icon

Dlhodobé točenie hlavy bez diagnózy. Prosím o radu.

adrianaadka1
Včera o 16:29

Dobrý deň , potrebujem sa poradiť ohľadom stavu môjho partnera.
Priateľ mal pred dvomi rokmi zápal stredného ucha , bol v poriadku až jeden deň mu prišlo náhle zle začalo mu silno byť srdce taký attack čo nechcel ustúpiť , od toho dňa sa mu začala točiť hlava a trvá to dnes .
Všetky vyšetrenia sú v poriadku CT ,MRI, neurológ,EEG , EKG všetkým prešiel nič sa nezistilo .
Ale začal brať lieky na srdce od tej doby ako tento stav má nechodí von ,nejde do obchodu nikam , stále len doma . veľmi sa sleduje meria si tlak kontroluje pulz proste je to zle a neviem fakt že či toto niekto má alebo mal .
Posledné týždne sa to zhoršilo už ani jesť nemôže lebo zvracia . V Uchu sa mu robia mazové zátky na ORL ho neviem dostať keďže má strach niekam ísť stále hovorí že odpadne že sa mu niečo zle stane a také veci proste veľkú rolu podľa mňa tam hrá aj psychika, potrebujem radu alebo pomoc lebo fakt neviem ako ďalej.

Ďakujem za každú odpoveď

Strana
z2
anonym_61eb81
Včera o 16:34

Nežiaduci účinok lieku na srdce? Svokra tiež berie a niekedy hovorí ze sa cíti ako opitá.... Sledovala potom aj aký má tlak keď jej je takto... Niekedy treba lepšie nastaviť liečbu... Brala 1 tbl nakoniec zistila ze lepšie jej robí len polka.....taktiez krvné testy by bolo fajn.... Keď ma problémy so srdcom je fajn pozrieť aj železo, krvinky... Môžu spôsobovať závraty ak ich je malo...ale samozrejme veľkú úlohu robí aj psychika. Musí sa naštartovať

anonym_3c1af0
Včera o 16:34

No moj muz je na pnke,hlavne kvoli toceniu hlavy,ale ma to po chorobe,lebo tiez vsetky vysledky su uplne ok.Teraz do toho mal tiez vyssi tlak,takze pn je aj na toto.Ja verim,ze to bude len a len lepsie a nepototo sa z toho ako tvoj muz.
Lebo toto uz je asi aj smer psychiater,nie len usne.

anonym_ff7fcd
Včera o 16:36

@adrianaadka1 ake lieky na srdce?

anonym_103a6d
Včera o 16:52

@adrianaadka1 podla mna ma tetaniu... Ta dokaze sposobit tocenie /motanie hlavy, a on ako sa sleduje, tak tomu stavu nepomaha. Nech sa neboji, tep by mu nemal vyletiet, ked ma betablokator.

anonym_fce6d2
Včera o 17:04

menierov syndróm? ORL a špeciálne vyšetrenie

adrianaadka1
autor
Včera o 17:05
@anonym_61eb81

Nežiaduci účinok lieku na srdce? Svokra tiež berie a niekedy hovorí ze sa cíti ako opitá.... Sledovala potom aj aký má tlak keď jej je takto... Niekedy treba lepšie nastaviť liečbu... Brala 1 tbl nakoniec zistila ze lepšie jej robí len polka.....taktiez krvné testy by bolo fajn.... Keď ma problémy so srdcom je fajn pozrieť aj železo, krvinky... Môžu spôsobovať závraty ak ich je malo...ale samozrejme veľkú úlohu robí aj psychika. Musí sa naštartovať

@anonym_61eb81 no však práve to hovorím aj ja že ten nežiadúci účinok ale berie len polku z nej , ale dr mu ju dala a bez kontroly už rok ich berie on keď ich neužíval celkom sa to dalo .
Vieš on schudol dolu zo 113 kíl na 72 takže aj ten pulz je ok tie závraty a attaky sú po užití lieky viac.

adrianaadka1
autor
Včera o 17:06
@anonym_103a6d

@adrianaadka1 podla mna ma tetaniu... Ta dokaze sposobit tocenie /motanie hlavy, a on ako sa sleduje, tak tomu stavu nepomaha. Nech sa neboji, tep by mu nemal vyletiet, ked ma betablokator.

@anonym_103a6d tetaniu tiež vylúčily , každý deň že len to ucho ale ťažko terás zistiť keď nejde nikam

adrianaadka1
autor
Včera o 17:08
@anonym_3c1af0

No moj muz je na pnke,hlavne kvoli toceniu hlavy,ale ma to po chorobe,lebo tiez vsetky vysledky su uplne ok.Teraz do toho mal tiez vyssi tlak,takze pn je aj na toto.Ja verim,ze to bude len a len lepsie a nepototo sa z toho ako tvoj muz.
Lebo toto uz je asi aj smer psychiater,nie len usne.

@anonym_3c1af0 on sa z toho nepototo 😁 vieš keby to vidíš ako je na tom keď príde na neho silný závrat a silné búšenie srdca čo počujem aj ja tak neviem čo by si urobila lebo je to hrôza .
A keď si vezme lieky je to ešte horšie.
On to má zo dňa na deň po chronickom zápale stredného ucha.

anonym_f9edef
Včera o 17:10

Bppv spojene s hypochondriou?

anonym_f9edef
Včera o 17:11

pripadne inou uzkostou

adrianaadka1
autor
Včera o 17:13
@anonym_fce6d2

menierov syndróm? ORL a špeciálne vyšetrenie

@anonym_fce6d2 špeciálne vyšetrenie mu naša ORL nevie urobiť je to hlúpa hus , Boli sme v BB jemu tam odsali veľa ako keby hnisu z toho ucha ešte začiatkom roka ale stále rovnako nepomohlo ani to zatiaľ nič čakáme na ďalšie vyšetrenie , dúfam že to bude lepšie.

anonym_3c1af0
Včera o 17:14
@adrianaadka1

@anonym_3c1af0 on sa z toho nepototo 😁 vieš keby to vidíš ako je na tom keď príde na neho silný závrat a silné búšenie srdca čo počujem aj ja tak neviem čo by si urobila lebo je to hrôza .
A keď si vezme lieky je to ešte horšie.
On to má zo dňa na deň po chronickom zápale stredného ucha.

@adrianaadka1 vies,ked je vsetko ok,tak pricina bude v hlave,a na hlavu je psychiater.Treba ho tam dostat.

hsara99
Včera o 17:15
adrianaadka1
autor
Včera o 17:16
@anonym_f9edef

Bppv spojene s hypochondriou?

@anonym_f9edef ta hipochondria tam určite je ale neprizná si to on sám

anonym_103a6d
Včera o 17:16
@adrianaadka1

@anonym_61eb81 no však práve to hovorím aj ja že ten nežiadúci účinok ale berie len polku z nej , ale dr mu ju dala a bez kontroly už rok ich berie on keď ich neužíval celkom sa to dalo .
Vieš on schudol dolu zo 113 kíl na 72 takže aj ten pulz je ok tie závraty a attaky sú po užití lieky viac.

@adrianaadka1 tak to nie je normalbe,ze schudol tak vela kil. Co na to všeobecny lekar?

adrianaadka1
autor
Včera o 17:18
@anonym_3c1af0

@adrianaadka1 vies,ked je vsetko ok,tak pricina bude v hlave,a na hlavu je psychiater.Treba ho tam dostat.

@anonym_3c1af0 bol aj u psychiatričky Nasadili mu AD lenže problém je ten že zvracal na začiatku takže tie vysadil a už nie a nie ich užívať. Ja tiež hovorím že to je len v jeho hlave ale on si to neprizná a že ja neviem ako sa on cíti že on nieje na hlavu a tak .

adrianaadka1
autor
Včera o 17:19
@anonym_103a6d

@adrianaadka1 tak to nie je normalbe,ze schudol tak vela kil. Co na to všeobecny lekar?

@anonym_103a6d jeho všeobecný lekár mu tiež povedal že nadváha schudnúť lebo dostaneš infarkt a to ma 185 cm je dosť vysoký nebol ani až tak tučný a ako mu to povedal on začal chudnúť, veľké diéty dieťa zje viac ako on , neviem už som z toho zúfalá neviem ako mu pomôcť

anonym_452d88
Včera o 17:21
@adrianaadka1

@anonym_3c1af0 bol aj u psychiatričky Nasadili mu AD lenže problém je ten že zvracal na začiatku takže tie vysadil a už nie a nie ich užívať. Ja tiež hovorím že to je len v jeho hlave ale on si to neprizná a že ja neviem ako sa on cíti že on nieje na hlavu a tak .

@adrianaadka1 no a je na PN alebo co?

anonym_3c1af0
Včera o 17:22
@adrianaadka1

@adrianaadka1 viac ale ty pre neho uz urobit nemozes,urobila si co bolo v tvojich silach,musi chciet on,musi sa liecit.Ak to nechce,zial nepohnes s nim.

chocolate_cake
Včera o 18:20

Môže byť vertigo.

anonym_61eb81
Včera o 18:22
@adrianaadka1

@adrianaadka1 omg tak keď schudol tak možno aj dávku treba upraviť alebo zmeniť lieky.... Pripadne aj cukor zhodnotiť keď toľko schudol.... Treba ho naháňať k Dr dajako..... Vyššie píšu tetaniu...ale podľa mňa nie... Ja som ju mala diagnostikovanu a to mi k tomu nesedí, ale možno by mu padlo fajn aj veru nejaké psychologické vyšetrenie 🫤

anonym_e15ac5
Včera o 19:35

Jednoznačne ORL, je to z ucha. Ja som mala take točky, ze ani pohnúť, len ležať, az som si sadla, len zvracat. Nikdy by som nepovedala, ze za to moze ucho.

thirstymonk
Včera o 19:51

Ja som mal niečo podobné, ale iný prípad trošku. Jedného dňa sa mi začalo točiť v hlave, ale nebolo to také točenie, ako keď vystúpiš z kolotoča. Skôr to bol taký pocit ako pri úpale. Že sa cítiš ako by si tu prišla z inej dimenzie. Išiel som si teda ľahnúť. Lenže keď som sa po hodine zobudil, stále to trvalo!
Na druhý deň som šiel k doktorovi a už to šlo... ORL v poriadku. MRI v poriadku. Neurologia v poriadku.
Po asi týdžni sa mi zjavil pasový opar, mal som zápal nervu... preliečil som a je to ok.

Ale presne toto mi vraveli na ORL, že keby som mal niečo so stredným/vnútorným uchom, ta ani neprejdem cez čakáreň sám.

anonym_8cf398
Včera o 21:17

@adrianaadka1 uprosit dr nech ho hospitalizuju a tak vyšetria

anonym_de4e30
Včera o 22:25

@adrianaadka1 kľudne silná neurogénna tetánia. Alebo panicko úzkostná porucha

adrianaadka1
autor
Dnes o 05:54
@anonym_e15ac5

Jednoznačne ORL, je to z ucha. Ja som mala take točky, ze ani pohnúť, len ležať, az som si sadla, len zvracat. Nikdy by som nepovedala, ze za to moze ucho.

@anonym_e15ac5 čo ti na to pomohlo už to nemáš ? To je také ako keby záchvaty s ucha on tiež keď si sadne tak je mu na zvracanie
No ale má dní keď je dobre aj mi pomáha doma v kuchyni keď vládze ale príde čas že znova a v uchu mu aj piská šumí .

nesma
Dnes o 09:52

V prvom rade ORL vyšetrenie. Ak sa potvrdí zápal stredného ucha preliečiť. A nastudujte si niečo o BPPV - môže vzniknúť ako následok zápalu stredného ucha. Pravdepodobne podľa popisu by to mohlo byť ono. Lieči sa to polohovacimi manévrami (žiadne lieky na to nie sú). Ale tie robiť u fyzioterapeuta, ktorý sa na to špecializuje. Ak má manžel závrat (točenie) pozeraj mu na oči ak mu budú počas záchvatu kmitat zo strany na stranu alebo zhora dolu je to BPPV. Veľmi nepríjemný chorobný stav porušenej rovnováhy a vôbec sa mu nečudujem že vtedy nie je schopný fungovať. To sa pri takýchto zavratoch ani nedá. Inak diagnostikuje to primárne neurológ.

adrianaadka1
autor
Dnes o 10:25
@anonym_ff7fcd

@adrianaadka1 ake lieky na srdce?

@anonym_ff7fcd prestilol 5+5 ale berie len polku ráno

adrianaadka1
autor
Dnes o 10:29
@nesma

V prvom rade ORL vyšetrenie. Ak sa potvrdí zápal stredného ucha preliečiť. A nastudujte si niečo o BPPV - môže vzniknúť ako následok zápalu stredného ucha. Pravdepodobne podľa popisu by to mohlo byť ono. Lieči sa to polohovacimi manévrami (žiadne lieky na to nie sú). Ale tie robiť u fyzioterapeuta, ktorý sa na to špecializuje. Ak má manžel závrat (točenie) pozeraj mu na oči ak mu budú počas záchvatu kmitat zo strany na stranu alebo zhora dolu je to BPPV. Veľmi nepríjemný chorobný stav porušenej rovnováhy a vôbec sa mu nečudujem že vtedy nie je schopný fungovať. To sa pri takýchto zavratoch ani nedá. Inak diagnostikuje to primárne neurológ.

@nesma máme to naštudované aj tie oči mu pozerám to sa mu nehýbe keď pozerá.
Neurologičká chodil aj tam ale tá povedala že je to ucha , nedávno pár dní do zadu sme boli na ORL stále je tam zápal a to bral ATB od začiatku a stále ho tam má, v nemocnici aj infúzie dávali Kortigosteroidy myslím ale nepomohlo ani to , asi bez operácie to už nebude dobre , ale sme v malom meste kde doktory sú ako nepričetný a výhovorky jeden na druhého je to smutné že tu nevedia pomôcť ,
Chcem ho odviezť niekde na súkromné kliniky kde sa špecializujú na to lebo takto to nejde ďalej

adrianaadka1
autor
Dnes o 10:31
@thirstymonk

Ja som mal niečo podobné, ale iný prípad trošku. Jedného dňa sa mi začalo točiť v hlave, ale nebolo to také točenie, ako keď vystúpiš z kolotoča. Skôr to bol taký pocit ako pri úpale. Že sa cítiš ako by si tu prišla z inej dimenzie. Išiel som si teda ľahnúť. Lenže keď som sa po hodine zobudil, stále to trvalo!
Na druhý deň som šiel k doktorovi a už to šlo... ORL v poriadku. MRI v poriadku. Neurologia v poriadku.
Po asi týdžni sa mi zjavil pasový opar, mal som zápal nervu... preliečil som a je to ok.

Ale presne toto mi vraveli na ORL, že keby som mal niečo so stredným/vnútorným uchom, ta ani neprejdem cez čakáreň sám.

@thirstymonk ono maš pravdu že sám neprejde ani po ambulancii , buď za ruku alebo Vozík keď už nevie stať na nohách a tebe to kto zistil ? Aké lieky si užíval ?
Možno to bude aj ten nerv zapálený .
Jemu to tiež z jedného dňa prišlo a odvtedy sa to drží lenže nikto nevie čo to je .

Strana
z2