Coldrex tabletky alebo Paralen na začiatok nádchy?
Pomahaju na zaciatku nadchy ci staci paralen a celaskon?
Aleeee coldrex tbl nie napoj...dakujem za skusenosti
@anonym_autor preplach nosa, inhalator a zamočiť nohy v horúcej vode.
@anonym_autor pre boha, ani jedno 🙈 akoze zaciatok nadchy je co? Mas trosku sople? Daj si vitaminy a zapni difuzer s esencialnym olejom. Preco chces do seba zbytocne pchat tbl, ktore NELIECIA. Ak mas horucku a bolesti, tak si ten jeden paralen supni, telo si s beznym virusom poradi same. Tieto hovadiny ta naozaj nezachrania.
Paralen aj Coldrex obsahuju paracetamol, rozdiel je, ze coldrex ma navyse ucinne latky proti nadche. Ale ani jedno neliecia, len potlacaju priznaky. Protizapalovy ucinok ma ibuprofen - ibalgin, nurofen, mig-400...
Na zaciatok pomaha hliva ustricovita mna uz viac krat zachranila a chorova po 2-3dnoch ustupila alebo Kaloba ale obe treba nasadit naozaj vcas inak to nema vyznam a samozrejme D3, Ccko, na nos morska voda...
@anonym_autor oba sa dávajú na zníženie horúčky (t.j. nad 38'C) Prečo do seba tlačiť
takéto lieky.Nadcha trvá 7 dní s liekmi a bez liekov týždeň. Keď máš upchatý nos, tak si daj kvapky do nosa.
Ja už keď cítim, že niečo na mňa lezie, tak si zvyknem dať Brufen, to viem, že zaberie a chrípka nestihne ani prepuknúť. 🙂
U mňa ani jedno z tohto nefunguje. Ja som si zvykla na Cetalgen. Ten si na také dva dni začnem dávať a viem, že mi pomôže.
No ja som si teda Paralen este nikdy nedala z toho dovodu, ze mi zacinaju sople 😀 To je nejaka novinka?
tie Coldrex tabletky mne perfektne zaúčinkovali pri začínajúcom prechladnutí ... som spokojná 🙂
@anonym_autor daj si radsej modafen, celaskon a prestriekavaj nos morskou vodou , antihistaminika nech ti odpuchnu sliznice
Na začiatku? Nechápem cestu potláčania symptómov, treba liečiť. Takže ja by som si dala 2000IU vitamínu D, 100 mg zink, NAC 600-900 mg 2x denne, 1000 mg C vitamín a k tomu čaj z čerstveho zázvoru s citronom a medom, štipku čierneho korenia a škorice, môžeš pridať aj čerstvý alebo mletý turmeric (kurkuma)
A ešte som zabudla na Jox sprej alebo kloktadlo (jodovy povidon) - veľmi účinné
Neriešim nikdy lieky, až kým nie je úplne zle a úprimne chápem si dávať lieky na nádchu. Poslednú dobu sa mi darí zachytiť vždy na začiatku s tým, že zvýšim už aj tak pravidelné dávky vitamínov a minerálov z https://www.biocen.sk/imunita/. Dám si 2x D3&K2, 2x zinok bisglycinát a na lačno 2x lipozomálny vitamín C. Musím poklopať, že zatiaľ ma vždy prešli symptómy. Vyskúšaj a uvidíš.

Coldrex nelieči, coldrex potláča príznaky. Paralen? Na čo konkrétne? Na bolesť? Pri nádche? Jedine na teplotu, ak je nejaká vyššia.