icon

Čo robiť, keď vás kusne neznámy hmyz?

thirstymonk
16. apr 2026

Čaute, v utorok poobede ma kusol dajaky hmyz. Vyzeralo to skoro jak mucha domová, ale bolo to o poznanie menšie. Nie zas úplná bodka, ale tak zo pol centimetra to mohlo mať. Štipnutie bolelo jak od komara. Lenže už v stredu ráno som to mal spuchnute, poriadne a včera večer už som ledva chodil.
Dnes ráno som teda šiel do doktorky jak posledný hypík, červené miesto má asi 3cm priemer, ale je to tvrdé a bolestivé v okruhu cca 6cm, čiže aj tam, kde už koža má normálnu farbu. Nesvrbí to vôbec, ale bolí na dotyk a tým pádom aj pri chôdzi (nespomenul som asi, že to mám cca 10cm nad členkom zboku).

Nemáte niekto tucha, čo to je za sajrajt, čo ma ukusil? Podľa Mudr. Chat GPT, PhD. to je "Mušnička".

Doktorka mi na to dala Locoid na stiahnutie zápalu a dajake bylinne tablety na lieky. No bida.

bg92
16. apr 2026

ano muchnicka.... mala cierna muska, ktorej uhryznutie sposobuje vela ludom alergie a opuch aj na tyzden (ona ti doslova vykusne kusok koze). mojho muza ked kusne do nohy tak vieme ze tyzden sa nepostavi a noha bude 3x vacsia. ma na to nejake stastie.
najlepsie pomaha hned po uhyznuti vylozit nohu a chladit ladom. plus octanova mast. a len cas. doktori tiez len krutia halvou, ze nic ine nepomoze (skoncili sme s tym aj na pohotovosti raz, normalne tu to cele zahnisalo a mal teplotu vtedy dostal aj atb)

bg92
16. apr 2026

ale si ma teda nepotesil uz uz maju sezonu :(

thirstymonk
autor
16. apr 2026
@bg92

ano muchnicka.... mala cierna muska, ktorej uhryznutie sposobuje vela ludom alergie a opuch aj na tyzden (ona ti doslova vykusne kusok koze). mojho muza ked kusne do nohy tak vieme ze tyzden sa nepostavi a noha bude 3x vacsia. ma na to nejake stastie.
najlepsie pomaha hned po uhyznuti vylozit nohu a chladit ladom. plus octanova mast. a len cas. doktori tiez len krutia halvou, ze nic ine nepomoze (skoncili sme s tym aj na pohotovosti raz, normalne tu to cele zahnisalo a mal teplotu vtedy dostal aj atb)

@bg92 Tak aspoň že nie som sám. Tie kortika asi pomáhajú, trošku sa mi to zmenšilo zatiaľ.

anonym_15036a
16. apr 2026

@thirstymonk kamosku takto kusok nejaky pavuk pri upratovani.. musela na rozbor krvi a antibiotika pretoze to mala take obrovske az to pekne nebolo

thirstymonk
autor
16. apr 2026
@anonym_15036a

@thirstymonk kamosku takto kusok nejaky pavuk pri upratovani.. musela na rozbor krvi a antibiotika pretoze to mala take obrovske az to pekne nebolo

@anonym_15036a Mala boleriozu?

taktotedanie
17. apr 2026
@thirstymonk

@bg92 Tak aspoň že nie som sám. Tie kortika asi pomáhajú, trošku sa mi to zmenšilo zatiaľ.

@thirstymonk dostal si ok liecbu

thirstymonk
autor
17. apr 2026
@taktotedanie

@thirstymonk dostal si ok liecbu

@taktotedanie Však ja sa nesťažujem 🙂