icon

Čo robiť pri tenkej stolici?

5. jan 2024

Dobrý deň

Včera večer a dnes ráno som mala tenku stolicu. Nemám žiadne ťažkosti ani bolesti. Máte s týmto skúsenosti? Ak áno ku akému lekárovi ste išli? Išli ste najprv k obvodnej ? Alebo mám zatiaľ niečo doma vyskúšať? Žiadnu krv som v stolici nevidela ani na papieri. Čítala som, že môže byt aj hlien ale úprimne žiadny hlien som si nevšimla

marhulka13
5. jan 2024

A s čím chceš ísť akože k lekárovi????

anavixy
5. jan 2024

Nechces radsej zavolat obvodnej a poradit sa s nou teda? Za mna dve tenke stolice po sebe nie su dovod navsetvy lekara, ale mozno on bude mat iny nazor a rovno ti poradi aj co robit alebo kam ist. Nemas hemoroidy? Ine problemy s travenim?

autor
5. jan 2024

@anavixy mám to prvýkrát tak som chcela vedieť váš názor či mám len zatiaľ zmeniť stravu alwbo to môže byt niečo vážne. Ďakujem

autor
5. jan 2024

@marhulka13 chcela som vedieť aj názor iných.

diewcatqoo
5. jan 2024

Ja teda netusim, co je tenka stolica (riedka?), ale ak sa nieco take vyskytlo raz, resp. 2x a nemas ziadne ine problemy, tak to asi nie je dovod na lekara.

marcellka32
5. jan 2024

Ľudia stále nevedia aká a aká častá má byť...treba si o tom naštudovať
Ty nemáš problém, nestresuj

autor
5. jan 2024

@marcellka32 ďakujem. No mám pravidelnú pekne normálne dvakrát za deň vždy ráno po raňajkách… len ma prekvapil tvar… ďakujem

egonsk
5. jan 2024

@marcellka32 tenka (uzka) stolica moze vznikat z roznych pricin, nie vzdy to znamena nador v hrubom creve veru, ale vidis, ludia stresuju. Na druhu stranu niekedy prave takyto clek si zachrani zivot alebo tazsie operacie, lebo si dokaze zavcas vsimnut, ze nieco nie je v poriadku. Kazdopadne autorka nenapisala ziadne ine tazkosti, ktore by mali nahanat obavy, cim s tebou tiez suhlasim 🙂

marcellka32
5. jan 2024

@egonsk tak je fakt, že stolica nám ukazuje naše zdravie, preto sa treba na wc otočiť 🙂
Je aj názorný obrazok ako má zdravá či nezdravá vyzerať, ale to nech si každý nájde na Google sám, nebudem pridávať obrázok 🙂

autor
5. jan 2024

@egonsk je zas pravda že zažívam stresujúce obdobie. Skúšky na VŠ.

daisy12
5. jan 2024

Ja som mala tenku stolicu skoro 2 roky, tiez ma to trapilo a nevedela som preco, potom sa pridalo aj zvracanie a bolesti zaludka a pred mesiacom mi spravili testy tak mi vyslo ze mam histaminovu intoleranciu, zacala som jest bezlepkove pecivo najlepsie z ryzovej muky a viac listovej zeleniny a hned mam dobru stolicu a uz ziadne ťažkosti 🙂