icon

Čo si myslíte o odbornosti Mudr. Bukovského?

Včera o 17:21

Ahojte, aký máte názot na Mudr. Bukovského? A teraz nemyslím očkovanie proti covidu, ale celkovo jeho odbornosť a relevantnosť.

Strana
z2
chocolate_cake
Včera o 17:30

Je to lekár, navyše učil na lekárskej fakulte, kým si neotvoril vlastnú ambulanciu, takže odbornosť má.

jogy1984
Včera o 17:38

@anonym_autor určite lepší ako odborník vlády pán doktor Kotlar svojim hračkaskym mikroskopom s dračika

anonym_cae7a8
Včera o 17:39

Nedôverujem mu, verí konšpiráciám.

huxy
Včera o 17:49

Myslím si, že je odborník a v mnohom má pravdu

autor
Včera o 17:51

Dávam do pozornosti pre všetkých užívateľov Ozempicu, Monjuara a Wegovy toto video:

https://www.youtube.com/watch?v=5f58kXed1T4
biba_18
Včera o 17:51

nie je vegetarián kvôli tomu že by bol presvedčený vegetarián. a to mi vadí, že nie je úprimní k ľuďom…

btus
Včera o 17:52

v niečom má isto pravdu, avšak veľmi sa necháva ovplyvňovať bludmi a konšpiráciami. Žiaľ, sklamal ma. Kvôli jeho názorom na jedlo a všetko okolo odišla od neho aj Soňa Mullerová.

martinmmartin
Včera o 17:54

nema atestaciu v nicom a preto moze iba vyzivove doplnky a poradrnstvo

anonym_3281cf
Včera o 17:56
@chocolate_cake

Je to lekár, navyše učil na lekárskej fakulte, kým si neotvoril vlastnú ambulanciu, takže odbornosť má.

@chocolate_cake nema atestaciu. Takze hodnovernost je na zvazenie.

chocolate_cake
Včera o 17:57
@anonym_3281cf

@chocolate_cake nema atestaciu. Takze hodnovernost je na zvazenie.

@anonym_3281cf Je vyštudovaný lekár - všeobecný lekár bez atestácie.

anonym_a9b2f8
Včera o 18:04

Spolu s kotlarom,majú ukončenú medicínu v Martine, mám pocit,že vyštudovali za klobásy. Pamätám si ho ešte z 90tych rokov,keď narábal so sojou a strukovinami.. už vtedy mi bol divný.

chocolate_cake
Včera o 18:14

Atestáciu si nerobil, lebo ju nechcel, resp. nepotreboval pre to, čo chcel robiť . Spravil si však doktorandské štúdium v odbore normálna a patologická fyziológia. A nie každý dostane titul MUDr., na to človek potrebuje veľa študovať a mať v hlave.

muchotrafka298
Včera o 18:14

On je vystudovany lekar, cize nejake tie vedomosti by tam mali byt. Len niektore jeho nazory su take, no ako to slusne napisat, ze mam obavy o jeho dusevne zdravie.

mandzula
Včera o 18:19

Ja sa popravde neviem rozhodnut, kam ho zaradit. Nie som odbornik, takze relevantnost jeho nazorov posudit neviem. Jednoznacne vsak viem, ze mi vadi jeho prejav.

anonym_52dda4
Včera o 18:28

Stačilo mi, keď som ho asi pred 20 rokmi videla v nejakom teleráne alebo čo to bolo a demonštroval ako vyzerá v bruchu gulášová polievka, rezeň a šalát, že je to grc.... Zato podľa neho nejaké "zdravé jedlo" bez mäsa bolo "krásne" (bol to úplne rovnaký grc". Proste zmiešate v nádobe všetko aj s dezertom a nápojom. Vtedy som si vravela, že mu musí statočne j*bať...

anonym_4a1d6d
Včera o 18:33

Kym sa venoval tomu comu rozumel, teda dietologii a klinickej vyzive tak som ho brala ako odbornika aj ked s velmi specifickymi nazormi. Odkedy zacal riesit aj ine medicinske odbornosti prestavam verit jeho vyjadreniam. Neviem sa rozhodnut ci je to vypacitavost len aby zaujal iste publikom, alebo co. V kazdom pripade zaradil sa k pofidernym medicinskym akozeautoritam, ktorych vyjadrenia niekedy maju k vedou podporenej medicine daleko, ak by som mala vyjadrit velmi kulantne to co si o nom myslim.

anonym_9c74b1
Včera o 18:33

Po viacerých jeho vyjadreniach a nie len v kontexte dôvodu ho skôr ho nepovazujem za dostatočne relevantného. Urcit by som si ho ako lekára nevybrala a nechcela od neho žiadne rady a i lekársky názor. Trošku mi pripomína Gábora Mateho, ktorý síce vypredaná prednášky pre laickú verejnosť, predáva knihy, ale je odbornou verejnosťou spochybňované a vnímaný kontroverzné. Jeho by som tiež za psychológa nechcela.

anonym_e17cf7
Včera o 18:40

@anonym_autor urcite ma velmi dobre tipy ako sa spravne stravovat, nemusim to studovat pracne sama, mam ho rada aj jeho knihy. A za covidu bol moja krvna skupina, ma moj obdiv ze isiel proti prudu, to lekari moc nedavali vtedy.

anonym_3281cf
Včera o 18:41
@chocolate_cake

@anonym_3281cf Je vyštudovaný lekár - všeobecný lekár bez atestácie.

@chocolate_cake ano, ako pisem - nema atestaciu. Vies, co to vlastne znamena?

chocolate_cake
Včera o 18:54
@anonym_3281cf

@chocolate_cake ano, ako pisem - nema atestaciu. Vies, co to vlastne znamena?

@anonym_3281cf Áno, viem, čo to znamená. Na to, čo robí, ju nepotrebuje. Tiež by som si ju nerobila, keby som ju nepotrebovala a študovala by som to, čo pre svoju prácu potrebujem vedieť.

anonym_3281cf
Včera o 18:59
@chocolate_cake

@anonym_3281cf Áno, viem, čo to znamená. Na to, čo robí, ju nepotrebuje. Tiež by som si ju nerobila, keby som ju nepotrebovala a študovala by som to, čo pre svoju prácu potrebujem vedieť.

@chocolate_cake Ak Bukovsky hovori o vseobecnej vyzive, jeho vzdelanie je relevantne. Ak vsak robi konkretne medicinske tvrdenia o diagnozach, liecbe ci ucinkoch liekov, je uplne legitimne pozerat sa aj na jeho klinicku specializaciu a na kvalitu dokazov. A prave atestacia je specializovane klinicke vzdelavanie v konkretnom odbore, ktore Bukovsky nema. Jeho PhD. z normalnej a patologickej fyziologie je vedecky titul, ale nie je nahradou za klinicku atestaciu.
Nehovoriac o tom, ze vacsina odbornikov a atestovanych lekarov od neho dava ruky prec a to snad hovori za vsetko

anonym_371d24
Včera o 19:04

doktor Oriešok...
Jeho drísty sú na pobavenie.

chocolate_cake
Včera o 19:09
@anonym_3281cf

@chocolate_cake Ak Bukovsky hovori o vseobecnej vyzive, jeho vzdelanie je relevantne. Ak vsak robi konkretne medicinske tvrdenia o diagnozach, liecbe ci ucinkoch liekov, je uplne legitimne pozerat sa aj na jeho klinicku specializaciu a na kvalitu dokazov. A prave atestacia je specializovane klinicke vzdelavanie v konkretnom odbore, ktore Bukovsky nema. Jeho PhD. z normalnej a patologickej fyziologie je vedecky titul, ale nie je nahradou za klinicku atestaciu.
Nehovoriac o tom, ze vacsina odbornikov a atestovanych lekarov od neho dava ruky prec a to snad hovori za vsetko

@anonym_3281cf V dobe, keď ti ide o kariéru, je veľmi ľahké postaviť sa na stranu väčšiny. Ja som si pozrela niektoré videá od Bukovského a v zásade sa opiera o články v renomovaných lekárskych časopisoch. Vysvetľuje presne to, čo je v štúdii, teda nie svoje názory, ale konštatuje závery a vysvetľuje detailnejšie, ako to v tele funguje. A na pochopenie týchto vzťahov práve používa svoje vedomosti z fyziológie.

anonym_1c7420
Včera o 19:20

Nie je inzinier ako inzinier, ani doktor ako doktor, aj ked titul maju vsetci.

anonym_3281cf
Včera o 19:21
@chocolate_cake

@anonym_3281cf V dobe, keď ti ide o kariéru, je veľmi ľahké postaviť sa na stranu väčšiny. Ja som si pozrela niektoré videá od Bukovského a v zásade sa opiera o články v renomovaných lekárskych časopisoch. Vysvetľuje presne to, čo je v štúdii, teda nie svoje názory, ale konštatuje závery a vysvetľuje detailnejšie, ako to v tele funguje. A na pochopenie týchto vzťahov práve používa svoje vedomosti z fyziológie.

@chocolate_cake Pointa je v tom, ze PhD. z fyziologie nie je to iste ako klinicka atestacia. A pri konkretnych medicinskych otazkach je dolezite pozerat nielen na to, ci clovek cituje studie, ale aj na to, ako ich interpretuje, aka je kvalita dokazov a ci jeho zavery zodpovedaju sucasnemu odbornemu konsenzu. A ak sa od neho distancuju vacsi odbornici, ako je on, tak to je dostatocne vypovedne.

chocolate_cake
Včera o 19:26
@anonym_3281cf

@chocolate_cake Pointa je v tom, ze PhD. z fyziologie nie je to iste ako klinicka atestacia. A pri konkretnych medicinskych otazkach je dolezite pozerat nielen na to, ci clovek cituje studie, ale aj na to, ako ich interpretuje, aka je kvalita dokazov a ci jeho zavery zodpovedaju sucasnemu odbornemu konsenzu. A ak sa od neho distancuju vacsi odbornici, ako je on, tak to je dostatocne vypovedne.

@anonym_3281cf Podľa toho, čo si napísala, znie to, ako by si hovorila, že štúdie interpretuje inak, ako sú napísané. Mohla by si mi teda uviesť konkrétny príklad, teda štúdiu a ako ju dr. Bukovský inak interpretuje? Ďakujem. Čo sa týka konsenzu - je veľké množstvo lekárov, ktorí majú rovnaký názor ako dr. Bukovský. Ale opakujem, je ľahké plávať s prúdom. Akonáhle ti hrozia sankcie, zosmiešňovanie a nálepkovanie, len odvážni sa ozvú.

anonym_a9b2f8
Včera o 19:30
@chocolate_cake

@anonym_3281cf Podľa toho, čo si napísala, znie to, ako by si hovorila, že štúdie interpretuje inak, ako sú napísané. Mohla by si mi teda uviesť konkrétny príklad, teda štúdiu a ako ju dr. Bukovský inak interpretuje? Ďakujem. Čo sa týka konsenzu - je veľké množstvo lekárov, ktorí majú rovnaký názor ako dr. Bukovský. Ale opakujem, je ľahké plávať s prúdom. Akonáhle ti hrozia sankcie, zosmiešňovanie a nálepkovanie, len odvážni sa ozvú.

@chocolate_cake napríklad šírenie hoaxu,že vakcina proti covidu spôsobuje v 82%potrat.

chocolate_cake
Včera o 19:32
@chocolate_cake

Tá odvaha je vidieť aj tu, ako ľahko sa píše z pozície anonyma. Nechápem, že sa niekto bojí napísať svoj názor pod svojim nickom, pritom mu v podstate o nič nejde 😎

chocolate_cake
Včera o 19:32
@anonym_a9b2f8

@chocolate_cake napríklad šírenie hoaxu,že vakcina proti covidu spôsobuje v 82%potrat.

@anonym_a9b2f8 Poprosím odkaz na štúdiu, ďakujem.

anonym_a9b2f8
Včera o 19:35
@chocolate_cake

@anonym_a9b2f8 Poprosím odkaz na štúdiu, ďakujem.

Strana
z2