Čo spôsobuje bolesť päty?
Ahojte, včera keď som šiel z práce tak pri chodzi má zabolelo v päte na pravej nohe, že som sa na pár sekúnd zastavil a keď som kráčal ďalej tak všetko bolo v poriadku, aj večer bez akejkoľvek bolesti.
Dnes ráno keď som stúpil tak to bola veľká bolesť prvé kroky ale potom sa to zmiernilo na malíčku bolesť. V práci sedím takže som nezaťažoval ale stále cítim pri chôdzi, no iba trochu.
Stalo sa vám také ? Čo pomohlo ? Ide víkend takže viem oddýchnuť a nezaťažovat ak by pomohlo len trochu stresujem keďže je to menej pohodlné.
Mam to bezne raz jedna noha raz druha, boli to tyzden potom prestane na mesiac a tak 😆
cvičila som uvedené cviky.
Mam to bezne raz jedna noha raz druha, boli to tyzden potom prestane na mesiac a tak 😆
@ariannazara no ani nestraš s takým niečím :D
@martin_93 prave to riesim - uz pol roka a coraz horsie. Obvodna povedala, ze ploche nohy a uzke topanky a vybavene (blbost, nosim vhodnu obuv), podla priznakov mi naslo patove ostrohy a plantarnu fascitidu (opat net midrejsi ako dr., bohuzial). Nemohla som chodit, vyziadala som si ziadanku k ortopedovi. Ten povedal, vyzerate zdravo, mate len ploche nohy a na rtg vysli ostrohy. Dal ortopedicke vlozky a kazal brat lieky diompraz (nepomohlo) a vybavene. Nacitala som dalsie moznosti, ze existuju razove vlny, vsetko platene - 50-50€ za polhodinu. Mam absolvovanych 5 sedeni a nepomohlo. Uz pol roka som nebola na ture, vylete, nemozem cvicit ako chcem, nemozem chodit bosa, zle sa spi, nohy uz mam niekdy aj modre, bolest uz ak v clenkoch a kytkach. Masirujem, cvicim nohami, poskusala som rozne pripravky, caje, dopknky, mnozstvo vloziek, podpatenky, vysadenie kavy, cukru, chlastu, chladila, hriala, nic. Vsade len autom, mhd, ledva do obchodu. Uz neviem, co dalej, planujem si zaplatit sama mr-ko, kedze doktorom je to jedno, ich to neboli. Este sa spytam neurologicky a zas budem otravovat ortopeda. Na vsetko maju cas a clovek ma kvalitu zovota v prdeli (praca, dieta, zaluby...). Cim skor si zistis diagnozu, tym lepsie, kym to nie je chronicke. Moze to byt cokolvek, aj nastiepena kost, zapal achylovky, presilenie, ale zaklad je asi ten rtg, tam ostrohy vidno. Nie kazdemu musia robit problem, ale ked sa zapalia z toho slachy, tak sa to dlho lieci a co som ja nacitala a ako aj sama zazivam, tak sa to nelieci vobec a sme bezradni. Boli, pali, trpne, picha, vystreluje, meni sa to rozne, clovek je z toho nervozny, psychika v keli. A to ozaj nefajcim, nemam nadvahu, vsade som dovtedy chodila peso a rada a teraz v byte ako v base. Nenechaj to zajst az sem, ak mas moznost, sam musis zistovat, lekarom je to u prdele (aspon bystrickym). Vela stastia.

Mne takto začala plantárna fascitída.