icon

Duodenogastrický reflux žlče

verkverk
Dnes o 19:00

Ahojte,mate to niekto?
Mne to z gastroskopie diagnostikovali pred dvomi tyzdnami.beriem ursosan a emaneru.ale akoze byva mi nevolno a pobolieva zaludok
.mate niekto skusenosti?

anonym_d8f475
Dnes o 19:08

Mam to uz asi 15r, lepsie a horsie dni.

verkverk
autor
Dnes o 19:09
@anonym_d8f475

Mam to uz asi 15r, lepsie a horsie dni.

@anonym_d8f475 tolko? Ja ze sa to tymito liekmi vylieči 😭

anonym_d8f475
Dnes o 19:16
@verkverk

@verkverk no prelieci sa, vrati sa, a zase.

lukbe
Dnes o 19:24
@verkverk

@verkverk mydlim, že reflux sa vyliečiť nedá, možno lieky zmiernia príznaky, ale je to aj o jedle a diéte.

anonym_678900
Dnes o 20:01

@verkverk Ahoj, tiez mam s tym problem, riesim to na gastro od 10/2025 a mne predpisal Itoprid, ktory mne teda celkom zabera a beriem to od zaciatku novembra. No ale ked som sa ho pytala na to, ako dlho treba lieky brat, tak ze mam vybrat vsetky balenia (este mam 4 krabicky liekov🤦‍♀️) a ze mam potom skusit bez, ze ako bude a ak sa to vrati mam sa ozvat. Vravel,ze je velky predpoklad vratenia sa k liekom a ze ma vela pacientov s touto dg., co uz beru lieky dlhe roky🙈 Takze velku nadej na celkove zotavenie som sama v sebe radsej vylucila😄 Ja to mam sposobene tym,ze nemam zlcnik a zlc sa mi dostava do zaludka a sposobila mi na spodku zaludka aj slaby zapal..Obtiaze mam len v pripade, ked ostanem hladna, vtedy ma tak neprijemne rozboli zaludok, uplne neprijemny pocit. Preto mi doporucil jest pocas dna v mensich davkach, aby zaludok resp. ta zlc mala stale co stiepit. Inak urcite nedrz hladovky a ine somarinky na "chudnutie" lebo zlc dokaze nicit steny zaludka, ked nema co stiepit a okrem ineho ti moze ten zapal sposobit.