Dlhodobé točenie hlavy bez diagnózy. Prosím o radu.
Dobrý deň , potrebujem sa poradiť ohľadom stavu môjho partnera.
Priateľ mal pred dvomi rokmi zápal stredného ucha , bol v poriadku až jeden deň mu prišlo náhle zle začalo mu silno byť srdce taký attack čo nechcel ustúpiť , od toho dňa sa mu začala točiť hlava a trvá to dnes .
Všetky vyšetrenia sú v poriadku CT ,MRI, neurológ,EEG , EKG všetkým prešiel nič sa nezistilo .
Ale začal brať lieky na srdce od tej doby ako tento stav má nechodí von ,nejde do obchodu nikam , stále len doma . veľmi sa sleduje meria si tlak kontroluje pulz proste je to zle a neviem fakt že či toto niekto má alebo mal .
Posledné týždne sa to zhoršilo už ani jesť nemôže lebo zvracia . V Uchu sa mu robia mazové zátky na ORL ho neviem dostať keďže má strach niekam ísť stále hovorí že odpadne že sa mu niečo zle stane a také veci proste veľkú rolu podľa mňa tam hrá aj psychika, potrebujem radu alebo pomoc lebo fakt neviem ako ďalej.
Ďakujem za každú odpoveď
@anonym_fce6d2 špeciálne vyšetrenie mu naša ORL nevie urobiť je to hlúpa hus , Boli sme v BB jemu tam odsali veľa ako keby hnisu z toho ucha ešte začiatkom roka ale stále rovnako nepomohlo ani to zatiaľ nič čakáme na ďalšie vyšetrenie , dúfam že to bude lepšie.
@adrianaadka1 to vyšetrenie nerobí v ambulancii, niekde v nemocnici treba.
@anonym_e15ac5 čo ti na to pomohlo už to nemáš ? To je také ako keby záchvaty s ucha on tiež keď si sadne tak je mu na zvracanie
No ale má dní keď je dobre aj mi pomáha doma v kuchyni keď vládze ale príde čas že znova a v uchu mu aj piská šumí .
@adrianaadka1 pomohla mi hospitalizacia, mna uz brala záchranka, ani pohnúť som sa nevedela, ja som myslela, ze som porážku dostala. Na orl zistili, ze mam zapal stredného ucha aj vonkajšieho zvukovodu co som ani nevedela, ja som mala len zalahnute dlho v usiach, zle prekrvenie kvoli zúženej lavej tepne v krku. 5 dni som bola na infuzkach, ale uz po 2 dňoch mi bolo super. Dali mi domov lieky na závraty a prekrvenie . Je to uz 9rokov a odvtedy som nemala ziadny taky stav, ale bala som sa riadne, to je fakt hnusný stav. Fuj aj teraz mi je zle, ked o tom pisem.
Moje dve kolegyne mali podobný stav, nie tak intenzívny a dlhodobo, pomohli im nejake hmaty, aj to ma nejaky názov, neurológ im to urobil. Na youtube su videa. Ale ak je tam bolest ucha, treba to preliecit, nestačí cvičenie.
@adrianaadka1 pomohla mi hospitalizacia, mna uz brala záchranka, ani pohnúť som sa nevedela, ja som myslela, ze som porážku dostala. Na orl zistili, ze mam zapal stredného ucha aj vonkajšieho zvukovodu co som ani nevedela, ja som mala len zalahnute dlho v usiach, zle prekrvenie kvoli zúženej lavej tepne v krku. 5 dni som bola na infuzkach, ale uz po 2 dňoch mi bolo super. Dali mi domov lieky na závraty a prekrvenie . Je to uz 9rokov a odvtedy som nemala ziadny taky stav, ale bala som sa riadne, to je fakt hnusný stav. Fuj aj teraz mi je zle, ked o tom pisem.
Moje dve kolegyne mali podobný stav, nie tak intenzívny a dlhodobo, pomohli im nejake hmaty, aj to ma nejaky názov, neurológ im to urobil. Na youtube su videa. Ale ak je tam bolest ucha, treba to preliecit, nestačí cvičenie.
@anonym_e15ac5 to som rada že ti pomohly a už to nemáš .
Bolesť ucha nemá, len terás hovorí že krčnú chripticu má takú stuhnutú a keď pohne otočí hlavou že tie závraty sú silnejšie môže to byť z toho , mal sedavú prácu no stále za volantom bol , možno tiež bude tá blokáda a čo ti na to dali aké lieky ?
@anonym_e15ac5 to som rada že ti pomohly a už to nemáš .
Bolesť ucha nemá, len terás hovorí že krčnú chripticu má takú stuhnutú a keď pohne otočí hlavou že tie závraty sú silnejšie môže to byť z toho , mal sedavú prácu no stále za volantom bol , možno tiež bude tá blokáda a čo ti na to dali aké lieky ?
@adrianaadka1 moj otec šofér z povolania to mal tiez, na neuro mu tiez povedali, ze ucho. Ale môžu byt kľudne aj z krčnej. Len ked si pisala o uchu, aj ze sa mu upchava a mu uz preplachovali, tak môže byt pôvod tam. Bez dr to nezistite.
Lieky si uz nepamätám nazvy

@thirstymonk ono maš pravdu že sám neprejde ani po ambulancii , buď za ruku alebo Vozík keď už nevie stať na nohách a tebe to kto zistil ? Aké lieky si užíval ?
Možno to bude aj ten nerv zapálený .
Jemu to tiež z jedného dňa prišlo a odvtedy sa to drží lenže nikto nevie čo to je .
@adrianaadka1 No u mňa sa potom asi o dva tyždne vyskytol herpes zoster (nemyliť s herpes simplexom). Mal som zápal nervu. Dostal som IMUNOR na imunitu a Milgamma.