nie. ja doma byt dlho nemozem, a nie neplanovala som byt rok doma. ved to nie je zivot.

Vymeň psychiatra. Alebo aspoň konzultuj svoj stav s iným psychiatrom, či aj iný lekár nevidí dôvod na PN.