icon

Doktorka mi napísala obezitu do správy. Čo teraz?

27. aug 2026

vcera na preventivke mi doktorka povedala ze uz tam musi napisat obezitu. neviem preco ale celkom ma to rozhodilo, doteraz som si hovorila ze mam nadvahu a potrebujem schudnut, ale toto uz znie vaznejsie.

znamena to teraz nieco aj dalej? ze sa to uz nejako lieci alebo ma posle na nejake vysetrenia? v ambulancii som sa jej na to ani nespytala, bola som v strese.

biba_18
27. aug 2026
@anonym_3aba2e

@biba_18 a pás merala cez boky, cez najvacsiu šírku a to tam napisala ...

@anonym_3aba2e tak ja neviem. máš 15 rokov? že sa nevieš ozvať? to že vyjde obezita zo zlých údajov chápem, ale že mi do karty napíše o 3 cm menej? 😒
no, nevadí, zmenila si doktora, tak už nie si obézna 😉😂

zuzubb007
27. aug 2026

Znamená to, že sa máš nad sebou zamyslieť, a začať dačo zo sebou robiť čo nechápeš, cvičiť a strava !!!!!

anonym_3aba2e
27. aug 2026
@biba_18

@anonym_3aba2e tak ja neviem. máš 15 rokov? že sa nevieš ozvať? to že vyjde obezita zo zlých údajov chápem, ale že mi do karty napíše o 3 cm menej? 😒
no, nevadí, zmenila si doktora, tak už nie si obézna 😉😂

@biba_18 ozvala som sa hned ked som videla zle meranie ale sestra povedala ze to neovplyvni vysledky...doktor vedie celu dokumentaciu elektronicky takze som sa to dozvedela az z mailu, ked som si pytala vysledky krvi a na EZK som nasla udaj "starostlivost o oobezneho pacienta". pytala som si vypis z karty, nechcel mi ju dat. Takze tak. Ja viem ze ty si najmudrejsia na koniku ale 😂 Mimochodom, BMI mu z jeho udajov vyslo 30,01 ...len aby mohol zaradit medzi obeznych ...Apropo...ktora sestricka meria napriklad krvny tlak bezprostredne po vybehnuti na 4. poschodie?

biba_18
27. aug 2026
@anonym_3aba2e

@biba_18 ozvala som sa hned ked som videla zle meranie ale sestra povedala ze to neovplyvni vysledky...doktor vedie celu dokumentaciu elektronicky takze som sa to dozvedela az z mailu, ked som si pytala vysledky krvi a na EZK som nasla udaj "starostlivost o oobezneho pacienta". pytala som si vypis z karty, nechcel mi ju dat. Takze tak. Ja viem ze ty si najmudrejsia na koniku ale 😂 Mimochodom, BMI mu z jeho udajov vyslo 30,01 ...len aby mohol zaradit medzi obeznych ...Apropo...ktora sestricka meria napriklad krvny tlak bezprostredne po vybehnuti na 4. poschodie?

@anonym_3aba2e možno na tvoju diagnózu pre niekoho predpisovali mounjaro 😲😉

maranco
27. aug 2026
@anonym_3aba2e

@anonym_3aba2e svoju zdravotnú kartu si môžeš pozrieť online na internete, nepotrebuješ čakať na výpis, tam máš aj lekárske správy aj výsledky krvi
https://www.npz.sk

anonym_53594a
27. aug 2026

@anonym_autor nič to neznamená. Aj mne to napísala Dr do správy. A nič sa nedeje, ved to nikto nečíta. A to či schudnem, je len moja vec. Vôbec to nerieš.

anonym_953c71
27. aug 2026
@akje

@anonym_autor ahoj. Myslim, že v prvom rade ti mal poradiť lekár s tým, ako tento stav zmeniť. Skús jej zavolat a opýtať sa jej na jedálniček a pohyb, aký ti vzhľadom na tvoj stav odporúča. Zisťovala lekárka či sportujes alebo ako sa stravujes? Mala už výsledky krvi? Vylúčila problémy so štítnou žľazou?

Ja by som sa teda určite opäť ozvala a pytala sa na jej odporúčania. Pamätám si, že niekto tu raz opisoval podobný problém a aj to, že lekár jednoducho povedal, že od 14stej nejesť. Chcem tým povedať, že zohľadnil stav osoby a nastolil riešenie. Nepustil pacienta len tak preč. To je ako povedať, máte zápal v tele, musím to zapísať do karty. Pricom je táto téma rovnako dôležitá. Takze určite si zavolaj.

@akje ochorenia, ktoré si vypísala sú väčšinou spôsobené zlou životosprávou vrátaní zápalu v tele a každý človek približne vie čo je zdravé stravovanie, hlavne keď začne naberať váhu o obezite ani nepíšem ako môže niekto hazardovať so svojím zdravím, že sa dostane až tak ďaleko... Informácie o zdravej životospráve sú dostupné všade, len to by musel mať človek záujem riešiť svoj zdravotný problém.
Väčšina lekárov ti žiadne rady okrem vety "mala by ste schudnúť " nedá a už vôbec neporadí čo jesť a nejesť.. len ti vypíše recept na lieky a dovidenia, nemajú radi ak sa pacienti pýtajú otázky, sú platení hlavne za to, aby predpísali čo najviac liekov a zarábali peniaze Big Pharme.

pink_lady
Autor odpoveď zmazal
pink_lady
Autor odpoveď zmazal
pink_lady
27. aug 2026

na NPZ.sk sa neda pozriet karta ako taka, len navstedvy lekara, diagnozy, vykony

niki35
27. aug 2026
@biba_18

@anonym_ec9f21 stehná sa ti môžu šúchať aj keď nemáš nadváhu. že to u teba bolo z toho je ok, u iných nemusí...
toto píšem pre iných, aby si nemysleli že to odstránia iba chudnutím a vyhladujú sa kvôli tomu ...

@biba_18 napríklad mne sa vždy suchali stehná, mám proste takú postavu a nie som obézna. Pred tehotenstvom som mala 60kg na 172cm výšky. Čiže áno, chudnutie samo o sebe neznamená že sa už nebudú šúchať stehná. Niekto má tendenciu mať viac tuku vo vnútorných stehnách.

anonym_6efac4
27. aug 2026

@anonym_autor ja by som sa ťa opýtala že kvôli čomu máš tu nadváhu/obezitu? Sú len 2 možnosti. Buď máš naozaj nejaký zdravotný problém alebo si sa vyžrala. Ktoré z toho je správne?

maranco
27. aug 2026
@pink_lady

na NPZ.sk sa neda pozriet karta ako taka, len navstedvy lekara, diagnozy, vykony

@pink_lady musíš kliknúť na detail a tam máš text celej správy aj aké si mala hodnoty

pink_lady
27. aug 2026
@maranco

@pink_lady musíš kliknúť na detail a tam máš text celej správy aj aké si mala hodnoty

@maranco no tak diky nieco nove som sa poducila a precitala si prave spravu z STK podvozku 😂

maranco
27. aug 2026
@pink_lady

@maranco no tak diky nieco nove som sa poducila a precitala si prave spravu z STK podvozku 😂

@pink_lady mne tam napísala lekárka aj o čom sme si telefonovali 🙂

anonym_003911
27. aug 2026
@anonym_3aba2e

@biba_18 a pás merala cez boky, cez najvacsiu šírku a to tam napisala ...

@anonym_3aba2e prosim ta ake vykony si lekari pisu do poistovne na tlstych ludi? To by ma zaujimalo.
na BMI sa meria pas v najstihlejsom bode a boky v najsirsom. Tak stihla asi nie si a je uplne jedno, co ti namerala. Asi ta je dost.

anonym_ec9f21
27. aug 2026
@biba_18

@anonym_ec9f21 stehná sa ti môžu šúchať aj keď nemáš nadváhu. že to u teba bolo z toho je ok, u iných nemusí...
toto píšem pre iných, aby si nemysleli že to odstránia iba chudnutím a vyhladujú sa kvôli tomu ...

@biba_18 píšem svoj pocit

simca06022011
27. aug 2026

Napisala tak to co zjavne, znamena to pre teba ze si obezna a ci s tym budes nieco robit je hlavne na tebe. Treba brat donuvahy ze pisu to podla veci meranych v amb a tie su casto veeeelmi nepresne. Ci objem pasa kt mne posledne sestra merala okolo zadku 😂 alebo vahy? Obleceny, obuty pacient... realnw doma sa odvaz odmeraj vyrataj bmi, odmeraj pas a nacitaj si. Potom je na tebe zmenitnzivotny styl a ak sa ti nebude darit chudnut nspr aj v centimetroch, tak mozes si dat veci vysetrit a ri3sit cwz lekarov.

anonym_3aba2e
27. aug 2026
@anonym_003911

@anonym_3aba2e prosim ta ake vykony si lekari pisu do poistovne na tlstych ludi? To by ma zaujimalo.
na BMI sa meria pas v najstihlejsom bode a boky v najsirsom. Tak stihla asi nie si a je uplne jedno, co ti namerala. Asi ta je dost.

@anonym_003911 ano, presne tak, boky v najsirsomna, pas v najuzsom. Ona merala pas v najsirsom. Mam 74 kg pri vyske 170 cm. Vtedy som mala 80/170. Strašná obezita 😂P.S:: ťahá mi na 50 takže miery modelky mať nebudem už

anonym_003911
27. aug 2026
@anonym_3aba2e

@anonym_003911 ano, presne tak, boky v najsirsomna, pas v najuzsom. Ona merala pas v najsirsom. Mam 74 kg pri vyske 170 cm. Vtedy som mala 80/170. Strašná obezita 😂P.S:: ťahá mi na 50 takže miery modelky mať nebudem už

@anonym_3aba2e obezita mozno nie, ale nadvaha riadna.

anonym_3aba2e
27. aug 2026
@anonym_003911

@anonym_003911 ty si s prepacenim jeb*a. Sorry. Ye riadna nadvaha, ty chudera...Po 4 tehotenstvach

anonym_3aba2e
27. aug 2026
@anonym_003911

@anonym_003911 predpokladam natalka13, minekaa alebo enmery. Vsak napis bez anonymu, hrdinka

anonym_003911
27. aug 2026
@anonym_3aba2e

@anonym_003911 ty si s prepacenim jeb*a. Sorry. Ye riadna nadvaha, ty chudera...Po 4 tehotenstvach

@anonym_3aba2e ty si pripadas pri 80kg stihla? Ved tolko ma vazit chlap 180cm.

anonym_3aba2e
27. aug 2026
@anonym_003911

@anonym_3aba2e ty si pripadas pri 80kg stihla? Ved tolko ma vazit chlap 180cm.

@anonym_003911 dobre si to cele precitaj-14:06. tych 80 som mala 2m po porode

akje
27. aug 2026
@anonym_953c71

@akje ochorenia, ktoré si vypísala sú väčšinou spôsobené zlou životosprávou vrátaní zápalu v tele a každý človek približne vie čo je zdravé stravovanie, hlavne keď začne naberať váhu o obezite ani nepíšem ako môže niekto hazardovať so svojím zdravím, že sa dostane až tak ďaleko... Informácie o zdravej životospráve sú dostupné všade, len to by musel mať človek záujem riešiť svoj zdravotný problém.
Väčšina lekárov ti žiadne rady okrem vety "mala by ste schudnúť " nedá a už vôbec neporadí čo jesť a nejesť.. len ti vypíše recept na lieky a dovidenia, nemajú radi ak sa pacienti pýtajú otázky, sú platení hlavne za to, aby predpísali čo najviac liekov a zarábali peniaze Big Pharme.

@anonym_953c71 pozri sa, lekár ma na preventivke vyšetriť, zanalyzovať tvoj zdravotný stav, oboznámiť s výsledkami, nastoliť riešenie a odporúčania a až potom ta ma pustiť z ordinácie.

To, že ty si zástanca nepýtať sa u lekára, lebo oni to nemajú radi a radsej sa mas spoliehať na google, je tvoja vec. Ale ja za takýto prístup nie som.

Tiež mi príde úsmevne, ako si na základe ničoho prišla na to, že vlastne autorke nič nie je a ak je, môže si za to sama. Ja si neodvážim tvrdiť nič také, ale samozrejme, pravdepodobnosť toho čo píšeš tam je. Netuším, či ma problémy so štítnou žľazou od detstva, či nemá doma autistického dieťa, ktoré v noci nespí a je v strese. Možno je v prechode a možno sa len prejedá alebo pije alkohol každý večer . Ja môžem len hádať ale ty očividne hneď vies. Lekar sa ma proste pýtať, zisťovať príčiny a dávať odporúčania.

Pediater dáva napr jedalnicek pre deti začínajúce so stravou a keby dávali jedalnicek aj obéznym ľudom bez zdravotných problémov s odporúčaním na vyzivoveho poradcu, dalo by sa povedať, že si robí svoju robotu. A uprimne si myslim, že taký lekári existujú.

anonym_003911
27. aug 2026
@akje

@anonym_953c71 pozri sa, lekár ma na preventivke vyšetriť, zanalyzovať tvoj zdravotný stav, oboznámiť s výsledkami, nastoliť riešenie a odporúčania a až potom ta ma pustiť z ordinácie.

To, že ty si zástanca nepýtať sa u lekára, lebo oni to nemajú radi a radsej sa mas spoliehať na google, je tvoja vec. Ale ja za takýto prístup nie som.

Tiež mi príde úsmevne, ako si na základe ničoho prišla na to, že vlastne autorke nič nie je a ak je, môže si za to sama. Ja si neodvážim tvrdiť nič také, ale samozrejme, pravdepodobnosť toho čo píšeš tam je. Netuším, či ma problémy so štítnou žľazou od detstva, či nemá doma autistického dieťa, ktoré v noci nespí a je v strese. Možno je v prechode a možno sa len prejedá alebo pije alkohol každý večer . Ja môžem len hádať ale ty očividne hneď vies. Lekar sa ma proste pýtať, zisťovať príčiny a dávať odporúčania.

Pediater dáva napr jedalnicek pre deti začínajúce so stravou a keby dávali jedalnicek aj obéznym ľudom bez zdravotných problémov s odporúčaním na vyzivoveho poradcu, dalo by sa povedať, že si robí svoju robotu. A uprimne si myslim, že taký lekári existujú.

@akje lekárs sa v dnešnej dobe boji povedať pacientovi, že má nadváhu. Hneď sa každý urazí, oduje a sťažuje sa na netaktného lekára. Kazdy kto má nadváhu o tom vie a vie čo má so sebou urobiť.

akje
27. aug 2026
@anonym_003911

@akje lekárs sa v dnešnej dobe boji povedať pacientovi, že má nadváhu. Hneď sa každý urazí, oduje a sťažuje sa na netaktného lekára. Kazdy kto má nadváhu o tom vie a vie čo má so sebou urobiť.

@anonym_003911 nevie, a preto je toľko obéznych ľudí…. Obezita je choroba. A jej príčiny treba dobre zanalyzovať + ten, kto o tom musí rozprávať je všeobecný lekár.

anonym_003911
27. aug 2026
@akje

@anonym_003911 nevie, a preto je toľko obéznych ľudí…. Obezita je choroba. A jej príčiny treba dobre zanalyzovať + ten, kto o tom musí rozprávať je všeobecný lekár.

@akje dbes sa všetko zvaľuje na chorobu. Keby chcela so sebou niečo robiť, tak vie čo má robiť. Na internete nejde milión rad, základ je nežrať a hýbať sa.

akje
27. aug 2026
@anonym_003911

@akje dbes sa všetko zvaľuje na chorobu. Keby chcela so sebou niečo robiť, tak vie čo má robiť. Na internete nejde milión rad, základ je nežrať a hýbať sa.

@anonym_003911 neviem, či si čítala, čo som pisala, ale ak ma nejaké zdravotne problémy, tak tých 1000 rad na nete jej bude akurát tak na figu.

anonym_003911
27. aug 2026
@akje

@anonym_003911 neviem, či si čítala, čo som pisala, ale ak ma nejaké zdravotne problémy, tak tých 1000 rad na nete jej bude akurát tak na figu.

@akje nie, nemá zdravotné problémy. Teraz každy obezný rad zvaluje svoju obezitu na zdravotné problémy. Zdravotné problémy má asi jedno promile ľudí. Vsetko je zla životospráva a nič iné.