Dostal sa niekto z refluxu a zápalu žalúdka bez liekov?
Uz asi dva mesiace ma trapi ze sa mi vracia asi kyselina do pazeraka lebo citim palenie a aj tlak v pazeraku, bud v celom alebo len malej casti nad zaludkom. Miestami je aj citlivejsi napr ked zjem chlieb s velmi tvrdou korkou alebo horuce jedla. Bola som na gastro, dal mi lieky na kyselinu. Vytsriedala som 3 rozne a zakazdym ma z lazdych po par dnoch bolelo brucho a to palenie v pazeraku nebolo ze len niekoedy ale cely den, ak som sa nahodou zohla myslela som ze budem chrlit ohen. Tak mi dr povedal ze mozno je to z nedostatku kyseliny a mam drzat dietne a rezimove opatrenia a o 3 mes na kontorlu. Je to v poriadku? Bojim sa ze sa mi vytvoria vredy alebo nenavratne poskodi pazerak? Preslo to niekoho iba dietou? Este ze si mam davat vecer esoxx one alebo refluxan
Essox one chrani sliznicu pazeraka , ale reflux to neriesi. Bez nolpazy som sa nepohla aj po vode som mala "knedlik v krku" a palenie tlak....
@anonym_545cf0 no len ja tie lieky na kyselinu nemozem lebo mu to zhorsuje
Keď si dáš do Google, tak ti určite vyhodí správne stravovanie pri refluxe. Musíš tam obmedziť veľmi veľa potravín. Samozrejme nejesť horúce potraviny. Da sa aj bez liekov, ale to bude trvať mesiace. Liekov na reflux je niekoľko druhov, neverím, že ti ani jedny nesadli.
Áno ja. Teraz som to riešila. Mala som predpísaný liek famosan . No mne to nejak nepomáhalo . Ja som mala k tomu este aj 6 týždňov hnačky. Vieš čo mi pomohlo. Vyprdla som sa na lieky a kazdy deň vypijem 2 šálky medovkoveho čaju. Ráno nalačno a v priebehu dňa este jednu. A k tomu užívam espumisan ale ja mam problem s naduvanim. Odvtedy sa citim super nemam žiadny problem.
Keď si dáš do Google, tak ti určite vyhodí správne stravovanie pri refluxe. Musíš tam obmedziť veľmi veľa potravín. Samozrejme nejesť horúce potraviny. Da sa aj bez liekov, ale to bude trvať mesiace. Liekov na reflux je niekoľko druhov, neverím, že ti ani jedny nesadli.
@anonym_160de4 vyskusala som 3 rozne druhy, 2 zo skupiny ipp a jedno antaganista H2 receptora. Vsetky zhorsovali reflux, tak ma po nich palilo ako nikdy v zivote, vobec mi netravilo naduvalo ma. Preto potom lekar vysadil a povedal ze mozno je problem malo kyseliny a lieky to este zhorsuju
Áno ja. Teraz som to riešila. Mala som predpísaný liek famosan . No mne to nejak nepomáhalo . Ja som mala k tomu este aj 6 týždňov hnačky. Vieš čo mi pomohlo. Vyprdla som sa na lieky a kazdy deň vypijem 2 šálky medovkoveho čaju. Ráno nalačno a v priebehu dňa este jednu. A k tomu užívam espumisan ale ja mam problem s naduvanim. Odvtedy sa citim super nemam žiadny problem.
@anonym_a8ea4a pijem na lacno repikovy caj a vcera som zacala poibede aj s medovkovym, budem skusat dlhsie. Dufam ze pomoze
@anonym_160de4 vyskusala som 3 rozne druhy, 2 zo skupiny ipp a jedno antaganista H2 receptora. Vsetky zhorsovali reflux, tak ma po nich palilo ako nikdy v zivote, vobec mi netravilo naduvalo ma. Preto potom lekar vysadil a povedal ze mozno je problem malo kyseliny a lieky to este zhorsuju
@anonym_autor Jdli id, Oprazol, Emanera...mali by pomoct. Tak treba dietovat stale. Urcite vies, co mas a nemas jest.
@anonym_autor ano, treba drzat hlavne dietu nejaku dobu, prejst na antirefluxovu stravu, nenalievat sa vodou zbytocne naraz vela atd... mne tiez velmi zle robili lieky, pretoze mne z toho doslova ani netravilo, nafucalo sa mi brucho,n eskutocne bolesti brucha som mala.. na palenie zahy som si daala potom len kalsicke cmulacie tbl a dieta, preslo to uplne casom. ALe teda na gastre nic extra nenasli, nejaku zlc v zaludku, ziadne vredy ani nic.. tiez bolesti az do chrbta. Ta dieta jednak druhom jedla ale aj mnozstvom je dolezita
@anonym_autor Kúp si puškvorec koreň, maceruj ho cez noc, potom užívaj 6 dúškov denne. Veľmi pomáha.
Puškvorec sa má užívať ako macerát, to znamená, že večer sa má zaliať 1 čajová lyžička puškvorca 2,5 dcl šálky studenej vody. Nechá sa macerovať počas noci a ráno sa precedí cez sitko. Macerát pijeme následovne: 1 veľký hlt/glg 20 minút pred raňajkami, 2. hlt 20 minút po raňajkách. Takisto pred obedom a po obede, pred večerou a po večeri, takže celkovo 6 hltov za deň. Prajem skoré uzdravenie.
@anonym_autor ano nasadila som bezlepkovu a bezlaktozovu stravu , rok a poltrvalo kym sa to upravilo teraz obcas miesam uz aj s normalnou

Essox one chrani sliznicu pazeraka , ale reflux to neriesi. Bez nolpazy som sa nepohla aj po vode som mala "knedlik v krku" a palenie tlak....