Čo si myslíte o odbornosti Mudr. Bukovského?
Ahojte, aký máte názot na Mudr. Bukovského? A teraz nemyslím očkovanie proti covidu, ale celkovo jeho odbornosť a relevantnosť.
@anonym_autor určite lepší ako odborník vlády pán doktor Kotlar svojim hračkaskym mikroskopom s dračika
Nedôverujem mu, verí konšpiráciám.
Dávam do pozornosti pre všetkých užívateľov Ozempicu, Monjuara a Wegovy toto video:
https://www.youtube.com/watch?v=5f58kXed1T4nie je vegetarián kvôli tomu že by bol presvedčený vegetarián. a to mi vadí, že nie je úprimní k ľuďom…
v niečom má isto pravdu, avšak veľmi sa necháva ovplyvňovať bludmi a konšpiráciami. Žiaľ, sklamal ma. Kvôli jeho názorom na jedlo a všetko okolo odišla od neho aj Soňa Mullerová.
Je to lekár, navyše učil na lekárskej fakulte, kým si neotvoril vlastnú ambulanciu, takže odbornosť má.
@chocolate_cake nema atestaciu. Takze hodnovernost je na zvazenie.
@chocolate_cake nema atestaciu. Takze hodnovernost je na zvazenie.
@anonym_3281cf Je vyštudovaný lekár - všeobecný lekár bez atestácie.
Spolu s kotlarom,majú ukončenú medicínu v Martine, mám pocit,že vyštudovali za klobásy. Pamätám si ho ešte z 90tych rokov,keď narábal so sojou a strukovinami.. už vtedy mi bol divný.
Atestáciu si nerobil, lebo ju nechcel, resp. nepotreboval pre to, čo chcel robiť . Spravil si však doktorandské štúdium v odbore normálna a patologická fyziológia. A nie každý dostane titul MUDr., na to človek potrebuje veľa študovať a mať v hlave.
On je vystudovany lekar, cize nejake tie vedomosti by tam mali byt. Len niektore jeho nazory su take, no ako to slusne napisat, ze mam obavy o jeho dusevne zdravie.
Ja sa popravde neviem rozhodnut, kam ho zaradit. Nie som odbornik, takze relevantnost jeho nazorov posudit neviem. Jednoznacne vsak viem, ze mi vadi jeho prejav.
Stačilo mi, keď som ho asi pred 20 rokmi videla v nejakom teleráne alebo čo to bolo a demonštroval ako vyzerá v bruchu gulášová polievka, rezeň a šalát, že je to grc.... Zato podľa neho nejaké "zdravé jedlo" bez mäsa bolo "krásne" (bol to úplne rovnaký grc". Proste zmiešate v nádobe všetko aj s dezertom a nápojom. Vtedy som si vravela, že mu musí statočne j*bať...
Kym sa venoval tomu comu rozumel, teda dietologii a klinickej vyzive tak som ho brala ako odbornika aj ked s velmi specifickymi nazormi. Odkedy zacal riesit aj ine medicinske odbornosti prestavam verit jeho vyjadreniam. Neviem sa rozhodnut ci je to vypacitavost len aby zaujal iste publikom, alebo co. V kazdom pripade zaradil sa k pofidernym medicinskym akozeautoritam, ktorych vyjadrenia niekedy maju k vedou podporenej medicine daleko, ak by som mala vyjadrit velmi kulantne to co si o nom myslim.
Po viacerých jeho vyjadreniach a nie len v kontexte dôvodu ho skôr ho nepovazujem za dostatočne relevantného. Urcit by som si ho ako lekára nevybrala a nechcela od neho žiadne rady a i lekársky názor. Trošku mi pripomína Gábora Mateho, ktorý síce vypredaná prednášky pre laickú verejnosť, predáva knihy, ale je odbornou verejnosťou spochybňované a vnímaný kontroverzné. Jeho by som tiež za psychológa nechcela.
@anonym_autor urcite ma velmi dobre tipy ako sa spravne stravovat, nemusim to studovat pracne sama, mam ho rada aj jeho knihy. A za covidu bol moja krvna skupina, ma moj obdiv ze isiel proti prudu, to lekari moc nedavali vtedy.
@anonym_3281cf Je vyštudovaný lekár - všeobecný lekár bez atestácie.
@chocolate_cake ano, ako pisem - nema atestaciu. Vies, co to vlastne znamena?
@chocolate_cake ano, ako pisem - nema atestaciu. Vies, co to vlastne znamena?
@anonym_3281cf Áno, viem, čo to znamená. Na to, čo robí, ju nepotrebuje. Tiež by som si ju nerobila, keby som ju nepotrebovala a študovala by som to, čo pre svoju prácu potrebujem vedieť.
@anonym_3281cf Áno, viem, čo to znamená. Na to, čo robí, ju nepotrebuje. Tiež by som si ju nerobila, keby som ju nepotrebovala a študovala by som to, čo pre svoju prácu potrebujem vedieť.
@chocolate_cake Ak Bukovsky hovori o vseobecnej vyzive, jeho vzdelanie je relevantne. Ak vsak robi konkretne medicinske tvrdenia o diagnozach, liecbe ci ucinkoch liekov, je uplne legitimne pozerat sa aj na jeho klinicku specializaciu a na kvalitu dokazov. A prave atestacia je specializovane klinicke vzdelavanie v konkretnom odbore, ktore Bukovsky nema. Jeho PhD. z normalnej a patologickej fyziologie je vedecky titul, ale nie je nahradou za klinicku atestaciu.
Nehovoriac o tom, ze vacsina odbornikov a atestovanych lekarov od neho dava ruky prec a to snad hovori za vsetko
doktor Oriešok...
Jeho drísty sú na pobavenie.
@chocolate_cake Ak Bukovsky hovori o vseobecnej vyzive, jeho vzdelanie je relevantne. Ak vsak robi konkretne medicinske tvrdenia o diagnozach, liecbe ci ucinkoch liekov, je uplne legitimne pozerat sa aj na jeho klinicku specializaciu a na kvalitu dokazov. A prave atestacia je specializovane klinicke vzdelavanie v konkretnom odbore, ktore Bukovsky nema. Jeho PhD. z normalnej a patologickej fyziologie je vedecky titul, ale nie je nahradou za klinicku atestaciu.
Nehovoriac o tom, ze vacsina odbornikov a atestovanych lekarov od neho dava ruky prec a to snad hovori za vsetko
@anonym_3281cf V dobe, keď ti ide o kariéru, je veľmi ľahké postaviť sa na stranu väčšiny. Ja som si pozrela niektoré videá od Bukovského a v zásade sa opiera o články v renomovaných lekárskych časopisoch. Vysvetľuje presne to, čo je v štúdii, teda nie svoje názory, ale konštatuje závery a vysvetľuje detailnejšie, ako to v tele funguje. A na pochopenie týchto vzťahov práve používa svoje vedomosti z fyziológie.
Nie je inzinier ako inzinier, ani doktor ako doktor, aj ked titul maju vsetci.
@anonym_3281cf V dobe, keď ti ide o kariéru, je veľmi ľahké postaviť sa na stranu väčšiny. Ja som si pozrela niektoré videá od Bukovského a v zásade sa opiera o články v renomovaných lekárskych časopisoch. Vysvetľuje presne to, čo je v štúdii, teda nie svoje názory, ale konštatuje závery a vysvetľuje detailnejšie, ako to v tele funguje. A na pochopenie týchto vzťahov práve používa svoje vedomosti z fyziológie.
@chocolate_cake Pointa je v tom, ze PhD. z fyziologie nie je to iste ako klinicka atestacia. A pri konkretnych medicinskych otazkach je dolezite pozerat nielen na to, ci clovek cituje studie, ale aj na to, ako ich interpretuje, aka je kvalita dokazov a ci jeho zavery zodpovedaju sucasnemu odbornemu konsenzu. A ak sa od neho distancuju vacsi odbornici, ako je on, tak to je dostatocne vypovedne.
@chocolate_cake Pointa je v tom, ze PhD. z fyziologie nie je to iste ako klinicka atestacia. A pri konkretnych medicinskych otazkach je dolezite pozerat nielen na to, ci clovek cituje studie, ale aj na to, ako ich interpretuje, aka je kvalita dokazov a ci jeho zavery zodpovedaju sucasnemu odbornemu konsenzu. A ak sa od neho distancuju vacsi odbornici, ako je on, tak to je dostatocne vypovedne.
@anonym_3281cf Podľa toho, čo si napísala, znie to, ako by si hovorila, že štúdie interpretuje inak, ako sú napísané. Mohla by si mi teda uviesť konkrétny príklad, teda štúdiu a ako ju dr. Bukovský inak interpretuje? Ďakujem. Čo sa týka konsenzu - je veľké množstvo lekárov, ktorí majú rovnaký názor ako dr. Bukovský. Ale opakujem, je ľahké plávať s prúdom. Akonáhle ti hrozia sankcie, zosmiešňovanie a nálepkovanie, len odvážni sa ozvú.
@anonym_3281cf Podľa toho, čo si napísala, znie to, ako by si hovorila, že štúdie interpretuje inak, ako sú napísané. Mohla by si mi teda uviesť konkrétny príklad, teda štúdiu a ako ju dr. Bukovský inak interpretuje? Ďakujem. Čo sa týka konsenzu - je veľké množstvo lekárov, ktorí majú rovnaký názor ako dr. Bukovský. Ale opakujem, je ľahké plávať s prúdom. Akonáhle ti hrozia sankcie, zosmiešňovanie a nálepkovanie, len odvážni sa ozvú.
@chocolate_cake napríklad šírenie hoaxu,že vakcina proti covidu spôsobuje v 82%potrat.
Tá odvaha je vidieť aj tu, ako ľahko sa píše z pozície anonyma. Nechápem, že sa niekto bojí napísať svoj názor pod svojim nickom, pritom mu v podstate o nič nejde 😎
@chocolate_cake napríklad šírenie hoaxu,že vakcina proti covidu spôsobuje v 82%potrat.
@anonym_a9b2f8 Poprosím odkaz na štúdiu, ďakujem.
@anonym_a9b2f8 Poprosím odkaz na štúdiu, ďakujem.
@chocolate_cake https://www.startitup.sk/lekar-bukovsky-sa-ospr... tu je jeho ospravedlnenie

Je to lekár, navyše učil na lekárskej fakulte, kým si neotvoril vlastnú ambulanciu, takže odbornosť má.