icon

Čo spôsobuje časté zápaly vonkajšieho ucha?

lucylesnakova
17. sep 2026

Dobrý deň, už dva roky ma vkuse trápia zápaly oboch uší, konkrétne zápaly vonkajšieho ucha, mala som prvý zápal pred dvoma rokmi a odvtedy sa to opakuje stále každý 2 mesiace zhruba. Niesom v prievane, nepoužívam ani slúchadlá ani tyčinky do uší a stále sa to vracia, chodím na orl ale nevedia príčinu. Máte nejaké skúsenosti?
Ďakujem vopred za odpovede.

anonym_45bdee
17. sep 2026

@lucylesnakova mne to zacalo stuplami do usi na noc. Roky som mala sustavne zlaty stafylokok a mykoza. Stacil letny vietor a bolo to. Teraz mi zostal ekzem uz roky Treba vzdy preliecit a posilnit imunitu...

lucylesnakova
autor
17. sep 2026
@anonym_45bdee

@lucylesnakova mne to zacalo stuplami do usi na noc. Roky som mala sustavne zlaty stafylokok a mykoza. Stacil letny vietor a bolo to. Teraz mi zostal ekzem uz roky Treba vzdy preliecit a posilnit imunitu...

Ja som mala teraz stafylokoka, už znova cítim bolesť v druhom uchu a nerozumiem prečo. Mala som aj ekzém v uchu. Ale stále už 2 roky sa mi vracajú a doktor tomu tiež nerozumie. Už neviem čo robiť s tým.
@anonym_45bdee

anonym_45bdee
17. sep 2026
@lucylesnakova

Ja som mala teraz stafylokoka, už znova cítim bolesť v druhom uchu a nerozumiem prečo. Mala som aj ekzém v uchu. Ale stále už 2 roky sa mi vracajú a doktor tomu tiež nerozumie. Už neviem čo robiť s tým.
@anonym_45bdee

@lucylesnakova co som ja kvapiek uz brala. antibiototika aj kortikoidy..a ta bolest a noci som presedela na posteli, vzdy som mala kvapky v rezerve lebo vzdy to prislo.prudko v piatok vecer ci na vikend by som do pondelka nevydrzala. ten stafylokok je odolny, skus si pozriet striebro ci ine doplnky vyzivy. Ekzem sa musi premastovat a premastovat. Preslo mi to nejako samo. A zostal ekzem ktory sa velmi pomaly casom zlepsuje.

lucylesnakova
autor
Autor odpoveď zmazal
lucylesnakova
autor
Včera o 06:32
@anonym_45bdee

@lucylesnakova co som ja kvapiek uz brala. antibiototika aj kortikoidy..a ta bolest a noci som presedela na posteli, vzdy som mala kvapky v rezerve lebo vzdy to prislo.prudko v piatok vecer ci na vikend by som do pondelka nevydrzala. ten stafylokok je odolny, skus si pozriet striebro ci ine doplnky vyzivy. Ekzem sa musi premastovat a premastovat. Preslo mi to nejako samo. A zostal ekzem ktory sa velmi pomaly casom zlepsuje.

@anonym_45bdee a ekzém si čim premastujete

anonym_45bdee
Včera o 08:04
@lucylesnakova

@anonym_45bdee a ekzém si čim premastujete

@lucylesnakova uz hocicim co mam poruke. Krem na ruky, vazelina nechtikova, olej levandula, bepanten sensiderm....hlavne sbo bolo natrete

lucylesnakova
autor
Včera o 15:58
@anonym_45bdee

@lucylesnakova uz hocicim co mam poruke. Krem na ruky, vazelina nechtikova, olej levandula, bepanten sensiderm....hlavne sbo bolo natrete

@anonym_45bdee ja už som unavená z toho, že mám neustále zápaly, teraz som dobrala antibiotika na stafylokoka a začalo ma bolieť druhé ucho, doktor vraví že vraj už by nemal byť v tele a ja už neviem čo robiť. Prejde jedno ucho, začne druhé a dookola.

lucylesnakova
autor
Včera o 16:12
@anonym_45bdee

@anonym_45bdee ja sa už bojím že sa zlatý stafylokok môže rozšíriť ďalej do tela, keďže ja vôbec neviem či sa vyliečil a na výter môžem ísť tak o 2 týždne

anonym_45bdee
Dnes o 07:01
@lucylesnakova

@anonym_45bdee ja sa už bojím že sa zlatý stafylokok môže rozšíriť ďalej do tela, keďže ja vôbec neviem či sa vyliečil a na výter môžem ísť tak o 2 týždne

@lucylesnakova vzdy kef som.isla na vyter vzdy yam bol spolu s mykozou 🥺 kolko krat som si pri zacistku problemu kvapla kvapky z minula - nie je to spravne. Najlepsi kremik bol kortikoidny ten som dlho setrila. Nazov som zabudla. Stacila trosicka dva dni a bolest ustala..tiez som mala raz jedno ucho raz druhe