Dá sa pracovať ihneď po vytrhnutí zuba?
Viete mi povedať ako sa dá ísť do práce hneď ako vám vytrhnu zub ? Nechcú mi dat voľno a neviem ako mam ísť pracovať po takom zákroku.
@koniarova Som tam 2 mesiace takže vraj nemám nárok na PN. A musím prísť lebo vraj nemá kto robiť. Ale som v takých bolestiach.
Ja som tak bola po vytrhnuti zubu. Len ja to chvalabohu davam celkom ok, akurat som nerozpravala. Trz co mam zmenenu poziciu tak uz by som nesla resp by som sa pytala na inu poziciu
@famebazarik2024 normálne ti dá zubár PN
Nárok na PN a aj celodenné LV máš bez ohľadu ma dobu trvania pracovného pomeru 🤦 Mne teda sekali zub múdrosti a neviem ako by som išla v tom stave do práce.
@michaela329 aký papier si mam vypýtať od zubára do práce?
bezne trhanie? nech ti da zubar P cko na cely den a na druhy den mozes ist do prace
na trhanie zubu sa velmi PN nedava ak to nebolo operacne atd
@minenkak to si mám vypýtať od zubára pnku ? Ja jeden deň?
@famebazarik2024 však povedz zubárovi a dá ti PN na koľko bude treba
@mamina7070 však to ci si mam pýtať priestupku
@famebazarik2024 na ten deň si vypytas tzv. Pčko na cely deň. Dáš si podpísať priepustku a tu das na ďalší deň v práci. Asi PNku ti netreba.
@famebazarik2024 ano priepustku a lekar ti tam napise plati cely den
@famebazarik2024 pripepustka, tú Ti orazi a napíše "celodenné ošetrenie '.
@famebazarik2024 Normalne som isla do prace po trhani zubu.
@famebazarik2024 priepustku pýtaj, ako ti vyššie radia.
@famebazarik2024 Nárok na celodennú priepustku máš, zubár ti ju môže vystaviť. Na druhej strane, keď si to už prv riešila so zamestnávateľom a jemu sa absencia zjavne nepozdávala, treba si uvedomiť, že si (predpokladam) stále v skúšobnej dobe. Tak dobre zváž…
@famebazarik2024 zalezi aky zakrok ja by som zobrala 2 dni paragraf( celodenne osetrenie/návšteva lekara) aky to inac nazyva kedze na druhy den moze vzniknut opuch.....nato narok mate
@famebazarik2024 zubár ti dá paragraf na ten jeden deň ,pri trhani máš nárok na celý deň voľna. Nie je to PN.
@famebazarik2024 šla som tiež, mala som vtedy 18,prvá práca tiež mi povedali to čo tebe, ale keď som otvorila ústa tam mi tiekli krvavé sliny, tam má nakoniec šéfka poslala domov a keďže som nemala §na celý deň ona mi tie hodiny nezaplatíla.
@mirkam3 ale už mám zmluvu
@marca12 Je trhanie zubu a trhanie zubu. Raz som im napr. kolabovala na kresle. Niekedy treba aj zasivat. Clovek si potrebuje vyplachovat usta kvoli dezinfekcii. Toto nie je stav na pracu. A mala som aj trhanie zubu, ze som ani nevedela, ze mi nieco robili. Obidva zuby boli osmicky, ale kazdy v inej polohe/stave. Takze naozaj niekedy clovek nie je schopny ist do prace.
@famebazarik2024 tak snad zmluvu si mala platnú od prvého pracovného dňa a nerobila si na čierno, však? Každopádne, existencia zmluvy skúšobnú dobu neeliminuje (jedine, ze by si sa v zmluve so zamestnávateľom dohodla, ze skúšobná doba bude trvať napr len mesiac - ale prečo by to zamestnavatel robil…).
@famebazarik2024 praca ako praca. ked sedis sa pc a len tukas do PC ..v tom problem nie. skor je problem vo fyzickej praci. Kamaratke dal zubar PN
@famebazarik2024 mas narok na PN,. a ked mas bolesti, smer zubar a nech ta da na PN. ak tak on zhodnoti.
Inac toto bude zamestnavatel roka, ked tvrdi, ze nemas narok na pn. Cele zle.
urciet sa da. 1 osmicka, trhana chirurgicky na pohotovosti v piatok, zasitie, dokonca na pondelok mi dala papier, nevyuzila som, bolo mi dobre. dalsie osmicky - poobede trhanie a vratila som sa do prace, tiez sitie...ale naozaj zubar vie dat celodenne osetrenie ale ja PN
Naposledy som musela ostať doma aj deň po vytrhnúti zubu, ešte to aj napriek sitiu krvacalo
@famebazarik2024 trhali mi minulý mesiac zub múdrosti, bez šitia, ale 2 injekcie. Išla som normálne naspäť do práce ešte na 5hodin, pracujem fyzicky .
Ale ja mam ten prah bolesti dost vysoký 😅
Ak sa na to necítiš, vezmi si na zbytok dňa paragraf, ale trhanie zubu nieje dôvod ísť marodiť. Ak nechceš prísť o prácu.

@famebazarik2024 akože nechcú? To čo máte za zamestnávateľov? Veď zoberiem pécko a hotovo.