icon

Dá sa pracovať ihneď po vytrhnutí zuba?

famebazarik2024
27. okt 2024

Viete mi povedať ako sa dá ísť do práce hneď ako vám vytrhnu zub ? Nechcú mi dat voľno a neviem ako mam ísť pracovať po takom zákroku.

Strana
z2
mimikarol
27. okt 2024

Mne už 2x trhali zub. Obidva x mi to krvacalo skoro celý deň a nedalo sa mi rozprávať. Takže ja by som určite nezvládla ani to vyššie spomenuté " tukanie do počítača"

michaela329
27. okt 2024

@sante81 až 2 injekcie...no teda...mne ten zub vysekavali hodinu a pol, anestézu dopichaval teda x krát a to som ani nepipla. Zub kolmo k vedľajšiemu, tri korene s hruškovitym tvarom, jeden okolo nervu s háčikom na konci. Chirurg spotený, sestra spotená - že to ešte nevideli. Tri stehy, milgamma, antibiotiká a lieky na opuch a lieky na bolesti. Fakt nie je extrakcia ako extrakcia. Mne sa to aspoň pekne hojilo, no v deň zákroku som mala hlavu obitú ako futbalovú loptu. Lepšie keď v práci majú celodenný zaskok už vybaveny

mk1111111111
27. okt 2024

Tak kazdy to ma inak, mne trhali 2x zub a isla som normalne hned autom do prace. Niekto zle znasa injekcie, ten to mozno nezvladne. Niekto ma skrutene kerene, tiez to moze mat tazsie. Este nevies, ci to budes niest horsie. Mozno budes prekvapena.

cukroska
27. okt 2024

@famebazarik2024 Ja som so zažila so zubami svoje museli mi robiť chirurgický zákrok pár krát a do práce som šla normálne. Proste lieky na bolesť a musela som nakoľko mi Péčko nemohli uznať nemal ma zastúpiť .Dokonca som išla aj po biopsii do nočnej a druhý den na dvanástku po kyretáži(kvôli masívnenu krvácaniu) nik mi nepovedal vtedy,že mám ostať doma.

palomka
28. okt 2024

@famebazarik2024 minulý týždeň mi vytrhli zub a mala som paragraf na celý deň, hoci by som nemusela lebo ma nič nebolelo. Nebrala som žiadne lieky od bolesti. Ale záleží aj aký zub je vytrhnutý a či bol aj nejaký zápal... V ten deň by som do práce nešla.

famebazarik2024
autor
28. okt 2024

@palomka Tak ja som šla ráno čakala som u zubára 4 hodiny , trhal mi zub na 3x a tak ma rozmixoval že som slintala ako pes.
Navyše mám prácu kde musím komunikovať z ľuďmi takže to by som dned nedala.

penelope2066
29. okt 2024

Pokiaľ to nieje stomatochirurgicky zákrok len bežné trhanie zuba do práce sa ísť dá.V prípade bolesti po ošetrení sa dá nejaký liek proti bolesti.

penelope2066
29. okt 2024

@minenkak zubár PN nevystavuje,môže dať celodennu priepustku.

minenkak
29. okt 2024

@penelope2066 aj zubár vystavuje PN

katarinka289
29. okt 2024

Bola som aj v škole aj v práci po vytrhnuti. Zober si niečo od bolesti, keď prestane účinkovať anesteza

klip0
29. okt 2024

@famebazarik2024 a čo nato zamestnávateľ teda ?

danka299
29. okt 2024

@famebazarik2024 bud ti vystaví PN alebo potvrdi priepustku na den zakroku

nyusika
29. okt 2024

@famebazarik2024 na PN máš nárok od prvého dňa nemocenského poistenia

barbie2023
29. okt 2024

Ja som učiteľka a veru raz riaditeľka s tým mala problém. Avšak ja som mala umrtvenu a opuchnutu polku tváre a nevedela som rozprávať takže by som v práci bola zbytočne keď neviem s deťmi komunikovať učivo. Takže som si dala celodenné pecko a hotovo.

tamvtme
29. okt 2024

Ja som sla raz po trhani osmicky do prace, robim administrativu, keby musim, zvladnem to, ale necitila som sa komfortne a chodila som furt plut krvave sliny na wc, tak som sla za sefom, povedala mu, co je vo veci, ze som bola hrdinka ale nedavam.to a sla som domov a uznali mi papier od zubara na cely den

sisska96
29. okt 2024

@mk1111111111 S injekciou nemôžeš šoférovať, je to oblbovák..... Nepodpisovala si papier, že si oboznámená ?

heidi4
29. okt 2024

Trhali ti ho alebo chirurgicky odstranovali? Lebo ja som mala 2x tu druhu moznost, zial, polroka po sebe, a teda PN mi bola treba, cca tyzden som sa davala dokopy, aj atb som brala, aj lieky na bolest. Zubar to tak aj predpokladal, ze to tak bude prebiehat, podla mojej "dg". Ja som bola rezana a zasivana. Ty tiez ci ti len trhal?
Klasicke trhanie som nezazila, ale verim, ze za 1 den to prejde aj zrastie. Cize na druhy den podla mna sa da ist do prace, skor len davaj bacha pri jedeni a pod.
PN ti da obvodna, odnesies jej papiere od zubara (teda potvrdenie o zakroku a nasledne odporucanie zubara po zakroku: precitaj si, co ti nam na koniec napisal a podla toho postupuj, oni tam zvyknu pisat, ze odporucaju PNku, atb, ako sa o ranu starat, kedy prist na kontrolu a pod.).

sisska96
29. okt 2024

Ja som mala bolasť niekoľko dní po vytrhnutí, a aj po chirurgicky. Ani dvíhať veci som nemohla, a hocijaká fyzická práca bola zakázaná. 3-4 dní iba kašovité jedlo

sisska96
29. okt 2024

@mimikarol ten kto hovorí že hneď pracoval fyzicky, im ani netrhali zub, a vymýšľajú. Komu trhali zub, vie o čo sa jedná, dokonca aj papier dávajú čo máš/nemôžeš robiť po vytrhnutí.

pimpulienka
29. okt 2024

Celodenná priepustka od zubára

elevuele
29. okt 2024

@minenkak Zubar môže vystaviť Pn, ale neviem si predstaviť situáciu, kedy by to bolo treba. Určite nie pri bežnej extrakcii.

minenkak
29. okt 2024

@elevuele prečo nie,nie každý zvláda trhanie zuba dobre,môže byť zápal,niekto nosí tazke veci von,niekto môže robiť v prievane

mk1111111111
29. okt 2024

@sisska96 pisem, zebkazdy to znasa inak, ja z toho nie som oblbnuta. Nas dr. Niekomu picha, aj ked vrta, kazdy potom ideme autom.

famebazarik2024
autor
29. okt 2024

@klip0 Tak dala mi voľno, keď ma videla na druhý deň v práci tak pochopila ze som nemohla prísť. Stále mam opuchnuté líce a vypluvam zrazeniny alebo mäso

elevuele
29. okt 2024

@minenkak extrakcia určite nie je indikácia k PN, každý Zubar už podľa priebehu trhania vie, ako asi bude prebiehať hojenie a môže dať hneď ATB, lieky od bolesti. Ak to išlo veľmi zle, tak max ešte druhé Pecko na kontrolu na druhý deň, ale určite nie viac. Manuálna praca je zakázaná iba 1 den. Prievan je na ranu po trhani úplne jedno. Viac uškodí fajčenie a prehnane vyplachovanie a natieranie kde čím, nedodržovanie pokynov. Potom vznikajú tie najhoršie komplikácie.

minenkak
29. okt 2024

@elevuele veď mne to je jedno,ja dostávam PN a v kľude si to prelezim doma

sisska96
29. okt 2024

@minenkak však to. Načo sa hrať na hrdinu

minenkak
29. okt 2024

@sisska96 to nechápem a zuby, čeľuste sú fest háklivé

Strana
z2