Čo robiť pri migréne s aurou, keď triptan nezaberie?
Ahojte mam migrény s aurou. Obvodná mi dala v začiatkoch sumatriptan ten mi zaberie tak 50/50 a môžem len 1 na deň. Keď bude bolesť na ďalší deň zas len 1.. Neurológ mi dal rizatriptan keď príde náhla migréna a frovatriptan keď príde pozvoľne... Migréna u mňa začala v piatok okolo 10 doobeda. Vzala som ten sumatriptan lebo som si nebola istá aká migréna to je začala síce bolieť slabo ale z minúty na minútu. No nezabral. Ešte pol smeny som musela odrobit až tak som mohla ísť domov. Ľahla som si poobede spať a zobudila sa až o 10 doobedu ďalší deň s tým ze som sa budila na bolesti. Nuž dobre vezmem triptan a keď nepomôže to už za celý deň nemám žiadnu inú možnosť ako si pomôcť? Lekár mi nejak nechce rozumieť ze to mam takto povedal ze mam ľahnúť do tmy a ticha. Ale keď musím ostať v práci co mam robiť? Ďakujem
nikdy som si nedavala na striedacku tieto tri druhy triptanov... beriem rizatriptan, dam si ho VZDY v zaciatku migreny a zaberie, ano som potom unavena, vycerpana, ale nemam migrenu. ak treba lahnem a oddychnem si. ked ma to chytilo na dalsi den dala som si znova ale HNED ako to na mna ide. ak nahodou niekedy nezaberie liek davam si panadol extra, alebo nieco od bolesti, aby sa zmiernila. ale inak nic, hodl bolest vydrzim. nic ine nezabera, hovorim si ze mi je super ked mam lieky, predstav si ze pred par desiatkami rokov nic poriadne nebolo a prezili sme. ono treba sa vyhybat spustacom migreny to je zaklad. drzim palceky
@anonym_autor mne napr byva so sumatriptanu velmi zle - triaska, nizky tep a pod. A ani mi dobre nezabera. Mne lepsie zabera Flector sacok. Ak musim, tak prestriedam s Nalgesinom forte.
Ja idem v tom čase do nemocnice daju mi morfium do infuzie odoberu mi krv daju mi injekcie idem na magneticku a potom ma pustia domov.Ale ja musi ísť aj kôli tomu do nemocnice kedže mám aj nefunkčnu epilepsiu.A mám aj s aurou pri bolesti musim byť v tme nič horšie nepoznam ako tutu bolesť.Zvracam prudom.
@anonym_autor ako clovek s 15 zachvatmi do mesiaca ano aj s aurou ti mozem poradit - iba prevencia. Najdi si pricinu odsleduj. Ja davam magnerot koenzyn q10 a vit B2. Funguje krasne. 3x do mesiaca bolest hlavy prekonana paralenom 🙏 + raz do.mesiaca masaz.
@anonym_autor ako clovek s 15 zachvatmi do mesiaca ano aj s aurou ti mozem poradit - iba prevencia. Najdi si pricinu odsleduj. Ja davam magnerot koenzyn q10 a vit B2. Funguje krasne. 3x do mesiaca bolest hlavy prekonana paralenom 🙏 + raz do.mesiaca masaz.
@anonym_1d7a9a to sa ti ako podarilo? A co ti spustalo migrenu? U mna je to pocasie, rozladene hormony, s tym neviem nic urobit. Uzivam magnezka, becka a nic mi to nerobi. Q10 a B2 ti niekto poradil? Dakujem.
@anonym_1d7a9a to sa ti ako podarilo? A co ti spustalo migrenu? U mna je to pocasie, rozladene hormony, s tym neviem nic urobit. Uzivam magnezka, becka a nic mi to nerobi. Q10 a B2 ti niekto poradil? Dakujem.
@anonym_f43390 u mna na prvom mieste hormony a potom stuhnute trapezy, ci narocny den., vzdy som vecer pred zachvatom citila zvlastnu unavu a rano bum odpisana. Aj po odzneni bolesti som bola KO na zvracanie a pocit ako pri chripke .
Q10 aj B2 mas na internete info, ale magnerot a Q10 mi poradil neurolog. Naozaj to zmiernuje pocet zachvatov. Za skusku to stoji.
No ja si klopem, mne vzdy zaberie, ked si dam dva Cetalgeny a kava, vela kavy v ten den vypijem.
Chvalabohu som to nikdy nepotreboval, takže nemôžem potvrdiť funkčnosť, ale nejaké psychologické techniky na pomoc pri rozbiehajúcej sa migréne:
https://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/m...
ja mozem povedat, ze mi velmi dobre zabera Revitanerv. mavala som tie migreny strasne, postupne to ale zacalo prechadzat, len ho treba uzivat poctivo a pravidelne. 🙏
@anonym_f43390 u mna na prvom mieste hormony a potom stuhnute trapezy, ci narocny den., vzdy som vecer pred zachvatom citila zvlastnu unavu a rano bum odpisana. Aj po odzneni bolesti som bola KO na zvracanie a pocit ako pri chripke .
Q10 aj B2 mas na internete info, ale magnerot a Q10 mi poradil neurolog. Naozaj to zmiernuje pocet zachvatov. Za skusku to stoji.
@anonym_1d7a9a dakujem za info, mas pravdu, AI mi navrhla B2 a Q10, ziaden lekar mi to doteraz nespomenul. Vyskusam.
@anonym_1d7a9a dakujem za info, mas pravdu, AI mi navrhla B2 a Q10, ziaden lekar mi to doteraz nespomenul. Vyskusam.
@anonym_f43390 drzim.palce

sumatriptan máš aký? ja mám 100, lebo býva aj sumatriptan 50.
stalo sa že som zobrala menšiu dávku sumatriptanu - nie celú tabl. , v meste mi zas prišlo zle - migréna, nabehla som do lekárne , povedala čo sa deje a spomenula som aj že som mala sumatriptan .
Lekárnička mi odmietla čokoľvek predať, že ona si to nezoberie na zodpovednosť.
Vtedy som sa zamyslela že čo za ekrazit je ten sumatriptan.
nabudúce choď na pohotovosť, popr. volaj to nové číslo záchranky kde ti povedia čo si môžeš dať.
snáď niekto napíše aké je to číslo.