icon

Do koľkých dní môžem ochorieť na Covid-19, keď som bola s pozitívnou osobou?

9. sep 2022

Blba otazka, ale v utorok som bola s niekym co este nevedel, ze je pozitivny.Do kolkych dni by som ochorela?viem, ze to je individualne pracujem v skolstve a mam stres

stellarstar
9. sep 2022

Ja som bola vo štvrtok v kontakte, v piatok teplota, bolesti kĺbov a svalov a nedeľa pozitivny test

lucia147852
9. sep 2022

Momentálne tak cca 3-4 dni. Môže byt ale viac aj menej.

buberova
9. sep 2022

tiež by som povedala 4-5 dní

simonah73
9. sep 2022

tak otazka znie, ze kolko si s nim bola a co si s nim robila. ak ste sa stretli len v obchode kde ste spolu par mimnut pokecali tak to vobec nemusis dostat.

janinka007
9. sep 2022

Ja som bola 8 hodin v kancli s kolegyňou, ktorá kahrnala celý deň, soplila a neochorela som.

bambulka712
9. sep 2022

Pravdepodobne som bola v kontakte pondelok (a utorok ráno ešte bola chorá kolegyňa chvíľu v práci) a ja som sa začala cítiť zle piatok večer. Sobotu mi už bolo príšerne.. A malý sa nakazil odo mňa a ten mal prvé príznaky pondelok. Takže rátam tak 3-4 dni. Manžel bol s nami od soboty a on nič (a to mal syn pozitívny test ešte na 10ty deň 🤷‍♀️

simonah73
9. sep 2022

ja som behala okolo chorej dcery od soboty, muz bol od nedele a ja som mala test pozitivny az v utorok. mladsej antigen ani pozitivitu neukazal az pcr test. a bolo to na zaciatok prazdnin.

sorciera24
9. sep 2022

pracuješ v školstve....stale budes s niekym pozitivnym....budes mat stale stres? ja tiez pracujem v skolstve a presne tak to aj beriem......a som zdrava a teda sa netestujem, .....uz ozaj pochopme, ze je to normalne choroba....a momentalne prejde za par dni a fungujme dalej.....pridavat si este stres z tohto....no este to tak....

autor
9. sep 2022

@simonah73 je to ziak a sedela som vedla neho a vysvetlovala mu
@sorciera24 ano, budem mat stres.Mam neockovaneho otca 70 r s CHOCHP a vcera som s nim bola.A nepis hluposti este teraz chodim po lekaroch po covide co som mala v marci.Dakujem ostatnym.Tiez som pocula, ze hned ludia ochoreli do 24-48 h

gabika0825
9. sep 2022

Ja si myslím že ten stres vám nepomôže 🤷🏼‍♀️.. treba si budovať imunitu, asi ju máte oslabenú keď stále chodíte od marca k lekárom. Stresom si iba privodite ine problémy. Covid sa berie už ako klasické ochorenie. Chápem vaše obavy o otca, ale týmto nič nevyriešite. Treba počkať 2-3 dni, či vam niečo bude a keď budete niečo cítiť tak sa otestovať. To, že ste boli s pozitívnou osobou nič neznamená. Ja vam poviem že som bola za ten čas čo je covid asi s 5 osobami čo viem že boli den, dva po našom stretnutí pozitívny a pozitívna som nebola. Dokonca s jedným z nich som ešte spala v jednej izbe cely týždeň predtým. Starám sa o imunitu, stravujem sa zdravo, dopĺňam kvalitne vitamíny celoročne, chora som nebola ani nepamätám. Čiže ešte raz, stres vam nepomôže, teraz si treba kúpiť vitamíny, dať si ovocie zeleninu, a počkáte či niečo príde alebo nie. Keď príde tak potom stresujte🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

sorciera24
9. sep 2022

nepisem hluposti....sama si si vybrala tuto cestu...tak sa stresuj, ked chces....(alebo sa zavri doma...alebo ja neviem....)....ale s tymto nastavenim sa budes mat len horsie...pekny vecer...

sono2
9. sep 2022

Posledne aj pomaly po týždni v kontakte.

sono2
9. sep 2022

Moja mama mala covid určite. Viem to.
Ma 3/4 pľúc mala kašeľ ako každý iný.
Bez teploty. Očko neni.
Tvojho otca môže infikovať hocikto a hocikedy

elizabet173
9. sep 2022

@sorciera24 bohužiaľ nie všetkým prejde za pár dní, ani v tejto dobe nie, aj keby si to všetci želali a mal í pokoj

autor
9. sep 2022

@gabika0825 ano, Covid mi znicil imunitu a zdravie preto mam obavy dostat dalsi.Chodim od kardiologa po imunologa, psychiatra:(Nie vsetci to preziju ako nadchu.Mam uzkostne stavy, znizenu imunitu odvtedy 2x ATB, plus maly nalez na kardio

sigma510
9. sep 2022

Áno presne ako píšeš je to individuálne. Ja som bola už nespočetne veľa krát s pozitívnym, dokonca v izolácii doma. Za pomaly 3 roky co tu kovid je, som ho ešte nemala vôbec (som neockovana, nestranim sa ľudí, neriešim)

ladybug138
10. sep 2022

Ja som dostala covid na 3.den po kontakte...boli sme cca hodinu v jednej miestnosti
Teraz mal manzel, normalne tu dva dni s nami bol, az potom sme zistili, ze je pozit, neochoreli sme ani ja, ani dcera
Je to individualne, ale prepac, ak pracujes v skole, tak musis pocitat s tym, ze sa do kontaktu s covidom dostanes...