Darovanie plazmy zamietnuté kvôli "tučnej" krvi. Prečo?
Čaute, sú tu dajakí darci a darkyne?
Včera som šiel na 19-ty odber - šiel som darovať plazmu a po malom odbere ma doktor zrušil, že vraj mám príliš "tučnú" krv a že čo som raňajkoval (dva hot-dogy z benzínky, ups...). No a že dajaka ich zázračná mašina cez mastnú krv nedokáže správne vyhodnotiť krvne bunky a železo, viac som sa nedozvedel. Len proste som dostal keksík a ukázali, kde sú dvere. Toto sa mi stalo prvý krát.
Pritom posledných 18 razy som bežne večer pred odberom chaloval čipsy, zapijal kolou, čokoladu, sladkosti a všetko bolo v poriadku.
Kukam teraz na svoj účet na NTS a normálne tam mám všetky hodnoty v norme zo včerajšieho maleho odberu a pri tom napísané, že "Odber odmietnutý"...
Takže kus nechapem. Veď keď dostali tie hodnoty a všetky sú v norme tak ako po ostatné razy, ta prečo ma vyhodil?
@thirstymonk na plazmu nemôžeš mať mastnú vzorku. Deň predtým sa neodporúča jesť nič mastné. Ale to asi vieš
@killfish Hej viem, len doteraz som to nedodržiaval a všetko bolo v porádku a zrazu... trepe sa človek 60km a oni pohrdnu. Tsss...
@thirstymonk tiež sa mi to raz stalo tak už take nechalujem den pred odberom heh pohrdaci
@thirstymonk tiež sa mi to raz stalo tak už take nechalujem den pred odberom heh pohrdaci
@cocolino234 Dobre, tak skúsim najbližšie
Bohužiaľ si mal priveľký podiel tuku v krvi, to v tých parametroch nevidíš. Pred darovaním majú byť ľahké raňajky, nie hotdogy, ježkove očká.
tak ty vies zenemozes ale i tak to do seba pchas ..? si nezodpovedny a konene sa nasiel dr co ti to potvrdil.. ked chces pomahat ok ale dodrzuj pravidla...
@thirstymonk No nabudúce nejedz také šity. Pekne si im tam ten filter zašpinil do mliečna. Preto ťa poslali domov.
@cocolino234 Dobre, tak skúsim najbližšie
@thirstymonk chlapce nemladnes, ten tuk ti uz asi telo nefiltruje ako zamladi, tak to bolo poznat v hodnotach. Nabuduce si daj rozok so sunkou😉
Starnes. To ze doteraz si si dopriaval mastne tazke jedla neznamena ze ich budes zvladat aj nadalej
@killfish Hej viem, len doteraz som to nedodržiaval a všetko bolo v porádku a zrazu... trepe sa človek 60km a oni pohrdnu. Tsss...
@thirstymonk neber to ako pohrdanie. Su jasne stanovene odporucania, co by mal clovek pred odberom dodrzat, tak ak chces ozaj pomoct, skus ich respektovat, aby tvoja cesta na NTS nevysla na zmar.
Taktiez sa neodporucaju mliecne vyrobky a vajicka, po nich je plazma zakalena, tiez stopnu odber.
Co viac k tomu dodat?
dalsi co to robi kvoli prachom, ale teba by som necakala...
byvam pri odbernom mieste, vacsina si hned po odbere zapali cigaretu.....OK 👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽

@thirstymonk na plazmu nemôžeš mať mastnú vzorku. Deň predtým sa neodporúča jesť nič mastné. Ale to asi vieš