Čo sa mi to spravilo na rukách?
Zdravim, neviete co to je a z coho sa mi to mohlo spravit? Nesvrbi to, su to ako mini chrasty a zacina sa mi to tvorit aj na inych castiach tela
@kacusik69 je to take drsne, ale nemyslim si ze to je z vysusenia, ruky suche nemam (iba to miesto teraz) a zda s ami ze sa to zhorsuje po kontakte s vodou
Alergia na chlad- ekzém, mávam to aj ja cez zimu je to po kontakte s vodou a čistiacimi prostriedkami a následným kontaktom s chladom. Keď si to pozrieš krémom asi ta to aj štípe, že?
@katarinka89 ano ale iba s jednym, teraz som vyskusala iny a vpohode, zabera ti na to nieco? Nikdy som to nemala
pantenolovy krem, obycajna indulona, alebo nieco ako vazelina na to... mavam to bud od zimy alebo niektorych dezinfekcnych gelov alebo ked umyvam riady niekedy, pripadne vonku v zime sa cvachcem vo vode... otrasne ma to vzdy boli... chvilu to trva kym to zmizne, cize v klude krem na ruky aky znesies a vydzrat...
Alergicka reakcia. Nasadte si antihistaminika a ak do cca 72 hod neprejde tak urcite navsteva lekara.
nemáte alebo ste teraz nemali kovid? priateľ sa takto vyhádzal pri kovide na celom tele vraj to je dosť bežné
Ja mam tiež take suché drsné, niečo ako ekzém to vyzerá. V zime to mam. Na bokoch presne tam kde vy plus články prstov. Ako bolo spomínané vyššie. Pomáha indulona alebo excipial krém z lekárne. A mne pomohlo aj zmeniť mydlo za kvalitnejšie, žiadne tie cien a podobne lacné mydla, veľké balenie a za euro. Ale treba normálne dove a pod.
Ja to iste teraz riesim mam to na oboch rukach a rozsirilo sa mi to na nohach tiez na zajtra som sa objednala na krv
Je možné že to je reakcia na kovid...priateľ to mal všade a tiež mu to začínalo len niekde a potom všade...nesvrbelo ho to a potom mu to samé aj zmizlo postupne.
Aj ja som to mala po kovide, na predlaktiach a bruchu...tvorilo sa mi to dost dlho...skoro pol roka...
Keď sa ustáli počasie, vtedy mi to zmizne ale akonáhle príde zmena ročného obdobia- mam to zasa. A poslednú dobu mi tak reagujú aj pery- stipu, praskajú, supu sa

je to vysusene? drsne? ja mavam takto suche ruky ze to takto vyzera