Čo to môže by? Ja netuším ani neviem, čo na to dať.
Ísť na alergológiu a zistiť si presne o akú alergiu ide. Môže to byť mliečna bielkovina, histamín, čokoľvek. Tam pomôže len eliminačná dieta a lieky na predpis. Takže odporúčam potvrdiť si to u alergológa.
@veronikanika1982 Aj moj maly mal nieco podobne. Objednali sme sa ku koznemu, ten to klasifikoval ako atopicky ekzem,dal odporucania ohladom stravy, predpisal masticky a sirup, vysvetlil, na co davat pozor a zatial je maly ok. Raz mesacne chodime na kontroluje, vedieme si dennik jedla a sledujeme, ktora potravina mu nerobi dobre. Urcite sa objednajte. Mojho to sice nesvrbi, ale tvoje dieta moze a je to neprijemne.
@tatianaba este som nevidela atopicky ekzem, ktory nesvrbi. Ja som ako dieta mala atop. ekzem a skoro som sa zjašila ako ma to strasne svrbelo. Mam intoleranciu na mlieko a z toho, ked zjem mliecne, mam atopicku dermatitidu a to tiez svrbi ako slak, aj ked je to 3mm fliacik. Ja by som este isla preverit diagnozu este k inemu koznemu, aby si zbytocne dieta neobmedzovala. Ale, samozrejme, je to na tebe.
@veronikanika1982 podla mna to moze mat kludne aj obycajne potnicky. Moja mava v zahyboch na ruke alebo na chrbte, ked sa spoti a prehreje. Vyzera to podobne. Skus dat na to Imazol a zasyp a ked to do par dni nezmizne chod k dr. Ak ju to velmi svrbi chod hned - mozes aj ku pediatricke.
No boli sme u lekárky dnes a je to žihľavka. Dostali sme injekciu Hydrocortison a fenistil kvapky.

Vyzerá to podobne ako alergia na potraviny