icon

Dá sa vysadiť betablokátor pri tachykardii?

29. jan 2025

Mohli ste vysadit betablokator na zaklade rozhodnutia lekara pri tavhykardii? Ked ste schudli a zmenili zivotny styl?
Ak ano, ako to zvladate bez liekov? Vdaka 🙂

nevenka
•
29. jan 2025

Ja som brala po 3.tehotenstve Concor 5mg, ale mala som hypertyreozu, takze vysoky tlak a pulz z toho. Ked som otehotnela 4.x, tak som vysadila postupne pocas tyzdna s tym, ze som brala polku. Asi 2 tyzdne som mala este vykyvy, ale potom bolo dobre. Pred porodom vysoky tlak, brala som ale Dopegyt, pulzy tak 110 max. Po porode som brala Amlopin, ale z neho mi puchli nohy, tak mi dali Betaloc 25, ale nestacil, lebo znova hypertyreoza, isla som na 50 rano a vecer a to mam doteraz, mala ma 2 roky. Mam nadvahu 15 kg, ale najnovsie mi zistili aj blokadu rebier a hrudnej chrbtice, takze mam zakaz aj SM system cvicit zatial a musim dychacie cvicenia. Dufam, ze sa rozhybem celkovo a podari sa ist s vahou dole a aj lieky vysadit. Lenze tam uz je aj vek, budem mat 42 rokov a predispoziciu. Ono sa to vysadit da, ale pod dohladom lekara. Ale zalezi od ptesnej diagnozy. Ja mam primarne vysoky tlak a tachy nie az tak zavaznu.

taktotedanie
•
29. jan 2025

Uplne normalne 🙂

autor
•
29. jan 2025

@taktotedanie a na zaklade coho sa tak lekar rozhodol?🙂 uprava stravy,zmena ziv.stylu? Ci ako? Uz si zachvat nemala?

autor
•
29. jan 2025

@nevenka och,chudatko. Ty si teda mala problemov a aj liekov. Tak snad sa ti to casom podari uspesne vysadit. Inak zaujimave,ze ja mam tiez blokadu hrudnej chrbtice a mne zas odporucili cvicit SM system. Tak teraz co ma clovek robit?:D

taktotedanie
•
29. jan 2025

Schudla som 21kg

autor
•
29. jan 2025

@taktotedanie ano,citala som v inej debate, gratulujem 🙂 myslis,ze to ti hlavne pomohlo k tomu,aby si tachykardiu nemala? Prosim,skus sa mi viac rozpisat,ak.mozes

taktotedanie
•
29. jan 2025

Samozrejme
Take super zdrav vysledky som uz davno nemala
Co potrebujes vediet?
Zadychavala som sa, srdce mi az kdesi v hlave bilo, vecer som sa budila ze sa necitim dobre, stres v praci
Schudla som, nastavila si inak hlavu, rano si dam magmezium a uz nic z toho nepocitujem

autor
•
29. jan 2025

@taktotedanie tak to je paráda. Dobre sa to cita. 🙂 ja sa tiez zadychavam a srdce mi az v hlave bije 🙂 a magnezko ake uzivas? No mna zaujima, aky liek si mala a aky vysoky tep?

autor
•
29. jan 2025

@taktotedanie a aku dlhu dobu ho uz neberies?

autor
•
29. jan 2025

@taktotedanie ja tiez zacinam chudnut a ked achudnem tak 13 kil tak planujem ho vysadit, lekar teda povedal,ze mozem.

taktotedanie
•
29. jan 2025

Mam kopu sackov magnosolv este ked som bola tehotna takze uzivam to co doma mam potom uz len obycajne od galvex
Isla som si tak cca 95-110tepov bezne + v rodine mame sinusovu tachykardiu, fibrilaciu predsieni a dalsie dg
Betablokator ako betablokator, ucinok rovnaky zavisi od davky ja som mala nizku

taktotedanie
•
29. jan 2025

Po dohode som vysadila, kontrolovali sme to opakovane s doktorkou a uz tolko nemam