icon

Dlhodobé zaľahnuté uši bez príčiny

gedzel
5. nov 2025

Ahojte,

nikdy som túto aplikáciu nevyužíval, ale už som stratený.

V júni mi prvýkrát zaľahli uši iba tak bez príčiny na viac ako 12 dní. ORL v BB nenašiel žiadnu príčinu, bol som úplne zdravý, nemal som nádchu ani infekciu.

Predpísal mi Ryaltris, vtedy zabral do ~30 minút. V lete problémy neboli, no na jeseň sa vrátili a Ryaltris už nepomohol.

V Humennom som absolvoval znova kompletné a lepšie ORL vyšetrenie, sluch, tlak v ušiach aj endoskopiu nosa – všetko v poriadku, som zdravý nič mi nie je podľa výsledkov… Čo ma vytáča, pretože citím tlak v ušiach a zaľahnutie no zároveň aj citím, ako niekedy rozprávam cez nos.. takže niečo mi predsa je a chcem sa toho zbaviť..

Predpísali mi Nasonex, a povedali že to si mám striekať, ak sa to zhorší mám prísť, ale som už skeptický, uši mi stále zaliehajú najmä v teplom interiéri. Raz som dokonca skúsil aj vaničkou - voda s morskou soľou, preplach pomohlo mi to perfektne na jeden deň fakt som necítil tlak v ušiak. Ak som to skúsil znova iba sa to zhoršilo ešte viac… (prestal som to radšej robiť)

Predtým som chorý nebol, skôr to spájam s prácou v obchode, kde sa striedalo teplo a klimatizácia. Skúšal som aj Sinupret, Mucosolvan, Nasivin spreje aj Solmucol bez efektu.

Žiaden hlien, max bo Ryaltris a Nasonex mávam občas takú chuť prehltnúť hlienk, ktorý nejde prehlnúť.

Otázka znie:

- stretli ste sa s niečim takým, ako ste to riešili?
- poznáte naozaj dobrého odborníka / odborníčku v okolí KE / PO kraja, alebo BB, ZV, MT?

(Nie nie je to zápal ucha je to problém s dutinami) Aj na pohotovosti aj na ORL v BB, aj v HE, mi povedali že uši sú zdravé a majú aj dobrú farbu, nie je tam ani zápal, ani maz.

Ďakujem za každú dobrú radu :-/

Dlhodobé zaľahnuté uši bez príčiny
janinah
•
5. nov 2025

Nasonex uzivaš ako dlho? Lebo zlepsenie mozes v pripade tohto lieku čakať až po istom čase,nie hned.a uzivat ho denne,nie občas

gedzel
autor
•
5. nov 2025
@janinah

Nasonex uzivaš ako dlho? Lebo zlepsenie mozes v pripade tohto lieku čakať až po istom čase,nie hned.a uzivat ho denne,nie občas

@janinah užívam viac, ako 10 dní Nasonex. Ryaltris užívam tiež. Mám si to striedať s Ryaltrisom, 2 streky Ryaltris a môžem aj s Nasonex, ale nezabera ani to.

daniela232
•
5. nov 2025

Tak všetko má príčinu,nie že bez príčiny,tiež som chodila na orl s inym problemom,a.ked som bola na kontrole tak som dr.povedala že už sa mam dobre,len mam stale zalahnute v ušiach ,teda ani nie že zalahnute ale hučí mi. Povedal že z jeho strany je všetko v poriadku,riešte krčnu chrbticu. Začala som cvičit a čuduj sa svete ustupilo to. Nevravim že je to aj tvoj problem ale príčina vždy je.

kinats
•
5. nov 2025

Urcite to netreba podcenovat, ale nemusi to byt zalezitost len priamo ucha. Mal som podobny problem a vliekol sa takmer 4 mesiace (výplachy , lieky na cievy ,vysetrenia ) a az na MR mi zistili, ze mi na madliach narastol 1,5cm utvar a ten mi tlacil na eustachovu trubicu .

gedzel
autor
•
5. nov 2025
@daniela232

Tak všetko má príčinu,nie že bez príčiny,tiež som chodila na orl s inym problemom,a.ked som bola na kontrole tak som dr.povedala že už sa mam dobre,len mam stale zalahnute v ušiach ,teda ani nie že zalahnute ale hučí mi. Povedal že z jeho strany je všetko v poriadku,riešte krčnu chrbticu. Začala som cvičit a čuduj sa svete ustupilo to. Nevravim že je to aj tvoj problem ale príčina vždy je.

@daniela232 ja si skôr myslím, že je to spôsobené vyschnutým hlienom v dutinách, keďže brigadujem v obchode kde je klíma a ak nie klíma tak vzduchotechnika mi zrejme nerobí dobré.. nikdy predtým som to nemal a začalo to v Júny, kedy boli horúčavy, kedy som pracoval veľa a časté zmeny prostredia klima/horúco mi to spôsobilo.

Kortikoidy Ryaltris mi perfektne pomohol. Uvolnil mi hlien. Všetko mi popraskalo steklo preč, no keď sa mi to vrátilo znova už nepomáhajú.

barbora854
•
6. nov 2025

Krcna chrbtica alebo sankovy klb alebo nervy okolo uši

gedzel
autor
•
6. nov 2025
@barbora854

Krcna chrbtica alebo sankovy klb alebo nervy okolo uši

@barbora854 to si nemyslím, skúsim sa spýtať najbližšie obvodnej, ale skôr to mám z brigády v obchode, kde to vlastne aj začalo v Júny, keď som chodil vyprazdninť fľaškomat tak v tých priestoroch je dusno / teplo (jún horúčava) a v predajni vyklímované.. potom som istý čas aj z toho cítil v nose vlhkosť, preto si myslím, že je to z toho prostredia cez leto sa to upokojilo bol som doma mal som inú predajňu rovnakú firmu a zase sa to vrátilo do starých koľají po pár smenách..