icon

Čo spôsobuje večerný vysoký krvný tlak?

stelly652
Včera o 19:31

Ahojte ľudia chcem sa vás opýtať čo mate tak isto problémy s vysokým krvným tlakom a hlavne večerných hodinách čim to je.....ide o to,že už od včera ne a ne zbiť ten tlak ale ne mne ale mamke už od včera jej nejde dole berie tabletku pod jazyk nepomáha nič....môže to spôsobovať aj od zlej životosprávy??...nadmerne kávy nedostatok vody??..je to toto za následok vysokého tlaku??...mate niektorá z vás stým to skúsenosti čo vám pomohlo??...

viestta
Včera o 19:34

@stelly652 a ist k lekarovi vas za cely ten cas nenapadlo? To mama nevie, ze ked jej opakovane nezaberaju lieky ma si volat zachranku alebo sa dopravit do nemocnice?

stelly652
autor
Včera o 19:37
@viestta

@stelly652 a ist k lekarovi vas za cely ten cas nenapadlo? To mama nevie, ze ked jej opakovane nezaberaju lieky ma si volat zachranku alebo sa dopravit do nemocnice?

@viestta tak ja nesom doma chodím po meste vybavujem si potrebne veci a ja som nevedel že včera večer jej bolo zle nič nespomenula až dnes po obede mi to povedala a ked zavolám obvodnej??.....lebo bola raz v nemocnici dali jej infúziu a poslali ju naspäť domov

macka1996
Včera o 19:41

@stelly652 treba ísť k lekárovi možno treba zmeniť liečbu už . Určite vysoký krvný tlak moze byť aj zo zlej životosprávy nedostatku pohybu a presne aj pri malo tekutín počas dňa , nadváha , Treba doplniť magnézium , cesnak . Zredukovať kávy aj keď káva z dlhodobeho hladiska nezvyšuje tlak . To mi vysvetlil primár kardiológie dokonca sú aj štúdie ze aké množstvo kávy je pre telo prospešné . Ale treba určite riešiť s doktorom liečbu alebo volať sanitku ak tlak je vysoký . Ja tiež k večeru mávam zvýšený tlak riešim to s doktormi zatiaľ to pripisujú u mňa k psychike

stelly652
autor
Včera o 19:47
@macka1996

@stelly652 treba ísť k lekárovi možno treba zmeniť liečbu už . Určite vysoký krvný tlak moze byť aj zo zlej životosprávy nedostatku pohybu a presne aj pri malo tekutín počas dňa , nadváha , Treba doplniť magnézium , cesnak . Zredukovať kávy aj keď káva z dlhodobeho hladiska nezvyšuje tlak . To mi vysvetlil primár kardiológie dokonca sú aj štúdie ze aké množstvo kávy je pre telo prospešné . Ale treba určite riešiť s doktorom liečbu alebo volať sanitku ak tlak je vysoký . Ja tiež k večeru mávam zvýšený tlak riešim to s doktormi zatiaľ to pripisujú u mňa k psychike

@macka1996 Ahoj no mne sa to raz tak stalo preháňal som stu kaviarni v meste chodil som tam na kávy až nadmerne množstvo každý deň a čo sa mi stalo??...je že v noci som mal vysoký tlak ako náhle som šiel dole schodmi momente sa mi rýchlo rozbúšilo srdce neje to sranda piť toľko kav...dobre ďakujem za radu od zajtra jej budem prízvukovať aby veľa vody pila aj magnézium no ja si všímam ju ako sa neustále prejedáva a najmä vo večerných hodinách

bloger
Včera o 20:03

@stelly652 Pri vysokom tlaku by ani kávu nemala vôbec. Tých príčin môže byť viac. Určite by mala sa nechať podrobne vyšetriť. A hlavne kávu vylúčiť to určite. Môžu sa jej aj upchávať cievy. Teda môže to byť aj cholesterol. Prajem skoré uzdravenie mame aby prišli na to čo jej to spôsobuje. Je to nebezpečné.

stelly652
autor
Včera o 20:10
@bloger

@stelly652 Pri vysokom tlaku by ani kávu nemala vôbec. Tých príčin môže byť viac. Určite by mala sa nechať podrobne vyšetriť. A hlavne kávu vylúčiť to určite. Môžu sa jej aj upchávať cievy. Teda môže to byť aj cholesterol. Prajem skoré uzdravenie mame aby prišli na to čo jej to spôsobuje. Je to nebezpečné.

@bloger lenže to naše zdravotníctvo je v katastrofálnom stave nevyšetria pacientov do podrobná od začiatku od kedy sa jej to začalo stavať nič len pichnú infúziu,tabletku pod jazyk a to všetko,ale vyšetrenie žiadne jej nespravia aké ma hodnoty či ozaj ma zvýšený cholesterol

viestta
Včera o 21:25
@stelly652

@bloger lenže to naše zdravotníctvo je v katastrofálnom stave nevyšetria pacientov do podrobná od začiatku od kedy sa jej to začalo stavať nič len pichnú infúziu,tabletku pod jazyk a to všetko,ale vyšetrenie žiadne jej nespravia aké ma hodnoty či ozaj ma zvýšený cholesterol

@stelly652 odbery na cholesterol jej robia pri preventivkach. Chodi na ne? Chodi na pravidelne kontroly, ci len zavolate aby jej predpisali dalsiu krabicku tabletiek? Nemysli si, ze zo dna na den stupne cholesterol a hned aj tlak. Tak to nefunguje. Samozreje ked ju vezme sanitka do nemonice s akutnym stavom, tak jej nebudu robit vysetrenia, ktore ma robit obvodak a kardiolog, internista. Na urgente priarne znizia tlak lebo to je zivot ohrozujuci stav ale ostatne vysetrenia uz su na obvodakovi a ambulanciach. To jej urcite napisali aj do prepustacej spray, ze ma ist k obodnemu na dalsie vysetrenia