icon

Čo robiť pri napriamenej krčnej lordóze?

18. mar 2026

Dobrý večer. Dnes som bola na vyšetrení a povedali mi, že moja krčná chrbtica je rovná ako pravítko. Prosím necj reagujú len tí, čo majú skusenosti a čo im pomohlo.

anonym_7548bf
18. mar 2026

Mne to akurát vyšlo na rontgne krčnej chrbtice tiež. Ale ešte som s tým nebola u neurologičky. Ona ma tam poslala kvôli migrénam, ale ešte som nebola znova u nej, čakám na výsledky z MR-ka

Ja som tu našla nejaké cviky
https://www.youtube.com/@Rozhybto/videos

anonym_4ab4bc
18. mar 2026

@anonym_autor ortopedicky vankus na predpis, rehabilitacie, zacala som cvicit pilates a jogu
Zlepsili sa mi aj migreny
Tiez som ju mala rovnu

siegi
19. mar 2026

@anonym_autor novy matrac a vankus a pravidelne cvicenie a fyzio

autor
19. mar 2026

Kupila som si vankúš na trakciu a masáž krčnej chrbtice tak 2 x denne po 5 minut na nom lýham, na noc si dávam oetopedický, vysledky z mr nemám, len mi tam povedali, že som rovná ako pravítko, čomu sa nečudovať, keď mávam silne migreny a poslednu dobu je to eešte horšie, bo sa mi točieva hlava a je mi na odpadnutie a ten tlak mi ide do hlavy, zuby, vseobecne sánka, uši, guča v krku tlaky v dutinach a neskutocne ma bolia trapezy .. vysledky mam mat do 10 dni a idem k neurologovi

siegi
19. mar 2026
@anonym_autor

Kupila som si vankúš na trakciu a masáž krčnej chrbtice tak 2 x denne po 5 minut na nom lýham, na noc si dávam oetopedický, vysledky z mr nemám, len mi tam povedali, že som rovná ako pravítko, čomu sa nečudovať, keď mávam silne migreny a poslednu dobu je to eešte horšie, bo sa mi točieva hlava a je mi na odpadnutie a ten tlak mi ide do hlavy, zuby, vseobecne sánka, uši, guča v krku tlaky v dutinach a neskutocne ma bolia trapezy .. vysledky mam mat do 10 dni a idem k neurologovi

@anonym_autor potrebujes kvalitneho fyzioterapeuta ktory ta jednak nauci cviciky presne pre teba, jednak ti to pouvolnuje. Mozno skus zatial magnezko, guajacuran, suche teplo. Ale pravidelne cvicenie je zaklad a mat naozaj po ruke dobreho fyzioterapeuta. Ja chodim pravidelne kazde 2 tyzdne, zacvicime pouvolnuje a pomasiruje, ale kazdy den musim doma cvicit inak by mi cele fyzio a matrac a vankus boli prd platne

autor
19. mar 2026
@siegi

@anonym_autor potrebujes kvalitneho fyzioterapeuta ktory ta jednak nauci cviciky presne pre teba, jednak ti to pouvolnuje. Mozno skus zatial magnezko, guajacuran, suche teplo. Ale pravidelne cvicenie je zaklad a mat naozaj po ruke dobreho fyzioterapeuta. Ja chodim pravidelne kazde 2 tyzdne, zacvicime pouvolnuje a pomasiruje, ale kazdy den musim doma cvicit inak by mi cele fyzio a matrac a vankus boli prd platne

@siegi a mas aj nejake cviky, ktore by si mi vedela poradit ? Či tie mas na mieru od fyzioterapeuta ?
Mangezko si dam aj guajacuran

siegi
20. mar 2026
@anonym_autor

@siegi a mas aj nejake cviky, ktore by si mi vedela poradit ? Či tie mas na mieru od fyzioterapeuta ?
Mangezko si dam aj guajacuran

@anonym_autor ano ja mam. Ale tie co vyhovuju mne nemusia tebe, naozaj poobzeraj sa v okoli po dobrom fyzio, zober aj nalez a oni ti nastavia cviky. Najlepsie ale sukromne fyzio. Ja ked som mala od dr predpisane rehabky to bola uplna slabota