icon

Crohnova choroba a biologická liečba

zulema54
9. mar 2023

Ahojte…chcem sa spýtať či je tu niekto kto ma crohn.chorobu a je na bioliecbe..či ma nejaké vedľajšie účinky ,či zaberá vôbec …

elenka74
9. mar 2023

@zulema54 Ja, aj syn máme ulc. kolitídu, čo je niečo podobné ako Crohn, aj liečba je rovnaká a syn chodí aj na biolog. liečbu. Toto je jeho druhá biolog. liečba, tá prvá mu vôbec nezaberala a bol na nej skoro 7 rokov, táto druhá mu už zaberá, je na nej 3 roky.
Čo sa týka nežiadúcich účinkov, syn nemal nikdy problémy, ale viem, že niektorí ľudia majú vyšší krvný tlak alebo môžu mať aj alergické reakcie.

gaaaa
9. mar 2023

@zulema54 Ja beriem biol.liečbu 15r.Neviem či mi už zaberá lebo mám stále problémy a aj operáciu. Vedľajšie účinky zo začiatku deň podania zvýšená horúčka,únava ale únava pri crohne bude stále,odkedy beriem biolku tak sa všetko na mňa lepí žiadna imunita a už mi aj urológ povedal že by dr mal zvážiť či ju nevysadit že mi ničí obličky a aj pľúca. Ale na gastro mi dr povedal že z biolky nie ostatní lekári že áno. Tak si potom výber.24.4.by som mala ísť na kolono tak som zvedavá.A strašne mám suchú pokožku a padajú mi vlasy odkedy ju beriem.Mam crohna zabudla som napísať

samuel471471
24. máj 2025

Dobry den skusali ste Cestu od Brandon Bays?

kajanr
22. apr 2026

Ahoj moja dcéra má crona a teraz robia testy chcú dať bioliecku neviem čo mám spraviť že je infúzie alebo infekcie ďakujem za radu má 20r a veľa diagnóz