Doktorka mi napísala obezitu do správy. Čo teraz?
vcera na preventivke mi doktorka povedala ze uz tam musi napisat obezitu. neviem preco ale celkom ma to rozhodilo, doteraz som si hovorila ze mam nadvahu a potrebujem schudnut, ale toto uz znie vaznejsie.
znamena to teraz nieco aj dalej? ze sa to uz nejako lieci alebo ma posle na nejake vysetrenia? v ambulancii som sa jej na to ani nespytala, bola som v strese.
@anonym_953c71 pozri sa, lekár ma na preventivke vyšetriť, zanalyzovať tvoj zdravotný stav, oboznámiť s výsledkami, nastoliť riešenie a odporúčania a až potom ta ma pustiť z ordinácie.
To, že ty si zástanca nepýtať sa u lekára, lebo oni to nemajú radi a radsej sa mas spoliehať na google, je tvoja vec. Ale ja za takýto prístup nie som.
Tiež mi príde úsmevne, ako si na základe ničoho prišla na to, že vlastne autorke nič nie je a ak je, môže si za to sama. Ja si neodvážim tvrdiť nič také, ale samozrejme, pravdepodobnosť toho čo píšeš tam je. Netuším, či ma problémy so štítnou žľazou od detstva, či nemá doma autistického dieťa, ktoré v noci nespí a je v strese. Možno je v prechode a možno sa len prejedá alebo pije alkohol každý večer . Ja môžem len hádať ale ty očividne hneď vies. Lekar sa ma proste pýtať, zisťovať príčiny a dávať odporúčania.
Pediater dáva napr jedalnicek pre deti začínajúce so stravou a keby dávali jedalnicek aj obéznym ľudom bez zdravotných problémov s odporúčaním na vyzivoveho poradcu, dalo by sa povedať, že si robí svoju robotu. A uprimne si myslim, že taký lekári existujú.
@akje to si kde vyčítala, že som zástanca nepýtať sa?? Práveže sa vždy pýtam a vidím, že ich to obťažuje, lekár doslova kašle na tvoje zdravie má na teba pár minút a chce, aby si čo najrýchlejšie vypadla z ordinácie po predpísaní liekov, aby mohol čo najviac pacientov odpinkať a dať si za nich zaplatiť. Túto skúsenosť má veľa ľudí, máš tu na MK aj príklad, veľmi arogantnú povýšeneckú lekárku a takých je v zdravotníctve veľa..
Autorka zrejme očakáva, že jej lekár predpíše ozempic a za pár týždňov z nej bude modelka.
@akje to si kde vyčítala, že som zástanca nepýtať sa?? Práveže sa vždy pýtam a vidím, že ich to obťažuje, lekár doslova kašle na tvoje zdravie má na teba pár minút a chce, aby si čo najrýchlejšie vypadla z ordinácie po predpísaní liekov, aby mohol čo najviac pacientov odpinkať a dať si za nich zaplatiť. Túto skúsenosť má veľa ľudí, máš tu na MK aj príklad, veľmi arogantnú povýšeneckú lekárku a takých je v zdravotníctve veľa..
Autorka zrejme očakáva, že jej lekár predpíše ozempic a za pár týždňov z nej bude modelka.
@anonym_953c71 autorka ale moze snivat o tom, ze na to mame system v sr.. ktory nemame.. dietolog, poradcovi k zivotosprave atd...na odporucania od lekarov. Nemusi snivat o ozempicu 😆
Ale mas pravdu. Lekari pracuju vacsinou tak ako pises....
@anonym_953c71 ak poradím autorke pýtať sa lekára a ty na to zareagujes ze informácie sú všade, lekári nemajú radi otázky a predpisujú iba lieky, tak sa z toho dá vyčítať, že sa netreba pýtať. Ak si to tak nemyslela, tak beriem. Stále je lepšie zavolat jej a dodatočne sa opýtať, či sú všetky ostatné výsledky v poriadku a ak nie, tak ako pokračovať a čo v strave preferovať.
@anonym_953c71 ak poradím autorke pýtať sa lekára a ty na to zareagujes ze informácie sú všade, lekári nemajú radi otázky a predpisujú iba lieky, tak sa z toho dá vyčítať, že sa netreba pýtať. Ak si to tak nemyslela, tak beriem. Stále je lepšie zavolat jej a dodatočne sa opýtať, či sú všetky ostatné výsledky v poriadku a ak nie, tak ako pokračovať a čo v strave preferovať.
@akje úplne s tebou súhlasím 👍 treba sa pýtať a nenechať sa odbiť, najlepšie pripraviť si dopredu otázky a musíme byť viac asertívni..
Zároveň sa nespoliehať len na lekárov a viac sa venovať svojmu zdraviu jesť výživnejšiu stravu, pridať viac pohybu, vyhýbať sa zbytočnému stresu (to platí hlavne pre samonasieracích ľudí..)
Nechce sa mi čítať komentáre. Už dala autorka fotku svojej postavy na posúdenie stupňa obezity???
autorka, ak si skutocna, ja sa nedivim ze nereagujes...
poviem ti len jedno, s obezitou sa da nieco robit, ale so sprostostou moc nie (na margo niektorych komentarov). Aj ked su anonymi daju sa lahko identifikovat, ze naty a spol?
@anonym_autor ze mas daco so sebou robit, ano bezne sa pise obezita, ak prekrocis BMI, ty musis byt riadne teliatko, ked sa cudujes, radsej zacni chudnut...
@anonym_3aba2e tak ja neviem. máš 15 rokov? že sa nevieš ozvať? to že vyjde obezita zo zlých údajov chápem, ale že mi do karty napíše o 3 cm menej? 😒
no, nevadí, zmenila si doktora, tak už nie si obézna 😉😂
@biba_18 mne sa stalo niečo podobné so synom. Lekárka ma naplašila, že zaostáva v raste, dala výmenný lístok k endokrinologicke....Chcela som ho objednať telefonick, sestrička sa opýtala na dôvod vyšetrenia/výšku a vek syna. A neobjednala ho, že je v norme. Ja zmätená kukám potom do papierov od pediatricky - prefotila mi rastový graf a tam zle zaznamená výška o 5 cm menej ako mal. Ja šťastná aj naštvaná zároveň, že ma takto vystresovala

@anonym_003911 neviem, či si čítala, čo som pisala, ale ak ma nejaké zdravotne problémy, tak tých 1000 rad na nete jej bude akurát tak na figu.
@akje na tohto anonyma nemá zmysel reagovať, nevie ani čítať