Dlh v zdravotnej poisťovni a liečba
Dobry den, predtym ako urobim krok. Chcela by som zohnat informacie tak snad mi budete vediet poradit.
Ide o to, ze bratranec nam nieco zamlcal a zistilo sa to teraz ked bol hospitalizovany v nemocnici( dotial mal obrovske problemy s alkoholom, praca mu nic nehovorila a kedze sme ho xykrat posielali na UP aby sa aspom zaevidoval, nasluboval hori doli a nic z toho.
Tymto padom ma obrovsky dlh v zdravotnej poistovni, velke zdravotne tazkosti akutna pankreatida, cize bez liekov je to jednoducho zle, k lekarke je zle ist lebo vsade vsetko treba platit a on na to jednoducho kasle, kasle opet i na to aby sa siel zaevidovat na UP.
Vsetci sme zufali z jeho spravania, ale chceli by sme mu pomost, no neviem ci to ze mi radili zalozit mu transparentny ucet vobec pomoze. Ze ci by mu ludia pomohli lebo mi sme cela rodina zrujnovana.
O nervoch a strese ani nevravim, kazdy druhy den mu je zle, picha ho v bruchu, pocity na zvracanie, omdlel asi 3x, proste uplne sa znicil.
Dalej ma partnerku aktualne a ona 2 deti, je moznost ze by ona mohla ist v jeho mene na UP ho zaevidovat nakolko on sam nepojde.
Dakujem za odpovede.
A prosim bez nadavok lebo toho sme si cez 2roky uzili.
Pokial by to slo najst tu pomoc z isteho uhla pohladu i pre tu jeho portnerku, ciste iba oblecenie detom pomohli by ste, lebo uprimne je mi z tej situacie celkom do placu uz.
Moja známa tak doplatila na dlh na ZP dobehlo ju to.Ziaľ zomrela mala dlh na zdravotnej poistovni a poskytli jej len neodkladnu starostlivosť mala rakovinu pre dlh ktorý si urobila svojou nezodpovednosťou zaplatila životom.
@maca1984 prepac ale s tymto vobec nesuhlasim.. alkoholikom sa moze stat kazdy, ani nebude vediet ako???
co ten alkohol do ludi nalievame nesvojpravne??
nepijem - nebudem alkoholik.. alebo si dam, ale mam mieru…
a ak niekto alkoholu prepadne a alkoholikom sa stane, VIE VELMI DOBRE ako a preco
Ved neriešte jeho lekárov, nedávajte mu peniaze a nech si pomôže. Môže lezat a plakať a čakať...
Ma riešenie, ísť na úrad práce, nemusí tam chodiť ak je chorý, lekár mu dá PN, kým sa nedá do poriadku . Dlh v zdravotke ale bude musieť splatiť, na to si vybaví splátkový kalendár.
Ja som v tomto hnusná, ja by som sa veľmi za neho netrápila.
už si tu písala podobný príbeh .to je furt ten istý muž? to bol koleginin priatel alebo kdo?
@zuzuliennka1 ano, mas pravdu-zle som to napisala.Nikto nikoho chlastat nenuti, je to rozhodnutie dotycneho cloveka, myslela som to tak- ze je tenka hranica medzi " dam si obcas poharik" a alkoholizmom a je len na dotycnom ako sa k tomu postavi
Akože podaktore tu riešite alkoholizmus a s ním spojené problémy, ale keď sa niekto prežiera, má 100kg+ odpáli si kĺby, má vysoky cholesterol, tlak a neviem co este, tak to je úplne v pohode. Takemu človeku dáme lieciky, ale alkoholika odpíšeme a pošleme na psychiatriu sa liecit🤷♀️
@maca1984 aha tak.. no ano, to je pravda… ale tak ci onak, jeho rozhodnutia, vlastnymi cinmi sa dostal tam, kde je, tak nech si poradi…
nemam problem prispiet na zbierku pre chore deti, ktore sa take narodia, trapia sa cele rodiny, alebo niekomu zhori dom a rodina pride o strechu nad hlavou,…
ale zbierat sa na dlh pijanovi a ochlastovi - v ziadnom pripade
@janinka007 a kto tvrdi ze je to v pohode? za mna to tiez nie je v pohode a keby sa tu objavil prispevok v takom duchu - nazor mam na to rovnaky, nedame mu lieciky, maximalne mu nasadime dietu aby prestal zrat a nariadime pohyb - resp. lekar nariadi….
aj taki boli, co sa prezrali az do hrobu…. kto chce kam….🤷🏼♀️
@janinka007 nie, lieciky aj liečbu nech dostane každý. Ale je rozdiel si platiť a neplatiť poistné.
@janinka007 no hlavne je rozdiel kto si platí a neplatí zdravotku. Ak 100 kilovy neplatí, tiež nedostane liečbu. Nikto nerieši alkoholizmus, kto chce, nech mu to preplatí a denne mu kupuje litre vodky, tu ide o to, že transp. Účet je zbytočny lebo je malé percento ľudí ako ty, čo by posielali peniaze ozranovi, keďže je milión rodín, ktoré tie peniaze potrebujú na naozajstnú liecbu
Zienky dakujem za nazori a reakcie. Rozhodli sme sa ze transparetny ucet zalozime ale nie pre neho ale pre tu jeho partnerku s detmi, zohnali sme jej bytik z najmom 270eur co by zvladala od septebra bez problemov, nakolko ma uz slubenu i pracu 😊
Uz sme mu dohovarili za tie mesiace az az, a mame toho naozaj dost, radsej pomozeme jeho partnerke, a tym detom. Ona si toho viac bude cenit ako on, neviem ludia ludom asi nie, skor v slovenskej sporitelni kedze teraz ma na syna v TB.
Samozrejme koly poplatkom doteraz detsky..
Pekny zvysok vikendiku,.. 💐
@maca1984 urcite nie, dnes sme sa usvedcili ze u neho to vyznam nema mu pomahat, pretoze opet mu je zle bola mu volana sanitka nakolko omdlel v nemocnici mu povedali ze ho bez platenia neosetria, takze som musela ist po neho z manzelom, dalsich par eur mu pocitam naskoci, hned po prijati chcel podpisat revez ze radsej skape ako ma daco platit.
Cize nieje jednoduch uz o com 😔
@laura2410 Ja akosi nechápem, prečo treba zbierku na zdravú ženu s dvoma už väčšími deťmi? Spomínaš, že deti majú 6 a 8 rokov.
Však nech ide konečne do práce ako tisíce iných slobodných, rozvedených matiek. Neverím, že alkoholik jej nejako pomáhal - finančne či inak. Tá môže s vašom pomocou od neho akurát tak odísť, osláviť tento krok a začať nový, lepší život.
🖤🖤🖤 Prosim o vymazanie temy, pred dvoma hodinami mu partnerka volala opet sanitku. Zialit budem dlho,..
Kto to teda je?v inom prispevku to bola kolegyna s partnerom alkoholikom,tu je to bratranec.
Prepac,ale neverim ti a neverim ze dakto zomrel.Mi to pripada ze ti smrt pasuje do pribehu s transparentnym uctom,aj zmazanie temy by sa hodilo.
@maca1984 Osobne si myslím, že je to tá údajná partnerka alkoholika, alebo si aj sama rada vypije a tento konkrétny alkoholik ani neexistuje, len sa jej nechce pracovať, tak skúša vymýšľať srdcervúce príbehy a čaká, kto jej čo dá... A samozrejme, zas sú v hre chúďatá deti - lebo na to ľútostivé ženy vždy skočia a niečo pošlú.
Takéto priehľadné príbehy sú tu akosi často. Čakám, že onedlho napíše, aby sa ľudia zložili na pohreb...
@heleninamama veru, tak nejak.Podozrive mi to zacalo byt ked napisala ze sa zalozi tr.ucet na tu partnerku.Jednoducho stale len ako sa dostat k peniazom.
A keby mi zomrel ten milovany bratranec, tak nevypisujem na MK hned tuto informaciu.

@laura2410 ja chapem ze ta to- a rodinu trapi, stve - ale pokial sa on ku svojim problemom nepostavi ako dospely, zodpovedny clovek, tak je zbytocne aby ste sa vy trapili.Dlhy same nezmiznu,budu sa opakovat-kym nepohne zadkom.