Bolesť krčnej chrbtice: Ako zmierniť symptómy a únavu?
Ahojte, včera z ničoho nič ma začala po práci bolieť krčná chrbtica a trapézy a vyžarovanie až do lopatiek. Ponaťahovala som sa, na večer som si dala sirdalud a dnes žiaľ ešte horšie. Bolesť, krku, bolesť hlavy, obrovská únava z toho. Na obed som si dala novalgin a sirdalud a zaspala som na 2h, aj keď počas každého otočenia som cítila bolesť. Dávam si na to suché teplo, aktuálne mám golier, aby som trochu zmiernila bolesť. Čo by mi pomohlo prosím? V pondelok mám ísť na týždňovú služobnú cestu :/ Viem, že keď je akútny CC syndróm, vtedy nesmiete cvičiť. Môj fyzioterapeut robí najbližšie až v pondelok.
Nie, vôbec nemám stresy, teším sa ta, ešte mám aj dovolenku, tak som bola mega happy.
Mňa vždy za pár dní prejde samé
A do pondelka času dosť
Nie, vôbec nemám stresy, teším sa ta, ešte mám aj dovolenku, tak som bola mega happy.
@anonym_autor Aj to môže byť interpretované ako stres :D Aj pozitívny stres sa ráta, ako dovolenky, sťahovania, svadby atď 🙂 Ak si mega happy, môže sa stať že proste pre mozog je to stres a bum bolesti jak sviňa...
Môj muž večne keď ideme na dovolenku tak deň pred tým total chorý, teploty, a to sa teší jak malé dieťa. Prvý deň po príchode len také potulovanie po okolí a druhý deň už jazdíme (mávame cyklodovolenky). Takže aj toto dokáže stres.
Dávaj si to suché teplo keď ti to zaberá. Voltaren gel máš? Poprípade skús si zohnať Hadiu masť, je to taká biela ukrainská tuba ale kúp si tú hrejivú. Po natretí budeš total červená chvíľu. Ale toto riadne pomáha.
@anonym_autor Aj to môže byť interpretované ako stres :D Aj pozitívny stres sa ráta, ako dovolenky, sťahovania, svadby atď 🙂 Ak si mega happy, môže sa stať že proste pre mozog je to stres a bum bolesti jak sviňa...
Môj muž večne keď ideme na dovolenku tak deň pred tým total chorý, teploty, a to sa teší jak malé dieťa. Prvý deň po príchode len také potulovanie po okolí a druhý deň už jazdíme (mávame cyklodovolenky). Takže aj toto dokáže stres.
Dávaj si to suché teplo keď ti to zaberá. Voltaren gel máš? Poprípade skús si zohnať Hadiu masť, je to taká biela ukrainská tuba ale kúp si tú hrejivú. Po natretí budeš total červená chvíľu. Ale toto riadne pomáha.
@sisamisaaa klíma v aute, včera som celý deň šoférovala. Čiže toto je odpoveď.
@anonym_autor Ale de, to by ťa zakaždým bolelo :D Ale to je úplne jedno, kúp si tie maste a dávaj si to teplo. Prejde to samé ako tu už niekto písal.
Začni so silovým tréningom. Mne to jedińe pomohlo na opakujúce sa balesti krčnej chrbtice
@anonym_autor guajacuran a mne pomáha strečing nech sa mi to uvoľní.
@anonym_autor na krčné spazmy užívaj magnézium a guajacuran + teplý kúpeľ s epsomskou soľou a levanduľovým olejom, jemná masáž s mätovým olejom...
Začni so silovým tréningom. Mne to jedińe pomohlo na opakujúce sa balesti krčnej chrbtice
@anonym_f2e768 silový tréning teraz keď máš akútny CC syndróm nemôžeš. Inak ja cvičím aj s činkami, teda silový tréning. Ale teraz si musím dať pokoj. Na večer si dám ešte magnézium a flector. Snáď pomôže. Plus suché teplo.
@anonym_f2e768 silový tréning teraz keď máš akútny CC syndróm nemôžeš. Inak ja cvičím aj s činkami, teda silový tréning. Ale teraz si musím dať pokoj. Na večer si dám ešte magnézium a flector. Snáď pomôže. Plus suché teplo.
@anonym_autor nemyslela som keď máš bolesti. Ale tak bežne v živote aspoň 4-krát do týždňa poriadny silový tréning
@anonym_autor nemyslela som keď máš bolesti. Ale tak bežne v živote aspoň 4-krát do týždňa poriadny silový tréning
@anonym_f2e768 to mám, ja cvičím 5x do týždna, ale teraz ma chytilo asi včera z tej klímy. Keďže nezvyknem používať.
zdravim, mne velmi pomohlo, ked som uzivala revitanerv strong. ♥ plus nejake to cvicenie samozrejme je viac ako potrebne, bez toho to proste nejde a zmenu neuvidis.

A máš z tej služobky stresy? Nechceš tam ísť? Lebo ak je to tak, príde mi to typický TMS/PPD syndróm a tam najlepšie kniha Alan Gordon - Koniec bolesti.